10.4.13

Ο Κώστας Ναλμπάντης προκρίνεται για διοικητής σε νοσοκομείο

Ξεκίνησε η διαδικασία αξιολόγησης και επιλογής των 87 νέων διοικητών και 93 αναπληρωτών που θα στελεχώσουν τις νοσοκομειακές μονάδες όλης της χώρας. Σε ότι αφορά τα νοσοκομεία της Θράκης θα υπάρξουν αλλαγές σε όλα και όπως όλα δείχνουν σε ένα από αυτά θα τοποθετηθεί γνωστό κομματικό στέλεχος της ΝΔ από την Κομοτηνή.
Ο λόγος για τον πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ροδόπης Κώστα Ναλμπάντη, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες μας, έχει προκριθεί και θα αναλάβει πόστο διοικητή σε νοσοκομείο της Θράκης.
Σημειώνουμε πως το υπουργείο Υγείας από τις 14 Μαρτίου έχει εκδώσει και δημοσιοποιήσει στο διαδίκτυο και τον Τύπο πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την επιλογή διοικητών και αναπληρωτών διοικητών των νοσοκομείων του ΕΣΥ. Καταληκτική προθεσμία κατάθεσης των αιτήσεων, είτε αυτοπροσώπως είτε με συστημένη επιστολή, και συμπλήρωσης της σχετικής ηλεκτρονικής φόρμας στο διαδικτυακό τόπο του υπουργείου Υγείας οριζόταν η 27η Μαρτίου.
Οι νέοι διοικητές, οι οποίοι θα επιλεγούν από ειδική επιτροπή, αποκτούν στην ουσία ρόλο manager στα νοσοκομεία. Θα υπογράψουν μνημόνιο συνεργασίας με το υπουργείο, ώστε να μην υπάρξουν υπερβάσεις στον προϋπολογισμό των μονάδων και τέλος, θα αξιολογούνται σε ετήσια βάση από την επιτροπή για την αποδοτικότητά τους και την τήρηση των στόχων. Οι νέοι διοικητές θα καταρτίζουν ακριβή προϋπολογισμό, τον οποίο θα παρακολουθούν κάθε μήνα, αποτρέποντας έτσι τη συσσώρευση νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Τέλος, να σημειώσουμε πως υπάρχει κώλυμα εντοπιότητας, με βάση τη σχετική προκήρυξη του Υπουργείου Υγείας. Δηλαδή στο Νοσοκομείο Κομοτηνής, δεν μπορεί να διοριστεί ένας Κομοτηναίος.

14 σχόλια:

  1. Ανώνυμος10/4/13 09:29

    Η κομματικη αξιοκρατια που στηριζει με νυχια και με δοντια ο Βενιζελος.Προεδρος ΝΟΔΕ Εβρου προεδρος στο Λιμανι Αλεξανδρουπολης,Πρόεδρος ΝΟΔΕ Ροδοπης διοικητης νοσοκομειου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος10/4/13 15:59

      Η κομματικη αξιοκρατια του ΠΑΣΟΚ (του Γιωργου Παπανδρεου) επεβαλε τον τωρινο διοικητη ????????????? Δεν προσφερε και λιγα στο ΠΑΣΟΚ τοσα χρονια του το ανταποδωσαν με τον τροπο τους!!!!!!!!!!!!!!!!! Περαν αυτων ειναι αδικο τοσοι νεοι ανθρωποι επιστημονες με ορεξη για να αλλαξει κατι να τους κανουν στην ακρη για να διοριζονται παλαια κομματικα στελεχη τα οποια δεν εχουν σχεση με το αντικειμενο (δεν μπορει ολοι να τα ξερουν ολα).Και τελος παντων καποια στιγμη πρεπει να αλλαξει αυτο και η κυβερνηση συνεργασιας ειναι μια ευκαιρια να το πετυχει.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος10/4/13 17:41

      Οταν ηταν ανθρωποι του πασοκ ολα καλα? Τωρα δεν μας κανει; ωραια λογικη.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος10/4/13 17:46

      Το αποτέλεσμα έδειξε ότι το νοσοκομείο από μπουρδέλο το έκανε αξιοπρεπές. Δεν έχει σημασία τι είναι ο σημερινός Διοικητής κομματικά, υπάρχει κανείς που να το αμφισβητεί? Εκτός από αυτούς που θα ήθελαν να γίνουν βεζύρηδες στη θέση του βεζύρη. Και ποιός σου είπε ότι όλοι οι νέοι επιστήμονες με όρεξη είναι και ικανοί να διοικήσουν ένα νοσοκομείο. ΄Ασε που στο πρώτο πεντοχίλιαρο του πρώτου προμηθευτή οι περισσότεροι θα έκαναν τούμπες.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος10/4/13 21:40

      "...καποια στιγμη πρεπει να αλλαξει αυτο και η κυβερνηση συνεργασιας ειναι μια ευκαιρια να το πετυχει."
      - καλοοοο!!!!!! το αλλο με τον Τοτό το ξερεις;

