29.1.13

Ακόμα ένας έμεινε! Φεύγουν τα φαντάσματα του πραξικοπήματος του 1967

Πέθανε τη Δευτέρα, στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός», ο τελευταίος χουντικός ισοβίτης Νικόλαος Ντερτιλής. Ήταν από τους πλέον αμετανόητους της επτάχρονης δικτατορίας και είχε καταδικαστεί σε ισόβια για τη δολοφονία του 20χρονου Μιχάλη Μυρογιάννη, έξω από το Πολυτεχνείο το μεσημέρι της Κυριακής 18 Νοεμβρίου 1973.
Δεν συζήτησε ποτέ το ενδεχόμενο να ζητήσει χάρη ή να επικαλεστεί προβλήματα υγείας για να αποφυλακιστεί, όπως έκαναν άλλοι από τους πραξικοπηματίες. «Δεν θα νομιμοποιήσω εγώ αυτό το καθεστώς» λέει σ’ όποιον του έχει θέσει κατά καιρούς το ζήτημα.
Ο Ντεριλής θεωρείται από τους πρωταίτιους του Απριλιανού πραξικοπήματος του 1967 αφού έπαιξε καθοριστικό ρόλο καταλαμβάνοντας πολλές κρίσιμες υπηρεσίες.

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος29/1/13 11:19

    Να δούμε τα κυβερνητικά φαντάσματα του 2004 - 2009 και τα αντιπολιτευτικά φαντάσματα του 2009 - 2011 πότε θα ξεμπροστιαστούν και θα πάρουν στο βυθό μαζί τους όλη την καθυστέρηση της κωλοχώρας μας. Για να αναπνεύσουν οι δημιουργικές και παραγωγικές δυνάμεις ώστε απερίσπαστες από κωλοτούμπες Σαμαράδες, χυδαιοαριστεροάσχετους Τσιπρες και ψεκασμένους Καμμένους να ξανασηκώσουν ψηλά τον τόπο. Όπως συντεταγμένα και σε δύσκολες συνθήκες έκανε το νοήμον ΠΑΣΟΚ από το 1981 - 2004. Παρά την υπονόμευσή του νοήμονος ΠΑΣΟΚ από το καθυστερημένο μουσειακό ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος29/1/13 18:22

    "Καλο μου " ΣΥΡΙΖΟΧΡΥΣΑΥΓΗΤΑΚΙ δεν περιμενα να γραψεις τιποτε αλλο θα πρεπει να ντρεπεσε. Αλλα δεν διαβαζεις καθολου παρα μονο ακους ειδησεις . Γιαυτο εγινες τετοιο μορφωμα Σκεψου αυτα που σου εγραψα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.