9.4.13

Την ώρα που γονατίζουν οι Έλληνες τα κόμματα πήραν ασυλία για τα δάνειά τους

Αναστάτωση προκαλεί στον πολιτικό κόσμο η αποκάλυψη ότι τα κόμματα πήραν ασυλία για τα θαλασσοδάνειά τους με τροπολογία, που κατατέθηκε την τελευταία στιγμή, την ώρα που επικαιρότητα κλυδωνίζονταν από τον «αποτυχημένο» γάμο των δύο τραπεζών.
Με την τροπολογία, η οποία υπογράφηκε από τρεις βουλευτές, απαλλάσσονται από τις ποινικές τους ευθύνες – τις οποίες ερευνά ο οικονομικός εισαγγελέας - όσους χορήγησαν υπέρογκα δάνεια στα κόμματα, δηλαδή τις τράπεζες.
Τα κόμματα μέχρι στιγμής χρωστούν 270 εκατομμύρια ευρώ, από τα οποία το μεγαλύτερο ποσό έχουν πάρει ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ωστόσο ως εγγύηση των δανείων τους έχουν βάλει τις επόμενες επιχορηγήσεις τους, έως το 2020 (!) και μάλιστα υπολογίζοντας στα ίδια εκλογικά ποσοστά! 

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος9/4/13 12:01

    1. Αναστάτωση στον πολιτικό κόσμο;; Μα υποτίθεται ότι αυτοί το μεθόδευσαν, τι πολιτικό κόσμο μου τσαμπουνάτε;

    2. Δε λέτε ποιοι ψήφισαν την τροπολογία. Γιατί;

    3. Δεν άκουσα από κανένα κόμμα ή πολιτικό σχηματισμό να λέει: "Τέρμα η κρατική επιχορήγηση ΕΝΤΕΛΩΣ"

    4. Η τροπολογία μου φαίνεται απλώς άμυνα απέναντι στην ανθρωποφαγία και τις υπερβολικές αντιδράσεις που προκαλεί η "αγανάκτηση εναντίον της φτώχειας". Σίγουρα όταν ένας τραπεζίτης υπέγραφε το 2008 δάνειο προς κόμμα με εγγύηση μελλοντικές επιχορηγήσεις ήταν μάλλον καλή κίνηση αφού κανείς δεν φανταζόταν την πλήρη κατάρρευση.

    5. Έστω δεν την υπέγραφαν την τροπολογία. Θα σωζόταν κανένας έλληνας φτωχός; Μήπως είναι σήμα να κάνουν και στο μέλλον τα ίδια οι τραπεζίτες; Το πιστεύει κανείς ας πούμε ότι αν σήμερα πάει η ΝΔ και ζητήσει διευκόλυνση ΣΗΜΕΡΑ θα της τη δώσει ο Τουρκολιάς;

    6. Αυτοί που αντιδρούν εναντίον της τροπολογίας και θεωρούν ότι κακώς τα κόμματα ευνοήθηκαν τι έχουν να πουν για:

    α. τα χαρίσματα των δανείων των ΠΑΕ;
    β. τα χαρίσματα των δανείων των αγροτών;
    γ. τα χαρίσματα των δανείων των ΕΑΣ
    δ. τις χαριστικές εγγυήσεις προς Ολυμπιακή, ΔΕΗ, ΟΣΕ και πλήθος καθαρά ιδιωτικών επιχειρήσεων;
    ε. τα χαρίσματα προστίμων στα αυθαίρετα

    Έτσι για να ξεκινήσει η κουβέντα και βλέπουμε. Πάντως αν είναι να πλήξουμε το σύστημα φωνάζουμε για κάποιες εκατοντάδες εκατομμύρια "αίσχος, αίσχος οι σκατοπολιτικοί μας κλέβουν". Αν είναι να μιλήσουμε για το πολύ το χρήμα, τα δις τα πελατειακά προς κάθε πικραμένο, εκεί όλοι μώκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.