10.1.13

Αντιδράσεις από τον νέο οργανισμό λειτουργίας του Νοσοκομείου Καβάλας

Τα πάνω κάτω φέρνει, κυριολεκτικά, ο νέος οργανισμός λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας ο οποίος δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως, καθώς πολλές κλινικές συγχωνεύονται, με στόχο την εξοικονόμηση πόρων.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα και με τον νέο κανονισμό, συγχωνεύονται οι 2 Πνευμονολογικές Κλινικές, καθώς επίσης και η Νευρολογική με την Καρδιολογική κλινική.
Η πιο «ενδιαφέρουσα» και περίεργη, ωστόσο, συγχώνευση, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ENA Channel της Καβάλας, είναι αυτή της Οφθαλμολογικής κλινικής με την ΩΡΛ και το Οδοντιατρικό τμήμα. Το παρήγορο, πάντως, είναι ότι παραμένουν και οι 420 κλίνες του νοσοκομείου.
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, είχαμε και νέα μείωση στο ποσό που απαιτείται για τις εφημερίες, καθώς παρά το γεγονός ότι ο προϋπολογισμός του Νοσοκομείου είχε προσδιοριστεί στις 231.000€ τον μήνα, τελικά εγκρίθηκαν από την αρμόδια ΥΠΕ 217.000€. Το αποτέλεσμα είναι οι ήδη περιορισμένες περικοπές να υποστούν επιπλέον μείωση κατά 100.
Εν αναμονή των περαιτέρω εξελίξεων προγραμματίστηκε έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Γ.Ε.Σ.Υ.Κ. και λίαν συντόμως έκτακτη γενική συνέλευση, ώστε να εκτιμηθεί η κατάσταση και προσδιοριστούν οι δράσεις της ιατρικής νοσοκομειακής κοινότητας σχετικά με το θέμα που ανακύπτει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.