6.2.13

Το ΠΑΜΕ Ροδόπης στο πλευρό των εργαζομένων στις κλινικές του Στασινόπουλου

Η Γραμματεία Ροδόπης του ΠΑΜΕ δηλώνει τη συμπαράστασή της στους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες των ιδιωτικών κλινικών «Άγιος Γεώργιος» και «Αγία Μαρίνα» (Κ.Γ.Στασινόπουλος Νευροψυχιατρικές Κλινικές ΑΕ) στη Κομοτηνή, οι οποίοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους, μιας και μένουν απλήρωτοι για 2 χρόνια.
Δε φτάνει που η εργοδοσία και το κράτος ληστεύουν νόμιμα τους εργαζόμενους, σε κάθε εργασιακό χώρο, μέσω της υπεραξίας που καρπώνονται, μέσω των συνεχών μειώσεων των μισθών, μέσω της άμεσης και έμμεσης φορολόγησης κτλ., τον τελευταίο καιρό, όλο και πιο έντονα, οι εργαζόμενοι έχουν να αντιμετωπίσουν και τη μη πληρωμή ακόμα και αυτού του ελάχιστου μισθού που δικαιούνται.
Όποιες δικαιολογίες και αν επικαλούνται οι εργοδότες και το κράτος (κρίση, χρέος, δάνεια, χρωστούμενα που δεν έχουν πάρει κτλ) η πραγματικότητα δεν μπορεί να κρυφτεί. Όταν υπάρχει καπιταλιστική ανάπτυξη ζητούν από τους εργαζόμενους να σκύβουν το κεφάλι για να συνεχιστεί η ανάπτυξη. Όταν υπάρχει καπιταλιστική κρίση ζητούν από τους εργαζόμενους να κάνουν υπομονή μέχρι να ξαναέρθει η ανάπτυξη.
Ότι και αν γίνει, στον καπιταλισμό ο νόμος είναι ένας: οι εργοδοσία να κερδοφορεί, και μάλιστα από τη δουλειά των εργατών, και οι εργάτες να φτωχαίνουν.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση, μάλιστα, αναδεικνύεται και το ζήτημα της Υγείας - Πρόνοιας. Οι ασθενείς και οι οικογένειές τους είναι αναγκασμένοι να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να τους παραχθεί η αυτονόητη περίθαλψη και θεραπεία. Και ο κίνδυνος αυξάνεται, για τους ίδιους τους ασθενείς, όταν ο επιχειρηματίας ρίχνει το μπαλάκι στην κυβέρνηση και αυτή με τη σειρά της πίσω στον επιχειρηματία ή στη κρίση και στο χρέος. Στη μέση βέβαια βρίσκεται ο ασθενής, ο οποίος κινδυνεύει να μείνει χωρίς περίθαλψη.
Έτσι είναι ο καπιταλισμός, το σύστημα που αποδέχεται την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, το σύστημα που μετράει τα πάντα με το κέρδος. Ασθενείς που πληρώνουν, εργαζόμενοι που μένουν απλήρωτοι, και επιχειρηματίες που κερδοφορούν. Και ευθύνη γι’ αυτή την κατάσταση έχουν όχι μόνο όσοι υπερασπίζονται αυτό το σύστημα, αλλά και όσοι επιδιώκουν έναν «ανθρώπινο» δήθεν καπιταλισμό.
Καλούμε τους εργαζόμενους των ιδιωτικών κλινικών «Άγιος Γεώργιος» και «Αγία Μαρίνα» να συνεχίσουν αταλάντευτοι τον αγώνα τους διεκδικώντας όλα τα χρωστούμενά τους. Να μην κάνουν βήμα πίσω. Η καταβολή των δεδουλευμένων τους, η πληρωμή της εργασίας τους, είναι υποχρέωση της εργοδοσίας, ανεξάρτητα απ’ το αν δεν έχει πάρει χρήματα από τον ΕΟΠΥΥ ή από άλλο φορέα. Η πείρα έχει δείξει ότι η λογική του μικρότερου κακού, οδηγεί πάντα σε μεγαλύτερα και χειρότερα δεινά τους εργαζόμενους.
Να πληρωθούν τώρα όλα τα δεδουλευμένα.
Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους.
Δημόσια και δωρεάν υγεία και πρόνοια για όλους.

5 σχόλια:

  1. Ανώνυμος6/2/13 15:16

    Ο ΣΥΡΙΖΑ που έχει και τον Μαρούδα μούγκα ε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος6/2/13 17:47

    Είπαμε, αφήστε ήσυχο το Σταμάτη τον καημένο που δεν έχει τζιπ, σπίτι κτλ

    Είναι οικουμενικός. Τέτοιες περιπτώσεις ξεχωριστές ανήκουν σε όλους. Θυμάστε τον 'ακατάλληλο' παλιότερα στην Κομοτηνή πόσοι ερίζαν για να τον θεωρούν δικό τους;

    Άκου ΣΥΡΙΖΑ σκέτο ο Σταμάτης. Μέγα ψέμα. Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εσκεμμένα παράλογος;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος6/2/13 21:09

    Ο πιο πολυσυλλεκτικος πολιτικος της Ροδοπης.Παιρνει δανεια και πληρωνει τους εργαζομενους.Φτανει καιρος ειναι να βαλει και Στασινοπουλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος7/2/13 00:59

    Μας έβαζε να ψηφίζουμε παλιά Γιαννακίδη, μετά ΚΚΕ, τώρα ΣΥΡΙΖΑ ρωτείστε και τους εργαζόμενους .
    Τα λεφτά μας, τα δουλεμένα μας θέλουμε φτάνει τόση κοροιδία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος7/2/13 08:28

    Η πολιτική και επιχειρηματική βία και βαρβαρότητα η έξωση των ασθενών απο το θεραπευτήριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.