10.1.13

Επιστολή Κοντού στον πρωθυπουργό για το αρδευτικό έργο του Νέστου

Τη συνδρομή του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για την κατασκευή αρδευτικού έργου στο Νέστο, ζητά με επιστολή του ο βουλευτής Αλέξανδρος Κοντός.
Στην επιστολή του ο βουλευτής αναφέρει ότι σε περίοδο σοβαρής κρίσης η κατασκευή του έργου θα δημιουργούσε πολλαπλασιαστικά οφέλη για την περιοχή και θα δημιουργούσε καταλυτικά αποτελέσματα στην ανάπτυξη της περιοχής.
Στην επιστολή μεταξύ άλλων αναφέρει: «Η σημασία του έργου είναι μεγάλη, όχι μόνο για τους αγρότες της Ξάνθης, καθώς με την υλοποίησή του επιλύονται αντίστοιχα κατεπείγοντα προβλήματα:

Παύει η λεηλασία του υδροφόρου ορίζοντα (αφού με την υλοποίησή του σταματούν να λειτουργούν 10.500 γεωτρήσεις), η οποία έχει ως αποδεδειγμένο αποτέλεσμα την υφαλμύρωση των εδαφών και επομένως αποτρέπεται η ερημοποίηση της γης στην πεδιάδα της Ξάνθης.

Διασφαλίζεται στο μέλλον η υδρολογική υγεία των περίφημων και προστατευόμενων υγροτοπικών συμπλεγμάτων της περιοχής και επομένως προστατεύεται και η θαυμαστή βιοποικιλότητα της ορνιθοπανίδας της.

Ενισχύεται η απασχόληση, το αγροτικό εισόδημα και η γενικότερη οικονομική ανάπτυξη της περιοχής, αφού μειώνεται το κόστος παραγωγής των αγροτικών προϊόντων, ξερικές εκτάσεις μετατρέπονται σε αρδευόμενες με αποτέλεσμα να δημιουργείται η δυνατότητα πραγματοποίησης καλλιεργειών υψηλής οικονομικής απόδοσης. Δίνεται η δυνατότητα σημαντικής αύξησης της απασχόλησης καθ’ όλη τη διάρκεια κατασκευής του έργου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.