28.1.13

Θανάσης Παφίλης και Ευριπίδης Στυλιανίδης σήμερα στο Lobby της Δεκάρας

Σε ζωντανή σύνδεση με το Κατάρ, όπου «επιφανείς» Έλληνες επιχειρηματίες συμμετέχουν στις συναντήσεις του Πρωθυπουργού στο εμιράτο της Μέσης Ανατολής, το Lobby της Δεκάρας εκπέμπει ... στον αστερισμό της δραχμής! Σήμερα μαζί τους στο στούντιο μεγάλη και εκλεκτή παρέα.
Ο Νίκος Αρβανίτης σχολιάζει την δράση πολιτών να καταθέσουν κάποιες ιδέες – προτάσεις για τον επανασχεδιασμό του έργου ποδηλατοδρόμου στην Κομοτηνή, ενώ ο Υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης μιλάει για την πολιτική επικαιρότητα των ημερών.
Στο τέλος της εκπομπή, καλεσμένος του Lobby, ο βουλευτής Α’ Αθηνών του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος29/1/13 10:50

    Δεν ξέρω τι συζήτησαν οι "δημοσιογράφοι" με τον ΣΤυλιανίδη. Απλά αναρωτιέμαι θα κουνηθεί ΕΝΑ έστω δημοσιογραφάκι της Κομοτηνής για να ξεμπροστιάσει το Στυλιανίδη για τις από το παράθυρο χυδαίες προσλήψεις του που μας έφεραν σε αυτά τα χάλια? Βέβαια, ειλικρινά, δεν είμαι σίγουρος αν αυτό το "ο Στυλιανίδης χώνει από το παράθυρο" του κάνει καλό ή κακό...

    Το προεκλογικό έτος 2009, επί υπουργίας Στυλιανίδη, προσλήφθηκαν συνολικά 326 νέοι υπάλληλοι, οι μισοί εκ των οποίων από τα μέσα Αυγούστου μέχρι ένα μήνα πριν από τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου του 2009

    Ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε ότι τα ΜεσαΜαζΜετ δεν ανήκουν στις συντεχνίες αλλά στον ελληνικό λαό. Τα λόγια είναι εύκολα, ειδικά για κάποιον που έχει διατελέσει αδελφικός φίλος του Θύμιου Λυμπερόπουλου, τον οποίο και στήριξε όταν επιχειρήθηκε το άνοιγμα του επαγγέλματος των ταξί.

    Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η περιγραφή των βιογραφικών των εργαζομένων:

    Στην περίοδο εννέα (9) µηνών προηγούμενης υπουργίας Στυλιανίδη προσλήφθηκαν συνολικά 326 άτοµα (αποφάσεις ∆Σ µέχρι 04.09.2009). Καταγράφεται µεγάλη αύξηση των προσλήψεων αφού το έτος αυτό διενεργείται το 50% των συνολικών προσλήψεων της περιόδου 31.03.2004-04.10.2009.
    Ο επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης σχολιάζει ότι οι ανωτέρω καταγραφείσες παθογένειες και δυσλειτουργίες του συστήµατος προσλήψεων της εταιρίας παγιώνονται και επιτείνονται, ενισχύοντας τη διαπίστωση ότι οι προσλήψεις δεν γίνονται βάσει αξιοκρατικών κριτηρίων και διαφανών διαδικασιών.

    Οι προσληφθέντες εµφανίζουν όµοια χαρακτηριστικά όπως για παράδειγµα τόπος καταγωγής, εργασιακή εµπειρία στο δηµόσιο ως συµβασιούχοι, βιογραφικά σταλµένα από αρ. τηλεοµοιοτυπίας του τέως ΥΠΕΧΩ∆Ε και η διαδικασία αξιολόγησής τους δεν συνδέεται σε πολλές περιπτώσεις µε την απόφαση πρόσληψής τους, αφού αυτή φαίνεται να έχει προαποφασισθεί (τα βιογραφικά και οι συνεντεύξεις πολλές φορές έπονται της ηµεροµηνίας απόφασης του ∆Σ για την πρόσληψη), αλλά περιορίζεται στην «εύρεση» κατάλληλης θέσης απασχόλησης για τους ήδη
    «προσληφθέντες» υπαλλήλους.


    Να και μερικά παραδείγματα βιογραφικών των υπαλλήλων που προσελήφθησαν εκείνη την εποχή:

    -Η ΑΣ µε εµπειρία 13 ετών ως dealer σε καζίνο προσελήφθη ως οδηγός συρµών.

    - Η ΖΓ κατάγεται από την Κοµοτηνή και εργαζόταν ως συµβασιούχος στο ΥΠΑΝ

    -Ο ∆Κ είναι κάτοικος Κοµοτηνής, επιθυµεί να σταδιοδροµήσει στον Τοµέα της Τεχνολογίας Τροφίµων, δεν έχει καµία εργασιακή εµπειρία και προσλαµβάνεται ως υπεύθυνος σταθµών.

    - Ο Τ.Α είναι κάτοικος Κοµοτηνής και η ΚΧ έχει καταγωγή από την Κοµοτηνή (βάσει ιδιόγραφης σηµείωσης στο βιογραφικό της).

    - Ο Χ.Μ κατάγεται από το Ν. Ροδόπης, άνεργος από το 2003, απόφοιτος γυµνασίου, προσελήφθη ως υπάλληλος ασφαλείας & ελέγχου.

    - Η Β.Α είναι κάτοικος Κοµοτηνής, απόφοιτος ΤΕΕ µε ειδικότητα Βοηθού Βρεφονηπιοκόµου και µικρή αντίστοιχη εµπειρία, προσελήφθη ως υπάλληλος γραφείου τεχνικής εκπαίδευσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.