Στα πλαίσια του προγράμματος Food
Technology in Europe-Differences and Similarities μαθητές του ΓΕΛ Ιάσμου
επισκέφτηκαν τον Μελισσοκομικό Συνεταιρισμό Ροδόπης κι ενημερώθηκαν από τον
υπεύθυνο πωλήσεων του συνεταιρισμού Δημήτρη Ευθυμιάδη για τα προϊόντα της
κυψέλης, το ανθόμελο, το πευκόμελο, το μέλι από ακακίες, τη γύρη, τον βασιλικό
πολτό, την πρόπολη, το βάμμα πρόπολης το κερί.
Πρόθυμα απαντήθηκαν όλες οι απορίες
των μαθητών σχετικά με την τέχνη της μελισσοκομίας, το κόστος και τα οικονομικά
οφέλη, τον ρόλο της μέλισσας και της μελισσοκομίας στην προστασία του
περιβάλλοντος.
Μπορεί κάποιος να ανακαλύψει τα
μυστικά της τέχνης της μελισσοκομίας διαβάζοντας βιβλία, αντλώντας πληροφορίες
από το Διαδίκτυο, ζητώντας βοήθεια από έμπειρους μελισσοκόμους αλλά και με τη
συνεχή ενασχόληση, με την εμπειρία.
Τις γνώσεις και εντυπώσεις που
αποκομίσανε οι μαθητές θα τις μεταφέρουνε στη Λυών, όπου το θέμα της επίσκεψής
είναι ο δρόμος του μελιού. Ο συνεταιρισμός χορήγησε στους μαθητές μέλι και άλλα
προϊόντα της κυψέλης για την επίσκεψή τους στη Γαλλία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.