30.5.13

Ακτοπλοϊκή σύνδεση Αλεξανδρούπολης – Ρόδου ζητάει ο Κυριάκος Γεροντόπουλος

Ερώτηση προς τον Υπουργό Ναυτιλίας για την ανάγκη ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Αλεξανδρούπολης με τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, κατέθεσε ο βουλευτής Έβρου της ΝΔ Κυριάκος Γεροντόπουλος. Το κείμενος της ερώτησης έχει ως εξής:
«Τα τελευταία χρόνια το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης αποτελεί για τον Έβρο την μεγάλη επενδυτική ελπίδα, που θα αλλάξει το οικονομικό κλίμα στην περιοχή και θα ενισχύσει γεωστρατηγικά τη Θράκη.
Εν αναμονή εκτέλεσης  δύο μεγάλων έργων του λιμανιού, της εκβάθυνσης του και της ένωσης του με την υπάρχουσα σιδηροδρομική γραμμή, οφείλουμε να δούμε τις νέες ανάγκες που δημιουργούνται όσων αφορά την επαφή του με τα νησιά του Β.Α. Αιγαίου.
Τις προηγούμενες δεκαετίες η λεγόμενη «άγονη γραμμή» Αλεξανδρούπολης – Ρόδου, εξυπηρετούσε τουριστικές ανάγκες και εμπορικές δραστηριότητες κυρίως της περιοχής μας προς τα νησιά του Β.Α. Αιγαίου. Ζωοτροφές, κτηνοτροφία, γεωργικές συναλλαγές, ήταν οι εμπορικές δράσεις.
Η οικονομική κρίση ξαναφέρνει και πάλι στο προσκήνιο την ανάγκη επαναλειτουργίας της ακτοπλοϊκής γραμμής Αλεξανδρούπολης – Ρόδου, συνδέοντας έτσι τα Ανατολικά σύνορα της χώρας τουριστικά και εμπορικά.
Η επαναλειτουργία της γραμμής εκτός της άλλων θα μειώσει  και  την εκμετάλλευση από πλευράς Τουρκίας, των αδυναμιών που επιδεικνύουμε ως χώρα στα παραπάνω θέματα.  Τις παραπάνω αγωνίες συμμερίζεται και η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης.
Ερωτάται ο Υπουργός:
  • Σε ποιες ενέργειες θα προβεί ο Υπουργός για την εκ νέου λειτουργία της ακτοπλοϊκής γραμμής Αλεξανδρούπολης-Ρόδου;».

2 σχόλια:

  1. Δημήτριος Χρ. Κουτσογιάννης30/5/13 12:29

    Γεροντόπουλε, λύσε πρώτα το ζήτημα της κοντινότερης ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Αλεξανδρούπολης, εννοώντας αυτή με τη Σαμοθράκη, που είναι και επιδοτούμενη (άγονη γραμμή γαρ) και πανάκριβη με το ξεζουμισμένο καράβι (?) και μετά να ονειρεύεται αυτή με τη Ρόδο.
    Έλεος... και να μην το ξεχάσω, ξαναδιάβασε σε παρακαλώ το τι σημαίνει ανάγκη, εκτός και αν κάνεις κόντρες με τον Ζατζηοσμάν στις επ-ερωτήσεις, οπότε πάω πάσο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος30/5/13 14:19

    Έλα ρε κολλητέ σοβαρέψου και άσε τις ερωτήσεις. Τελείωσες, πάπαλα, φινίτο. Μέχρι και ανέκδοτα κυκλοφορούν στα υπουργεία για την περίπτωσή σου. Άντε μην αρχίσω μεσημεριάτικα, κολλητέ, ε κολλητέ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.