25.3.13

Τρίωρη στάση των γιατρών της Θράκης την Τετάρτη 27 Μαρτίου

Τρίωρη στάση εργασίας, διεκδικώντας άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων και αποκατάσταση της εθνικής κλαδικής σύμβασης εργασίας, θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη 27 Μαρτίου, από τις 9 έως τις 12 το μεσημέρι, η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας Θράκης. Πιο συγκεκριμένα, η απόφαση που έλαβε η συνέλευση των ειδικευομένων ιατρών του Νοσοκομείου Κομοτηνής έχει ως εξής:
«Η προκλητική καθυστέρηση της αποπληρωμής των δεδουλευμένων εφημεριών που ξεπερνάει τους 4 μήνες έχει οδηγήσει το σύνολο των ειδικευόμενων ιατρών σε οικονομική εξαθλίωση και ουσιαστικά σε άμισθη εργασία. Στην Ελλάδα της νέας φτώχειας, στην οποία οδήγησαν οι πολιτικές των κυβερνήσεων και της τρόικας, οι μισθοί και των ειδικευόμενων ιατρών – όπως και εκατομμυρίων εργαζομένων – έχουν συρρικνωθεί τραγικά.
Οι συγκεχυμένες απαντήσεις εκ μέρους του υπουργείου και της διοίκησης του νοσοκομείου για την καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών έχουν προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερο εκνευρισμό και πλέον το μόνο βέβαιο σε εμάς είναι πως η αποπληρωμή αν και όποτε γίνει θα είναι εκ νέου μειωμένη.
Ταυτόχρονα καλούμαστε να εργαστούμε σε ένα νοσοκομείο όπου καθημερινά εντοπίζονται ελλείψεις σε αναλώσιμα υλικά (γάντια, σύριγγες, ράμματα), σε υλικοτεχνική υποδομή, αλλά και σε περικομμένα προγράμματα εφημέρευσης με επισφαλείς συνθήκες αναγκαζόμενοι να αντιμετωπίζουμε περιστατικά άλλων ειδικοτήτων.
Για τους παραπάνω λόγους και μετά από απόφαση γενικής συνέλευσης αποφασίζουμε την συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής ημέρα Δευτέρα, 25 Μάρτη με σκοπό την ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας αλλά και τον τρίωρο συμβολικό αποκλεισμό της πύλης του νοσοκομείου Κομοτηνής ημέρα Τετάρτη, 27 Μαρτίου.
Απαιτούμε άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και σε περίπτωση μη εξόφλησης των οφειλομένων, επιφυλασσόμαστε παντός νόμιμου δικαιώματός μας κατά παντός υπευθύνου».
Το ΔΣ της ΕΙΝΟΚΥΘ αποφάσισε ομόφωνα να στηρίξει τις κινητοποιήσεις των ειδικευομένων και ταυτόχρονα καλεί όλους τους νοσοκομειακούς γιατρούς της Θράκης να συντονίσουν τις κινητοποιήσεις τους. Διεκδικώντας άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων και αποκατάσταση της εθνικής κλαδικής σύμβασης εργασίας η ΕΙΝΟΚΥΘ προκηρύσσει τρίωρη προειδοποιητική στάση εργασίας της Τετάρτη 27 Μαρτίου από τις 9 έως τις 12 το πρωί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.