15.4.13

Νικήσαμε ρε!!!

Ο Νικολάς Μαδούρο αναδείχθηκε νικητής στις προεδρικές εκλογές της Βενεζουέλας για τη διαδοχή του Ούγκο Τσάβες. Ο σοσιαλιστής υποψήφιος συγκέντρωσε το 50,7% των ψήφων του εκλογικού σώματος, έναντι 49,1 του αντιπάλου του, Ενρίκε Καπρίλες. Η εκλογική επιτροπή χαρακτήρισε μη αναστρέψιμο το αποτέλεσμα.
Ωστόσο, ο Καπρίλες σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε μετά την επίσημη ανακοίνωση του Μαδούρο, ο Καπρίλες είπε ότι δεν αναγνωρίζει το αποτέλεσμα των εκλογών, ότι ζητεί από την εθνική εκλογική αρχή να καταμετρηθούν όλες οι ψήφοι, μία προς μία από την αρχή.
«Είχαμε μία δίκαιη, συνταγματική και νόμιμη νίκη», δήλωσε ο Μαδούρο μιλώντας στο συγκεντρωμένο πλήθος έξω από το προεδρικό μέγαρο στο Καράκας. «Δεν θέλουμε βία, θέλουμε ειρήνη», είπε ο Μαδούρο στην ομιλία του προς το έθνος. Η νίκη αυτή επιτρέπει στον Μαδούρο να συνεχίσει τη σοσιαλιστική πολιτική του προκατόχου του Ούγκο Τσάβες.

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος15/4/13 11:02

    Αυτός ο απόλυτος διχασμός είναι ... νίκη;;;
    Θυμίζει λίγο την ελληνική κοινωνία "άσπρο - μαύρο"

    Χαίρομαι που νίκησε ο γραφικός βέβαια ΜΑδούρο, αλλά τώρα να τσαβεσίζουμε ασυστόλως για μια τέτοια οριακή διαφορά, ε κάτι δεν πάει καλά.

    ΆΡαγε αν συνέχιζαν την ταρίχευση του Ούγκο θα είχε κάποια διαφορά το αποτέλεσμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος15/4/13 17:32

    Αδερφός του Τσάβες δεν είναι αυτός ο 13κοσμικός σοσιαλιστής?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.