16.2.13

Πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ σε δύο δημοσκοπήσεις

Δύο νέες δημοσκοπήσεις, που δημοσιεύονται στον Κυριακάτικο Τύπο, φέρνουν μπροστά στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Πιο συγκεκριμένα:

Η νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύεται από την Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, δίνει προβάδισμα 0,9% στην αξιωματική αντιπολίτευση, έναντι του κόμματος του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά:
• ΣΥΡΙΖΑ 20,4%
• ΝΔ 19,5%
• Χρυσή Αυγή 8,5%
• ΠΑΣΟΚ 5,6%
• ΚΚΕ 4,8%
• ΑΝΕΛ 4,6%
• ΔΗΜΑΡ 4,1%
• Οικολόγοι Πράσινοι 1,2%
• Δράση 1,1%
• Άλλο κόμμα 4,2%
• Αδιευκρίνιστη 36,1%
Το 75% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι πρέπει να αλλάξει το Σύνταγμα, με οκτώ στους δέκα να θέλουν να καταργηθεί η αρμοδιότητα της Βουλής να αποφασίζει εάν θα δικάζονται οι πολιτικοί ή όχι. Επίσης το 78% θέλει συνταγματική κατοχύρωση για 15ετές σταθερό φορολογικό σύστημα. Το 62% δηλώνει θετικό στην κατάργηση της παραγραφής της ποινικής ευθύνης μελών της κυβέρνησης.

Νωρίτερα έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα μίας ακόμη δημοσκόπησης, αυτή τη φορά για λογαριασμό της εφημερίδας 6 Ημέρες. Σύμφωνα με αυτήν, η πρόθεση ψήφου καταγράφεται ως εξής:
• ΣΥΡΙΖΑ 21,5%
• ΝΔ 20%
• Χρυσή Αυγή 12%
• ΠΑΣΟΚ 7%
• ΚΚΕ 6%
• ΑΝΕΛ 5%
• ΔΗΜΑΡ 4%
• Άλλο/Αδιευκρίνιστη 24,5%
Καταλληλότερος για πρωθυπουργός παραμένει ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, καθώς συγκεντρώνει το 30% των προτιμήσεων, ενώ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, βρίσκεται στο 23%.

10 σχόλια:

  1. Ανώνυμος16/2/13 23:12

    Για την Αριστερά, το ΕΣΥ, το Θεό και πολλά άλλα μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό, Δίεση 101,3, ο Τζίμης Πανούσης. Απολαυστικός για τους επαναστάτες που προέκυψαν στη χώρα. Π.χ. για το ΣΥΡΙΖΑ είπε: Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να φτιάξουν τα δόντια τους και θα φτιάξουν τη χώρα;

    Απολαύστε τον όλον. Για την Αριστερά είπε:
    «Συναναστρέφομαι κάτι ΔΗΜΑΡ, κάτι τέτοια. Από μικρό παιδί είχα αυτό το πρόβλημα …Αυτό είναι το καρκίνωμα του ελληνισμού. Η ΔΗΜΑΡ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, όλη αυτή η συστημική Αριστερά. Και η ΔΗΜΑΡ, ΔΕΙΜΑΡ γράφεται, Δεν ΕΙμαι Αριστερός.»
    Για το ΚΚΕ: «Το ΚΚΕ είναι ένα κόμμα που δεν μπόρεσε να κρατήσει ένα ραδιοφωνικό σταθμό. Ντροπή. Αντί να ανοίξει τώρα το Σπίτι του Λαού να κάνει παιδικούς σταθμούς, το έχει μαυσωλείο. Το σπίτι του Λαού είναι ένα μεγάλο αυθαίρετο, χτισμένο πάνω στον Ποδονίφτη και δεν τολμάει κανείς να το πειράξει. Και πλημμυρίζει γιατί ο θεός εκδικείται, αν και δεν υπάρχει σε αυτές τις περιοχές.

