10.1.13

Η νέοι του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης για την κατάληψη της Βίλλα Αμαλίας

Η επιχείρηση της αστυνομίας στη Βίλλα Αμαλίας και στη κατάληψη Σκαραμαγκά, μετά την ανακατάληψη της πρώτης, αποτελεί συνέχεια της προσπάθειας της κυβέρνησης να βάλει ένα τέλος σε όλους τους ελεύθερους κοινωνικούς χώρους.
Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ αδυνατώντας να εκφράσει ένα ηγεμονικό λόγο για τη βάρβαρη πολιτική που ακολουθεί, υιοθετεί την πολιτική ατζέντα της Χρυσής Αυγής και όλου του ακροδεξιού φάσματος εφευρίσκοντας εσωτερικούς εχθρούς και στοχοποιώντας με τη συνεργασία των ΜΜΕ όποιους εκφέρουν ένα διαφορετικό λόγο και αντιστέκονται.
Στο στόχαστρο λοιπόν του κ. Σαμαρά και των ακροδεξιών συνεργατών του, μπαίνουν χώροι που προβάλλουν ένα διαφορετικό πρότυπο συλλογικής ζωής, επανασυγκροτούν το κοινωνικό πεδίο στη βάση της αλληλεγγύης της αντίστασης και της αξιοπρέπειας και αποτελούν με τη κοινωνική τους παρέμβαση ανάχωμα στην ανάδειξη μισαλλόδοξων και ρατσιστικών αντιλήψεων. Χαρακτηρίζουν εστίες ανομίας τέτοια εγχειρήματα αυτοργάνωσης, την ίδια στιγμή που υποθάλπτουν τη Χρυσή Αυγή και τις τραμπούκικες πρακτικές της.
Διατυμπανίζουν πως εφαρμόζουν το νόμο, ενώ παρέχουν κάλυψη σε φοροφυγάδες μεγαλοεπιχειρηματίες και κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να αποκρύψουν τις ποινικές ευθύνες για τη Λίστα Λαγκαρντ.
Εργαζόμενοι και νεολαία θα βάλουν ένα τέλος στις ακροδεξιές πρακτικές τους θα δώσουν την απάντηση στους δρόμους, στις γειτονιές, στους εργασιακούς χώρους.

ΝΕΟΙ-ΕΣ ΣΥΡΙΖΑ ΡΟΔΟΠΗΣ

8 σχόλια:

  1. Ανώνυμος10/1/13 18:54

    αριστεροι τραμπουκοι -ακροδεξιοι τραμπουκοι μπλεξατε τα μποθτια σας/?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος10/1/13 19:51

      εσυ παντως επελεξες ηδη τους ακροδεξιους - με αυτους συνεργαζεται (ανοιχτα πλεον) η κυβερνηση σου...

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος10/1/13 20:41

    ένα τέλος σε όλους τους ελεύθερους κοινωνικούς χώρους

    διαφορετικό πρότυπο συλλογικής ζωής

    χααχααααααααααα

    αυτοί θα κυβερνήσουν;;;;;;;;;;
    Πού είναι ο Καραγιουσούφ να μας πει τη γνώμη του;;;;;
    Ο Ιωαννίδης και ο Τριαναταφυλλόπουλος;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος11/1/13 09:42

    Ο ίδιος ο Τσίπρας Δεν δαπανά τα χρήματα των φορολογουμένων για να κάνει ένα long weekend σαν Αραβας πρίγκιπας στο Four Seasons των Παρισίων, με πρόσχημα ένα τυπικό συμβούλιο υπουργών· τα δαπανά όμως για ένα μηδαμινής πολιτικής αξίας πολυήμερο ταξίδι στη Λατινική Αμερική, παίρνοντας μαζί την οικογένειά του. Και την άλλη βδομάδα πάει Γερμανία να ... δει Σόιμπλε (πολύ 'χρήσιμο' και για τους δύο αυτό, δεν είναι ολοφάνερο ότι κάνει διακοπές;) ενώ αμέσως μετα πάει Αμερική για πολυήμερο ταξίδι ο ανεπάγγελτος που τον έκανε πολιτική φίρμα από το πουθενά αρχικά ο Αλαβάνος και μετά ο Σαμαράς με τις εκλογές που προκάλεσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος11/1/13 09:43

