7.3.13

Αντιδρούν οι φοιτητές σε Καβάλα και Κομοτηνή

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε μπροστά στο Ηρώο της Κομοτηνής, από τους φοιτητές του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, που δηλώνουν αντίθετοι με το σχέδιο «Αθηνά», το οποίο προβλέπει τη λειτουργία έξι τμημάτων αντί για εννέα που λειτουργούν σήμερα στην Κομοτηνή.
Με πανό και συνθήματα οι φοιτητές απέκλεισαν το πιο κεντρικό σημείο της πόλης, ενώ υπό κατάληψη τελούν τα τμήματα Ιστορίας – Εθνολογίας και Διοίκησης Επιχειρήσεων, όπως και το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών.
Ανάστατη είναι και η ακαδημαϊκή κοινότητα του ΤΕΙ Καβάλας με την κατάργηση του Τμήματος Βιομηχανικής Πληροφορικής. Σύμφωνα με δηλώσεις στην ΕΡΑ Καβάλας του προέδρου του Ιδρύματος Θανάση Μητρόπουλου, το τμήμα αυτό είναι από τα καλύτερα του Ιδρύματος και η κατάργηση του θα επιφέρει σοβαρό πλήγμα στην συνολική λειτουργία του.
Στα πλαίσια αυτά αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας ενώ ήδη βουλευτές της Καβάλας έχουν έρθει σε επαφή με το υπουργείο για να ανατρέψουν αυτή την κατάργηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.