10.5.13

Αντίθετος και ο Καρούντζος στην δραστηριότητα των Χρυσωρυχείων στην Θράκη

Το Γραφείο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης στην Κομοτηνή επισκέφτηκε ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, ο οποίος συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης Αθανάσιο Καρούντζο.
Στη συζήτηση που ακολούθησε ο κ. Καρά Γιουσούφ είχε την ευκαιρία να θίξει θέματα που αφορούν ιδιαίτερα τους κατοίκους της Θράκης, όπως είναι η παρουσία και δραστηριότητα των μεταλλευτικών εταιριών - χρυσορυχείων στις Σάπες και στο Πέραμα.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο θέμα του δάσους της Μαύρης Πεύκης που βρίσκεται στην περιοχή του Περάματος. Για το δάσος αυτό έχει επανειλημμένα ζητηθεί από Δημοτικά Συμβούλια, οικολογικές οργανώσεις, αλλά και πρόσφατα με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο κ. Καρά Γιουσούφ να ονομαστεί και να προστατευθεί ως Μνημείο της Φύσης.
Από τη μεριά του ο κ. Καρούντζος απάντησε ότι και εκείνος είναι αντίθετος στην προτιθέμενη δραστηριότητα των χρυσορυχείων, καθώς τα κέρδη προς το δημόσιο θα είναι ελάχιστα έως μηδενικά και υπογράμμισε ότι θα έπρεπε να γίνει αναθεώρηση του υπάρχοντος μεταλλευτικού νόμου.
Όσον αφορά το δάσος της Μαύρης Πεύκης ο κ. Καρούντζος συμφώνησε ότι η δασική αυτή περιοχή έχει όλα τα εχέγγυα ώστε να χαρακτηριστεί και να προστατευτεί ως Μνημείο της Φύσης, αλλά αυτό που απουσιάζει είναι η πολιτική βούληση, καθώς το δάσος έχει την ατυχία να βρίσκεται σε μια περιοχή που ενδιαφέρει τα χρυσορυχεία.
Τόσο ο κ. Καρά Γιουσούφ όσο και ο κ. Καρούντζος συμφώνησαν ότι είναι απαραίτητο να μεταφερθούν ευθύνες και  να δοθούν αρμοδιότητες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ώστε και να αποκεντρωθεί στην πραγματικότητα η διοίκηση από τα κέντρα των Αθηνών, αλλά κυρίως για να μπορέσει ο τόπος να αναπτυχθεί άμεσα και αποτελεσματικά.

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος10/5/13 22:04

    Ο Καραουσούφ τι γνώμη έχει για το νόμο για τον ρατσισμό? Θα τον ψηφίσει? Ο Χατζηοσμάν του ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσει τον νόμο του ΠΑΣΟΚ ή θα πάει με τη ΝΔ γιατί ο νόμος μιλάει και για τις γενοκτονίες (Ποντίων και Αρμενίων)?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος11/5/13 08:05

    Ρεεεεε μαλάκες δουλια θέλουμε, όλα σας μυρίζουν, και σε μας τους ανεργους μυρίζουν τα χνωτα μας. Βρείτε λυσεις άλλες να δουλεψουμε λαμόγια ,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.