29.12.12

Πετρέλαιο θέρμανσης με το σταγονόμετρο στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

Πετρέλαιο θέρμανσης με το ... σταγονόμετρο βάζουν στα ντεπόζιτα οι κάτοικοι της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης λόγω της οικονομικής κρίσης, των φόρων αλλά και της αναγκαστικής στροφής σε άλλες οικονομικότερες λύσεις. Οι παραγγελίες στα πρατήρια υγρών καυσίμων φαίνεται να καταγράφουν «βαρυχειμωνιά», τόσο για τους καταναλωτές όσο και για τους πρατηριούχους.
Αρκεί να σημειωθεί ότι, αν και μπαίνουμε πλέον στην καρδιά του χειμώνα, οι παραγγελίες σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα της περσινής χρονιάς είναι χαμηλότερες ακόμη και κατά 80% - 85%.
Μάλιστα, οι όποιες παραγγελίες γίνονται, είναι πολύ μικρές σε ποσότητα, αφού η συντριπτική πλειοψηφία των καταναλωτών ζητάει μεταξύ 150 - 300 λίτρα. Παραγγελίες των 1.500 και των 2.000 λίτρων φαίνεται ότι ανήκουν στο παρελθόν.
Στη Δράμα, όπου, σύμφωνα με τον πρόεδρο των πρατηριούχων υγρών καυσίμων της περιοχής, Γιάννη Κεσκίνογλου, η κατανάλωση σε σχέση με πέρσι εμφανίζεται μειωμένη κατά 85%.
Είναι χαρακτηριστικό ότι, όπως ανέφερε ο ίδιος, στην περιοχή ελάχιστες πολυκατοικίες με κεντρική θέρμανση έβαλαν φέτος πετρέλαιο θέρμανσης. Στη Δράμα η τιμή του προϊόντος βρίσκεται σήμερα στα 1,28 - 1,30 ευρώ το λίτρο.
Σε ότι αφορά τον Έβρο, η πρόεδρος των πρατηριούχων υγρών καυσίμων της περιοχής, Βασιλική Καλαϊτζή, ανέφερε ότι η πτώση της κατανάλωσης βρίσκεται στο 80% σε σχέση με πέρσι και η τιμή του προϊόντος στα 1,30 ευρώ/λίτρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.