25.1.13

Μετά τα μεσάνυχτα (σαν τους κλέφτες) η αστυνομία έσπασε την κατάληψη του αμαξοστασίου του Μετρό

Επέμβαση της αστυνομίας στο αμαξοστάσιο του Mετρό στα Σεπόλια έγινε στις 3.40 τα ξημερώματα, μετά την επίταξη από την κυβέρνηση. Άνδρες της ΕΚΑΜ έσπασαν με πολιορκητικό κριό την είσοδο του κτιρίου, στο οποίο μπήκαν οι αστυνομικές δυνάμεις.
Οι «δημοκρατικές» δυνάμεις καταστολής του Νίκου Δένδια, έδρασαν νύχτα, σαν τους κλέφτες ή αν θέλετε να το δούμε πολιτικά, όπως η χούντα! Πρέπει να καταλάβουν όμως, πως με δικτατορίες δεν μπορούν να λειτουργήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς … και κανένας από εμάς!
Να σημειωθεί πως στο κτίριο ήταν περίπου 50 απεργοί, οι οποίοι είχαν δέσει τις πόρτες με αλυσίδες, αποφασισμένοι να συνεχίσουν την απεργία. Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, οι απεργοί απομακρύνθηκαν, ενώ έγιναν και τρεις προσαγωγές. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης μια κοπέλα παρελήφθη από ασθενοφόρο και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο γιατί αισθάνθηκε δυσφορία. 
Από χθες παραδόθηκαν φύλλα πορείας σε αρκετούς εργαζόμενους και σύμφωνα με μαρτυρίες εργαζομένων η αστυνομία παρέδιδε τα χαρτιά της επίταξης σε σπίτια εργαζομένων και κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Στο πλευρό τους οι εργαζόμενοι και στα υπόλοιπα μέσα μαζικής μεταφοράς, Ηλεκτρικό, Τραμ, λεωφορεία, τρόλεϊ και Προαστιακό που τραβούν χειρόφρενο σήμερα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το μέτρο που αποφάσισε να πάρει η κυβέρνηση για να λήξει η απεργία στα μέσα σταθερής τροχιάς.
Η σημερινή απεργία γίνεται με την κάλυψη της ΓΣΕΕ και των Εργατικών Κέντρων Αθήνας και Πειραιά.  Η απόφαση για επίταξη πυροδότησε θύελλα αντιδράσεων τόσο σε εργατικά συνδικάτα όσο και σε κόμματα της αντιπολίτευσης.

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος25/1/13 12:13

    Σιγά τη χούντα ρε

    Ενώ το "νόμος είναι το δίκιο του ... εργάτη" είναι δημοκρατικό

    Και για ποιους "εργάτες" μιλάμε τώρα...

    Απλά ζουν φτωχικά και περίμεναν χρυσά κουτάλια από τους χουβαρντάδες του πολιτικού συστήματος

    Εδώ έχουν δίκιο ότι κακόμαθαν. Αλλά ότι το εκμεταλλεύτηκαν προδοτικά οι συνδικαλιστές και οι δημόσιοι "εργαζόμενοι" τόσο καιρό, ε κι αυτό αλήθεια είναι.

    Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του

    Μπράβο στην ανεξαρτήτως χρώματος κυβέρνηση (έτυχε στο Σαμαρά η τιμή να τσακίσει τους ξεσαλωμένους)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος25/1/13 18:53

      "έτυχε στο Σαμαρά η τιμή να τσακίσει τους ξεσαλωμένους" - εισαι ο τελειος ορισμος της αηδίας

      απο πού κι ως πού ρε μαλακα ειναι τιμη το να τσακιζεις ανθρωπους? πάς καλά ρε?

      πραγματικα ντρεπομαι που τσουτσέκια σαν εσενα κυκλοφορουν στην πολη μου και πραγματικα λυπαμαι τους δικους σου ανθρωπους που σε τρωνε στη μάπα καθημερινα

      ΥΓ. να μη πω και για τον εθνικιστη ακροδεξιο Σαμαρα που τον κανατε πρωθυπουργο για να μη χασετε τα βυσματα σας και τις Αγρογες σας ουτε για τους μαχαιροβγάλτες πορτοφολάδες ναζίστες με τους οποιους που γίνατε κώλος και βρακι για τον ιδιο λόγο

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος25/1/13 17:40

    Τι έπρεπε να κάνει η κυβέρνηση; Να εφαρμόσει το άρθρο 14 του νόμου 1264/1982 που ορίζει ότι οι συνδικαλιστές απολύονται όταν εξακολουθούν να συμμετέχουν σε απεργία που κρίθηκε με δικαστική απόφαση μη νόμιμη ή καταχρηστική. Οι συνδικαλιστές αρνήθηκαν να εφαρμόσουν τρεις δικαστικές αποφάσεις και όχι μία.

    Επίσης η κυβέρνηση θα έπρεπε, να καταθέσει αγωγές αποζημίωσης κατά των συνδικαλιστικών φορέων που παρανόμως απεργούν και κατά των ίδιων των συνδικαλιστών ζητώντας την αποκατάσταση της ζημίας που υπέστη το μετρό από την 8ήμερη παράνομη απεργία.

    Και η διοίκηση του μετρό έχει ποινικές και αστικές ευθύνες: α) Γιατί καθυστέρησε να προσφύγει έγκαιρα δικαστικώς για να κηρυχθεί η απεργία παράνομη, β) γιατί συνήργησε με πράξεις ή παραλείψεις των οργάνων της στην κατασκευή απεργών-μαϊμού ώστε η συντριπτική πλειοψηφία τους να αμείβεται (εδώ προκύπτει και αδίκημα απάτης), γ) γιατί ήδη δεν έχει, ως όφειλε, προβεί στις αναγκαίες ενέργειες για την απόλυση των παρανομούντων συνδικαλιστών και την κατάθεση κατ' αυτών αγωγών αποζημίωσης.

    Επίσης η κυβέρνηση θα έπρεπε να έχει ήδη ενημερώσει τους «απεργούς» ότι έχουν χάσει 8 ημέρες άδειας με αποδοχές, δεδομένου ότι οι ημέρες συμμετοχής σε παράνομη απεργία αφαιρούνται από την ετήσια άδεια.

    Δυστυχώς, συμπεραίνει ο κ. Ληξουριώτης, η κυβέρνηση, απέναντι στους παράνομους «ασθενείς-αδειούχους-απεργούς του μετρό, επέλεξε, προχωρώντας στην εφαρμογή του μέτρου της επίταξης υπηρεσιών, να δράσει «εξόχως» παράνομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.