    Ο Τσιπρας εκπροσωπώντας ένα μεγάλο μέρος του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ένας αριστερός με παρωπίδες και χωρίς εμπειρίες από τον ευρωπαϊκό κόσμο, διαπαιδαγωγημένος στις καταλήψεις σχολείων της δεκαετίας του 1990, αυτάρκης και αυτάρεσκος μέσα στον εσωστρεφή μικρόκοσμο του εγχώριου κατεστημένου της Αριστεράς, ο οποίος παραμένει προσκολλημένος στις υποτιθέμενες αιώνιες και ακατάλυτες αλήθειες των ευαγγελίων του μαρξισμού. Και μόνο το γεγονός ότι εντάχθηκε στην ΚΝΕ το 1989, όταν ο κομμουνισμός κατέρρεε υπό το βάρος της αποτυχίας του, έχει μια σημασία που δεν ξεθωριάζει με την πάροδο του χρόνου. Εξάλλου, δεν της επιτρέπει και ο ίδιος να ξεθωριάσει, αφού δηλώνει σε συνεντεύξεις ότι εξακολουθεί να μελετά τους κλασικούς του μαρξισμού και, χωρίς συναίσθηση των λόγων του, διαλαλεί ότι βρίσκει χρήσιμα διδάγματα στην «πολιτιστική επανάσταση» του Μάο, δηλαδή σε ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα του 20ού αιώνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος11/1/13 10:23

    Ας υποθέσω ότι τα παιδιά έχουν δίκιο. Στο κάτω κάτω δεν υποκρίνονται τους νομιμόφρονες, όπως η κ. Πορτάλιου που απεφάνθη πως η παρέμβαση της Αστυνομίας στη βίλα Αμαλία αποτελεί παραβίαση του οικογενειακού ασύλου. Ούτε εισπράττουν βουλευτική αποζημίωση παρότι δηλώνουν αναρχικοί, όπως ο αγνώστων λοιπών στοιχείων βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κύριος Διαμαντόπουλος.

    Εκείνο όμως που δυσκολεύομαι να δεχθώ είναι ο αρχαϊσμός της συμπεριφοράς, τα κουρασμένα στερεότυπα της εξέγερσης, ο συντηρητισμός μιας αντίδρασης που ενδιαφέρεται περισσότερο για την επιβεβαίωση της παρουσίας της και ουδόλως για την αποτελεσματικότητά της.

    Τα δωρεάν αντανακλαστικά της εξέγερσης τα ζήσαμε, τα φάγαμε, τα χορτάσαμε, ήρθε η ώρα να πάμε παρακάτω. Κι όσοι πολιτικοί επαγγέλλονται την υπεράσπισή της, αυτό το «παρακάτω» είναι που φοβούνται. Υπερασπίζονται τις καταλήψεις τώρα, όπως χθες υπερασπίζονταν τους «Αγανακτισμένους», παριστάνοντας πως δεν βλέπουν ότι από τις μούντζες τους η πολιτική ζωή έτεκεν Καμμένους και χρυσαυγίτες. Είναι δυνατόν να αντιδράς σ' αυτό που συμβαίνει το 2013 με όρους, λεξιλόγιο και συμπεριφορές του 1970;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος13/1/13 22:15

    Δεν πάνε να κάνουν και στη Βίλα Ρίμπα και στο Βίλα Μπάχο κατάληψη...Τα πιο πολλά είναι έτσι κι αλλιώς πλουσιόπαιδα με prada και timberland, δεν έχουν άλλη δουλειά να κάνουν, ούτε και έχουν ανάγκη άλλη δουλειά. Όποιος έχει περάσει μία ώρα από κει για καφέ το ξέρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.