12.4.13

Αϊχάν Καραγιουσούφ: «Τα συμφέροντα των αγροτών βρίσκονται πάντα σε πρώτο πλάνο»

Ο Μάρτιος και ο Απρίλιος είναι οι μήνες κατά τους οποίους οι αγρότες προετοιμάζουν τα χωράφια τους για τις αγροτικές τους εργασίες. Σε αυτούς τους μήνες οι αγρότες οργώνουν τα χωράφια τους και ετοιμάζονται για σπορά. Όμως σήμερα η οικονομική κατάσταση των αγροτών δε τους επιτρέπει ούτε να οργώσουν ούτε να σπείρουν τα χωράφια τους.
Η υψηλή τιμή του πετρελαίου, η καθυστέρηση της επιστροφής του φόρου πετρελαίου, η αύξηση των τιμών των αγροτικών φαρμάκων, η καθυστέρηση της επιστροφής φόρου των δηλώσεων των αγροτών και η καθυστέρηση επιδότησης των περσινών προϊόντος βαμβακιού και καπνού, ευθύνονται για την δυσχερή οικονομική κατάσταση των αγροτών. Και σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, η κυβέρνηση από την πλευρά της σταματά τις επιδοτήσεις στο ξηρικό βαμβάκι - ξηρική καλλιέργεια και επίσης αυξάνει τον φόρο στην ποτιστική καλλιέργεια βαμβακιού.
Σήμερα υπάρχουν χιλιάδες αγρότες που δε μπορούν να πληρώσουν το πετρέλαιο κίνησης ώστε να οργώσουν και να σπείρουν τα χωράφια τους. Σήμερα υπάρχουν χιλιάδες αγρότες που δε μπορούν να πληρώσουν τα αγροτικά φάρμακα για να φροντίσουν τις καλλιέργειές τους.
Σήμερα υπάρχουν χιλιάδες νέοι αγρότες που δε μπορούν να  πληρώσουν τα λιπάσματα και τους σπόρους. Σήμερα υπάρχουν μεσαίοι αγρότες οι οποίοι ανησυχούν για την καλλιέργειά του και ανησυχούν για το αποτέλεσμα του κόπου τους.
Η αγροτική πολιτική της κυβέρνησης έχει πληγώσει βαθιά την αγροτική τάξη και την έχει φέρει σε πολύ άσχημη κατάσταση.  Με τη συμπεριφορά αυτή το κράτος οδηγεί τους αγρότες όπως και όλους τους άλλους πολίτες στην απόγνωση. Όλα αυτά τα προβλήματα των αγροτών που αναφέραμε μέχρι τώρα φαίνεται ότι δεν απασχολούν ιδιαίτερα το κράτος.
Το κράτος συνεχίζει να απασχολείται σήμερα  μόνο με την τρόικα και τα μνημόνια. Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης είτε δεν απαντά καθόλου είτε καθυστερεί να απαντήσει, όχι μόνο στα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά και στα ερωτήματα των βουλευτών που ανήκουν στα ίδια τα κόμματα της κυβέρνησης. Ο κύριος Σαμαράς και οι υπουργοί του δεν λαμβάνουν υπόψην τους ούτε τους ίδιους τους βουλευτές τους...Δυστυχώς σήμερα αυτή είναι η πραγματικότητα.
Για πόσο ακόμα ο λαός μας θα αντέξει σε μια τέτοια κυβερνητική πολιτική και πώς θα αντέξει σε αυτήν την εφαρμοζόμενη αγροτική πολιτική;
Η κυβέρνηση Σαμαρά πρέπει να λάβει υπόψη της την δύσκολη κατάσταση των αγροτών και να πάρει ενισχυτικά μέτρα υπέρ των αγροτών και να πραγματοποιήσει άμεσα τις οφειλόμενες πληρωμές προς τους αγρότες. Πρέπει να πληρώσει τις επιδοτήσεις σε καπνό και βαμβάκι, έτσι ώστε οι αγρότες, χωρίς να χρειαστεί να δανείζονται χρήματα από άλλες πηγές, να μπορέσουν να οργώσουν τα χωράφια τους και να σπείρουν.
Εγώ και το κόμμα μου, ο ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ, παρακολουθούμε στενά την αγροτική πολιτική της κυβέρνησης, μελετάμε προσεκτικά την κάθε εξέλιξη και ως αξιωματική αντιπολίτευση θα βρισκόμαστε  διαρκώς, απέναντι στην αδιαφορία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, επεμβαίνοντας  ώστε να διασφαλιστούν τα συμφέροντα των αγροτών.

Αϊχάν Καραγιουσούφ

Βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος12/4/13 19:53

    Αυτός πάλι κοντράρεται με τον Χατζησομάν ποιός θα πρωτογλέιψει τους καπνάδες. Επιδοτήσεις και μάσαλάχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος13/4/13 19:21

    μπράβο ρε γιγάντιε, σε καλό δρόμο βρίσκεσαι, αν και μην ανησυχείς, βγάλεις δε βγάλεις το "ενδιαφέρον" σου "σε πρώτο πλάνο", την εδρούλα με το Χατζηοσμάν για συνάδελφο θα τη βγάλεις

    Α και κοίτα, κράτα και καμιά πισινή σε αυτά που λες γιατί μπορεί να σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και να σας φορτώσουν καμμία Κυβέρνηση οι έλληνες και τότε θα ψάχνεις να κρυφτείς αλλά δεν θα είναι εύκολο. Αν και η "ιδιαιτερότητά" σου ως μειονοτικού όλο και καμία άκρη για Τουρκία θα έχει οπότε μπορεί να δραπετεύσεις κατά κει μόλις σας καταλάβουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος14/4/13 20:30

    Οι πρώτες μπουρδολογίες και πρώτες κοινοτοπίες σε πρώτο πλάνο.

    Αυτή είναι η Ελλάδα.

    Αυτοί μας αξίζουν. Περαστικά μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.