16.2.13

Πενήντα έξι φορείς στο Πανκαβαλιώτικο συλλαλητήριο

Με τη συμμετοχή 56 φορέων, συλλόγων και σωματείων πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου στο Δημοτικό Κήπο Καβάλας, το Πανκαβαλιώτικο συλλαλητήριο, που οργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Φορέων της περιοχής.
Ιδιαίτερη έντονη ήταν παρουσία των αγροτών από τα μπλόκα της Χρυσούπολης και της Λυδίας, οι οποίοι έφθασαν στην πόλη με τα τρακτέρ τους, καθώς επίσης των ιδιοκτητών ΤΑΞΙ και των φορτηγών και των δύο μεγαλύτερων σωματείων της πόλης, των εργαζομένων στη ΒΦΛ και την KavalaOil.
Επαγγελματίες, εργαζόμενοι, άνεργοι διαδήλωσαν την αγανάκτησή τους για την κατάσταση που επικρατεί και οδηγεί στην εξαθλίωση των ανθρώπων. Στο κοινό ψήφισμα που εξέδωσαν εκφράζουν την αντίθεσή τους στην κυβερνητική πολιτική, την υποβάθμιση του νομού, της υγείας και της παιδείας, στον μαρασμό της αγροτικής οικονομίας, στην φτώχεια και την ανεργία απαιτώντας ισονομία και δικαιοσύνη.
Ακολούθησε πορεία και κατάθεση του ψηφίσματος στον αντιπεριφερειάρχη, ενώ με την επιστροφή της πορείας στο Δημοτικό Κήπο οι αγρότες μοίρασαν προϊόντα τους στους πολίτες.
Στο συλλαλητήριο δεν συμμετείχε ο δήμος Καβάλας, το Επιμελητήριο, ο Εμπορικός Σύλλογος και άλλοι φορείς, καθώς διαφώνησαν με το γενικότερο διεκδικητικό πλαίσιο (προτείνοντας να προταχθούν τα τοπικά φλέγοντα ζητήματα) και με το χρόνο της διοργάνωσής του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.