1.2.13

Την μεγαλύτερη ανεργία στην Ευρώπη έχει η Ελλάδα

Το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας στην Ευρωζώνη κατέχει η Ελλάδα με 26,8% τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Eurostat, όπου για πρώτη φορά η χώρα μας εμφανίζεται να ξεπερνά το ποσοστό ανεργίας της Ισπανίας, η οποία ακολουθεί με 26,1%.
Στην Ευρωζώνη, συνολικά, η ανεργία παρέμεινε σταθερή το Δεκέμβριο στο 11,7%.
Παράλληλα, στη χώρα μας έχει σημειωθεί η μεγαλύτερη αύξηση της ανεργίας το τελευταίο έτος (26,8% από 19,7%) και ακολουθεί η Κύπρος (14,7% από 9,7%) και η Ισπανία (26,1% από 23,2%).
Σε ότι αφορά στου νέους έως 25 ετών η ανεργία αγγίζει το 57,6% έναντι 23,4% κατά μέσο όρο στην Ευρώπη. Δεύτερη είναι η Ισπανία (55,6%), ενώ το χαμηλότερο είναι σε Γερμανία (8%), Αυστρία (8,5%) και Ολλανδία (10%).
Τα χαμηλότερα ποσοστά σημειώθηκαν σε Αυστρία (4,3%), Γερμανία και Λουξεμβούργο (5,3%).
Τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία για την ανεργία στην Ευρωζώνη και την ΕΕ αφορούν το μήνα Δεκέμβριο, ενώ τα στοιχεία για την Ελλάδα έχουν επικαιροποιηθεί μέχρι το μήνα Οκτώβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.