    Για τον ΣΥΡΙΖΑ: «Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να φτιάξουν τα δόντια τους και θα φτιάξουν τη χώρα; Έχουμε μια πολιτική χούντα που είναι ριζωμένη βαθιά από όλα τα κόμματα και της αριστεράς κυρίως. Και ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα, είναι μεγάλη παγίδα και θα το δείτε όταν θα έρθει στην εξουσία. Τους έβλεπα προεκλογικά και το 80% δεν έχει δόντια. Αν δεν μπορείς να φτιάξεις τα δόντια σου, πώς θα φτιάξεις τη χώρα; Κατεβάζουν το μουστάκι για να μην φαίνονται τα δόντια που δεν υπάρχουν. Ο φερετζές του ξεδοντιάρη. Ντροπή»!
    Για τη «Χρυσή…Ευκαιρία»: «Δεν θέλω να κάνω κανένα αστείο, δεν θέλω να πιάσω στο στόμα μου τους αλήτες. Και στο πρόγραμμα θα τους λέω Χρυσή Ευκαιρία, δεν θέλω ούτε καν να τους αναφέρω, όπως είναι. Αυτοί θα εξαφανιστούνε σε λίγο καιρό που θα λυθεί το πρόβλημα με τους μετανάστες. Γιατί έχουμε γεμίσει καλάσνικοφ και μπαίνουν παντού και κάποιος πρέπει να κάνει μήνυση στο Σαμαρά που είχε ανοίξει τα σύνορα και γέμισε η χώρα από τους φυλακισμένους της Αλβανίας.
    Όσοι υποστηρίζουν τους φασίστες και είναι κυρίως νέοι, το κάνουν μόνο για τους μετανάστες και από αντίδραση. Και από μια πλευρά καλά κάνουν, είναι υγιής αντίδραση με λάθος τρόπο. Σου λέει ο άλλος. δεν θέλω αυτό το κοινοβούλιο, θέλω να μπεί μέσα ένας πιθηκάνθρωπος και να τους αρχίσει στα σκαμπίλια.Οι Έλληνες δεν έγιναν ξαφνικά φασίστες σε ποσοστό 10%. Είναι μια συγκυρία η οποία θα περάσει, διότι πρόκειται για κανονικούς πιθηκάνθρωπους, νεάτερνταλ που δεν μπορούν να σταθούν και κάποια στιγμή θα πάνε εκεί που ανήκουν. Στα βάθη της Αφρικής, στη ζούγκλα».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος17/2/13 20:13

      Τι να κάνουν τα δόντια τους ρε Τζίμη; Αυτοί δεν πλένονται εκ πεποιθήσεως, τα δόντια τους θα κοιτάμε; Και ποια χώρα θα λειτουργήσουν και θα διοικήσουν; Αν πάρουν μέρος της εξουσίας στα χέρια τους, το πρώτο πράμα που θα κάνουν θα είναι να πληρώνουν μπόνους δημοσίους υπαλλήλους για να τους κάνουν φροντιστήριο στο τι υπογράφουν ως ... κυβερνήτες, γιατί έτσι που έμαθαν τον μέσο δημόσιο υπάλληλο, μόνο αν πέσει κοκό πάνω από το 1000ρικο θα τους υποδεικνύουν πώς λειτουργεί στοιχειωδώς το κράτος. Αν δεν δώσουν κοκο (που δεν θα δώσουν ή θα δώσουν παράνομα) θα πέσει πολύ γέλιο με τις γκάφες τους. Γέλιο για αρχή και μετά κλάμα

      ΆΣτο

      ΠΑΣΟΚ και πάλι ΠΑΣΟκ

      Εκεί θα πάμε

      Θα το δείτε

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος17/2/13 21:09

      "Αυτοί δεν πλένονται εκ πεποιθήσεως, τα δόντια τους θα κοιτάμε;" ωραιο επιχειρημα, ευγε

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος18/2/13 09:06

      Πολύ ευαίσθητος μας βγαίνεις 21:09. Δηλαδή από το επιχείρημα του 20:13 η εξυπνάδα περί απλυσιάς σε πείραξε; Το ... ψωμί, περί απόλυτης ανικανότητας του ΣΥΡΙΖΑ το χώνεψες καλά ε; Το προσπερνάς.

      Και για να έχουμε καλό ρώτημα, πότε ξανά χρησιμοποίησες το πληκτρολόγιό σου για να σχολιάσεις αρνητικά τις τερατολογίες, τις διαστρεβλώσεις και τις ύβρεις του Λαζόπουλου, των αγανακτισμένων, των ψεκασμένων (και όχι σκέτο απλές ύβρεις, άστο...) εναντίον του ΠΑΣΟΚ και του άντε σάπιου πολιτικού συστήματος; Η ... κατηγορία περί απλυσιάς των αναρχοσυριζαίων σε μάρανε; Θαρρείς και είναι κανένα μυστικό η γενικότερη "χαλαρή" φιλοσοφία τους περί ζωής και mainstream κανόνων που - και καλά - ετουτοι οι "επαναστάτες" θα "ανατρέψουν";

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος18/2/13 09:08

      Κι εμένα μου αρκεί αυτό που είπε ο θεός Τζίμης για τα δόντια τους 21:09. Φαντάζομαι κι εσύ με αυτό το πνεύμα εκφράζεις ένσταση για την - δεδομένη πράγματι - "αντισυμβατική" απλυσιά τους!!!! Δε πιστεύω να έχεις αντίρρηση γιατί δεν το κάνεις και πολύ λιανά.