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος10/4/13 23:19

      Κανεις δεν μου το ειπε κυριε 17.46 πειραματα κανουν με τους παλαιους ας δοκιμασουν και νεους να τους δουμε και αυτους, ενω οι παλαιοι με το πρωτο πεντοχιλιαρο του προμηθευτη κανουν 100σταρι. Κανεις δεν λεει επισης οτι ολοι οι νεοι με ορεξη ειναι ικανοι αν δεν δοκιμασεις δεν θα το ξερεις ποτε, και ας ειναι καποιοι που εχουν γνωση του αντικειμενου. Και σε τι ακριβως εγινε αξιοπρεπες το νοσοκομειο τοσα χρονια το ιδιο ειναι το ιδιο εμεινε, αποτελεσμα κανενα (και για να μην παρεξηγηθω θεωρω οτι στο νοσοκομειο τα πραγματα ποτε δεν ηταν τοσο τραγικα ειδικα καποιοι γιατροι προσπαθουσαν πολυ γι'αυτο), οπως π.χ. η κυρια που ειναι διευθυντης στα επειγοντα περιστατικα πολυ δουλεια με αποτελεσμα χρονια τωρα. Και δεν μου επιτρεπει η δουλεια μου να γινω βεζυρης, απλα εχω αποψη και την εκφραζω. Παντως οι νεοι γιατροι εχουν εναν σεβασμο προς τους ασθενεις, ας δουμε και νεους διοικητικους.

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος10/4/13 09:42

    Άλλη είναι η ερώτηση. Έχει κάποιον αξιόλογο αντιπαλο που να υπεβαλε υποψηφιότητα; Ο νυν πολύ καλός διοικητής ενδιαφέρθηκε; Έθεσε υποψηφιότητα; Δλδ θέλω να πω, άλλο είναι να αντικαταστήσει ο Χ τον Υ, και άλλο είναι να τοποθετηθεί κατέυθείαν έτσι για μαγκιά ο Χ.

    Ανεξαρτήτως ονομάτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος10/4/13 09:51

    Πηγαινε για δημαρχος. Τον " αποσυρουν" δια του διορισμου. Καθαρα πραγματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος10/4/13 15:50

      Ποτέ δεν πήγαινε για Δήμαρχος. ΠΟΤΕ. Μην καταπίνετε οτι σας σερβίρουν μασάτε το πρώτα.

      Διαγραφή
  4. Δημήτριος Κουτσογιάννης10/4/13 10:05

    Ο "ανιδιοτελής" αγώνας τώρα (πάντα) δικαιώνεται... επιτέλους πότε θα σταματήσει αυτή η ιστορία, ο εν λόγω κύριος είναι συνταξιούχος στρατιωτικός αν δεν κάνω λάθος -που δεν κάνω- και αναρωτιέμαι εγώ ο αφελής και παμμέγιστος μαλάκας για άλλους, γιατί ρε γαμώτο να μην μπορεί να μπει ένας νέος άνεργος επιστήμονας, τεχνοκράτης κ.α. (ότι θέλετε βάλτε εσείς) με τα κατάλληλα προσόντα;

    Γιατί, γιατί, γιατί;

    Δεν έχετε κανένα απολύτως δικαίωμα να σκοτώνετε τα όνειρα των νέων, γι αυτό άλλωστε η νεολαία μας ξενιτεύετε, γι αυτό όλα τα μυαλά της χώρας φεύγουν, εκτός και αν αυτός είναι ο στόχος σας εν τέλει.
    Αυτή η χώρα πρέπει να επενδύσει στα νέα μυαλά και στην παιδεία και ουχί στη "δουλεία".

    Αίσχος, σας σιχάθηκα!!!

    Υ.Γ.: Του εύχομαι πάντως να μην "πέσει" έξω όταν και όπου αναλάβει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος10/4/13 13:39

    Η ανεργία ισχύει για τους αρίστους και ξενητεύονται, για τους αρεστούς παντός καιρού δεν ισχύει απο την αεργία περνάνε στην δήθεν εργασία, και γι' αυτό σήμερα η Ελλάδα βρίσκεται σε μόνιμη αεργία. ο Ναλμπάντης δεν είναι ο μοναδικός, ο άλλος συνταξιούχος της περιφέρειας ο Τσακμακίδης εκτός απο τον εαυτό του βολεύει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος10/4/13 17:41

    Τα αλισβερίσια της ΝΔ με Γιαννακίδη και Πετρίδη. Ολοφάνερα. Για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο ξεπουλάνε τα πάντα. Υποδιοικητή θα προτείνουν του ΣΥΡΙΖΑ όπως ακούγεται επίσης για να είναι και ταμάμ με όλες τις κοπριές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος11/4/13 16:26

    Κυριε/α 21.40 δεν μου αρεσουν τα ανεκδοτα γενικως γιατι μου αρεσει να χρησιμοποιω τον χρονο μου διαφορετικα, εγω αναφερω οτι αν δεν γινει τωρα δεν θα γινει ποτε αυτο θελω να πιστευω (οχι και πολυ απο αυτα που βλεπω και ακουω), παντως για να τα λεμε ολα υπαρχουν παλαιοι νεοι, σε κομματα και μη ,που ειναι αξιοι για να βρισκονται σε διοικητικες θεσεις (θα προτιμουσα ομως νεους και μακρια απο κομματα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος14/4/13 20:39

    Ο κ.17:41!!! Λαμπρός εγκέφαλος!!! Ο μόνος που κατάλαβε ότι το 2014 ο Ναλμπάντης θα γινόταν και Περιφερειάρχης και δήμαρχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.