16.2.13

Αντιδρούν για τη συγχώνευση των νοσοκομείων Διδυμοτείχου και Αλεξανδρούπολης

Αντιδρά το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου για την συγχώνευση με το αντίστοιχο της Αλεξανδρούπολης. Από 1-1-2013, το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου μετά από εξήντα χρόνια και πλέον λειτουργίας δεν υφίσταται ως αυτόνομο νομικό πρόσωπο και συγχωνεύεται με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.
«Ο Έβρος είναι ο μακρύτερος νομός της χώρας με μήκος 200χλμ. Και το πανεπιστημιακό νοσοκομείο που προβλέπεται ως έδρα του νέου φορέα είναι δίπλα στη θάλασσα. Το πρώην νοσοκομείο Διδυμοτείχου εξυπηρετεί τα 2/3 του νομού σε έκταση, από το Σουφλί και πάνω με πληθυσμό 80.000 κατοίκους.
Το πρώην νοσοκομείο Διδυμοτείχου ανήκει στα 10 καλύτερα νοσοκομεία της χώρας, διαπίστωση που γίνεται από την εγκυρότερη κυβερνητική πηγή: το Υπουργείο Υγείας, όσον αφορά το επίπεδο διαχείρισης και επίτευξης στόχων, την ποιότητα παροχής υγείας και ιατρικής φροντίδας όχι μόνο στους κατοίκους του νομού Έβρου αλλά και όλης της επικράτειας καθώς δεν είναι λίγοι αυτοί που ενώ ζουν στην άλλη άκρη της Ελλάδας, επιλέγουν το νοσοκομείο μας για εξειδικευμένες θεραπείες στη χειρουργική κλινική», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του Σωματείου.
Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται πως «τώρα είναι ώρα ευθύνης. Σεις οι πολιτικοί μας, πρέπει να πάρετε θέση. Ελπίζουμε για το καλό όλων μας να έχετε την ευθιξία και να μην αγνοήσετε την αγωνία και τους προβληματισμούς τόσο των συμπολιτών σας όσο και των ψηφοφόρων σας.
Τελούμε σε αναμονή των απαντήσεών σας. Επιπλέον, καλούμε όλους τους συμπολίτες μας σε αγωνιστική συστράτευση για τη διεκδίκηση του δίκαιου αιτήματός μας: Θέλουμε το νοσοκομείο μας αυτόνομο, θέλουμε το νοσοκομείο μας πίσω».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.