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος18/2/13 16:56

      Μπα, τι ευθιξία είναι αυτή για τους ξεδοντιάρηδες; Τους φτύνεις σαν τρομοκράτες και κορδώνονται!!! Τους λες επικίνδυνους για τη χώρα μπαχαλάκηδες και φουσκώνουν από περηφάνεια!!! Τους ξεφτιλίζεις σαν ανεπαρκείς αμόρφωτους και σου απαντούν με αυταρέσκεια "μα μας ψήφισαν τα πιο μορφωμένα στρώματα" θαρρείς και το σχόλιο είναι για τους ψηφοφόρους και όχι για τους εκλεγέντες!!! Στον κόσμο τους γενικά.

      Αλλά μόλις τους πεις άπλυτους ωωωωωππππ, παρεξηγούνται. Αυτοί που γ$#^#ησαν τη μισή Αθήνα, που ορθώνουν το ανάστημά τους βρίζοντας "κουτσό" το Σόιμπλε, που βρίζουν προδότες και ξεπουλημένους όσους μοχθούν για τον τόπο ή έστω έχουν μια Χ διαφορετική άποψη για τα πράγματα, που δεν αφήνουν τον Παπανδρέου ούτε στο Βερολίνο να φάει ήρεμα σαν άνθρωπος και στήνουν υβριστικά επεισόδια για να τους φύγει το κόμπλεξ και η επαναστατικότητα και να κάνουν σαματά για λαϊκή κατανάλωση, που θέλουν συγκεκριμένο παράθυρο κι όχι όποιο ναναι στις ειδήσεις αλλιώς τριρίζουν, που στους κόλπους τους διαπρέπει η ... Ζωή Κωνσταντοπούλου, ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΛΥΤΟΥΣ.

      Ουστ βρε, τεντυμπόηδες, μακρυμαλλιάδες!!!!

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος19/2/13 00:23

      Αηδια, τιποτα αλλο. Ορολογια και επιχειρηματα ΟΛΟΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ με της Χρυσης Αυγης. ΠΛηρης ταυτιση αποψεων με την παρεα του Παναγιωταρου. Κριμα στον Πεταλωτη που ουτε μιλαει ετσι, ουτε λεει τετοιες μπούρδες και τον κανετε ρεζιλι και φυσικα στον απλο δημοκρατικο κοσμο που ψηφισε ΠΑΣΟΚ. Κριμα πραγματικα...

      ΥΓ. οι 9.06 και 9.08 προφανως διορισμενοι κρατικοδιαιτοι κοπριτες γραφουν ΠΑΝΤΑ απο το ιδιο γραφειο και με διαφορα 2 λεπτων - ο νοων νοητω...

      ΥΓ.2 οχι ρε μαλακες δεν ψηφισα ΣΥΡΙΖΑ, αν ειναι αυτο που σας καιει, αλλα δεν αντεχω τοση σκατοψυχια στην πολη μου - τοσο απλο!

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος17/2/13 08:01

    την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ η μια φυλλαδα την δινει 8,5% και η αλλη 12%........χωρις αναγωγη μαλιστα που ειναι 15% στην μια και 12% στην αλλη.......οτι ναναι.......ρε ΠΑΝΩ ΑΠΟ 16% ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ..........

    ΠΡΩΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος17/2/13 15:04

    Έχουν κάποια διαφορά πέραν επιφανειακών ή ανούσιων η Χρυσή Αυγή με το ΣΥΡΙΖΑ;;;; Για να μη βάλω και τους Ανεξ Ελ στο κόλπο της χαζομάρας και της οπισθοδρόμησης με εργαλείο τον τυφλό αντιμνημονιασμό και την ... όψιμη απέχθεια για το "σάπιο" το πολιτικό το σύστημα το καταραμενο.

    Ένα μικρό αλλά ουσιαστικό επιχείρημα είναι το παρακάτω

    Στο γκάλοπ της Metron Analysis που έγινε για λογαριασμό της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας υπάρχουν και οι ψηφοφόροι που δηλώνουν έτοιμοι να μετακινηθούν από τη μία πλευρά, στα άκρα της απέναντι. Ενώ η Νέα Δημοκρατία παρουσιάζει, σύμφωνα με την έρευνα, συσπείρωση 66,8% και ο ΣΥΡΙΖΑ 69,2%, υπάρχει ένα 3,5% που δηλώνει ότι από τον ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισε,θα μετακινηθεί στη Χρυσή Αυγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος17/2/13 19:06

    Τζίμης Πανούσης θεός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.