29.12.12

Σοκάρει η ομολογία του δράστη του φρικτού εγκλήματος στην Ξάνθη

Ψύχραιμο, ήρεμο και χωρίς ιδιαίτερη επιθυμία να δικαιολογήσει τις αποτρόπαιες πράξεις του, παρά μόνο με ένα λακωνικότατο «την είδα, μου άρεσε και γι' αυτό το έκανα», περιγράφουν στελέχη της ΕΛΑΣ τον 27χρονο, που χτύπησε, κακοποίησε και έκαψε ζωντανή την 34χρονη Ζωή Δαλακλίδου στην Ξάνθη, τα ξημερώματα της Πέμπτης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 27χρονος φέρεται να ομολόγησε πως κακοποίησε σεξουαλικά την 34χρονη κοπέλα χρησιμοποιώντας μόνο τα χέρια του, γεγονός που προκάλεσε απίστευτο σοκ τόσο στους αστυνομικούς και αξιωματικούς που ασχολήθηκαν με την υπόθεση, όσο και στον ιατροδικαστή.
O βιασμός, η αγριότητα της πράξης, αλλά και το γεγονός πως η κοπέλα δεν είχε κάποιο δεσμό ούτε δεχόταν απειλές από κάποιο άτομο έκανε τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Ξάνθης να στραφούν από την πρώτη στιγμή σε άτομα με επιβαρυμένο παρελθόν, που κατοικούν στην πόλη της Ξάνθης κι έχουν απασχολήσει για παρόμοια αδικήματα.
Ως βασικός ύποπτος στον κατάλογό τους βρέθηκε αμέσως ο 27χρονος, ο οποίος είχε και στο παρελθόν κατηγορηθεί για απόπειρα βιασμού. «Υπήρχε ένα αποτύπωμα του συγκεκριμένου ατόμου σε αυτοκίνητο στην πιλοτή της οικοδομής όπου βρισκόταν το πατρικό σπίτι της 34χρονης κοπέλας. Ήμασταν, πλέον, στο σωστό δρόμο. Έγινε προσαγωγή και από έρευνα που κάναμε στο σπίτι του 27χρονου βρήκαμε το κινητό τηλέφωνο της κοπέλας κρυμμένο στο πατάρι του σπιτιού του», εξηγεί στέλεχος της ΕΛΑΣ.
Σε βάρος του 27χρονου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας, του βιασμού, της ληστείας και του εμπρησμού.
Στο μεταξύ, τόσο οι κάτοικοι στη γειτονιά της κοπέλας, όσο και στο Μυρωδάτο Ξάνθης, τον τόπο καταγωγής του 27χρονου, δεν μπορούν να «συλλάβουν» τη φρίκη του εγκλήματος.
«Συνάντησα τον πατέρα του 27χρονου. Μόλις είχε μάθει ότι ο γιος του κατηγορείται για ένα τόσο φρικτό έγκλημα. Έκλαιγε και δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που έκανε το ίδιο το παιδί του. Καταδικάζει κάθε πράξη του και λέει πως πρέπει να τιμωρηθεί», εξηγεί ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Μυρωδάτου Ξάνθης, Ευάγγελος Κομψάκης.
Ο ίδιος, ωστόσο, λέει χαρακτηριστικά πως πρώτη απ’ όλους φταίει η Δικαιοσύνη, και αυτή είναι που πρέπει να κάτσει στο εδώλιο. «Έπρεπε να τιμωρηθεί και την προηγούμενη φορά, όχι να αθωωθεί. Ίσως δε θα είχαμε φτάσει σε αυτό το σημείο», λέει ο ίδιος.
Στην πόλη της Ξάνθης το άγριο έγκλημα θαρρείς ότι έχει απλώσει ένα πέπλο θλίψης, αφού κανείς δεν μπορεί ακόμη να συνειδητοποιήσει τι έγινε. Κάτοικοι κάθε ηλικίας άφηναν ένα λουλούδι και κεριά στο σημείο που έχασε τη ζωή της η 34χρονη κοπέλα, ακριβώς στην είσοδο του πατρικού της σπιτιού, ενώ ακόμη και οι ιδιοκτήτες ταξί έβγαλαν ανακοίνωση, ζητώντας από τους οδηγούς, όταν αποβιβάζουν πελάτες τις μεταμεσονύχτιες ώρες, να περιμένουν μέχρι να μπουν μέσα στις οικοδομές και μετά να αποχωρούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.