28.11.12

H Τσανάκλειος στην Κομοτηνή γίνεται Στέγη Παιδείας

Άναψε πράσινο το δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής στην αξιοποίηση – ανακαίνιση του κτιρίου Νέστωρος Τσανακλή  με έργα  προϋπολογισμού 3.300.000 ευρώ. Η Τσανάκλειος γίνεται και πάλι εμβληματικό κτίριο της πόλης στον τομέα της γνώσης και του πολιτισμού.
Στο ισόγειο θα φιλοξενείται δημοτική βιβλιοθήκη, αναβαθμιζόμενη ως αποκεντρωμένος κόμβος της εθνικής βιβλιοθήκης. Στην κεντρική σάλα του κτιρίου θα υπάρχει η ιστορική αναδρομή του από την ανέγερσή του μέχρι και την στέγαση της Πρυτανείας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.
Ο πρώτος όροφος θα αφιερωθεί στην τοπική αυτοδιοίκηση με μια σταθερή έκθεση περί αυτή με αρχιτεκτονικά αντίγραφα (μακέτες) Δημαρχείων της Ευρώπης από την Μάγχη έως τον Εύξεινο Πόντο, με εικονική περιήγηση στις αντίστοιχες πόλεις, αλλά και στις νομικές δεσμεύσεις –αρμοδιότητες των ΟΤΑ ανά κράτος, ενώ στον δεύτερο όροφο θα φιλοξενηθεί το Ανοικτό Πανεπιστήμιο και δράσεις του δήμου στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων για την Δια βίου Μάθηση.

4 σχόλια:

  1. Ανώνυμος29/11/12 02:40

    Καλά βρείτε τα λεφτά πρώτα και μετά κάντε όλες αυτές τις χρυσοπληρωμένες αρλούμπες μακέτες και μοκέτες σε εποχή πείνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος29/11/12 09:03

    Όλο το ύφος της ανακοίνωσης "ρεπορτάζ" βρωμά Στυλιανιδίλα

    Δε χρειάζεται FBI profiler για να το πιστοποιήσει. Ορατόν δια γυμνού οφθαλμού και από χαζούς. Φρου φρου και "κόμβοι" και "αποκεντρωμένο" και"πλαίσιο" και "περιήγηση" και φυσικά ... 3 εκ σε ένα έργο που "γίνεται και πάλι" (προσέξτε ... ενεστώτα! - έπιασαν δουλειά οι μπουλντόζες όπως στο .... φράγμα Ιάσμου).

    Ρε Λιπορδέζη, κανένα κομμάτι για το Μουσείο Καραθεοδωρή δεν άφησε ο κολλητός σου!!!! Και τι κι αν έχει χώρο το Μουσείο Καραθεοδωρή. Να κάνει παραρτημα!!!! Θα δώσει κύρος στην Τσανάκλειο και το αντίστροφο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος29/11/12 11:45

    Πολλά ακούμε για θετικές μελλοντικές δράσεις ωστόσο το αμείλικτο παρόν είναι εδώ. Δε φθάνει που οι σχολές της Κομοτηνής είναι χαμηλής ζήτησης, δε φθάνει που πολλοί φοιτητές φεύγουν ή δεν έρχονται καθόλου, δε φθάνει που οι 4ετείς γυρνούν όλοι στα σπίτια τους αφού δεν υπάρχουν υποχρεωτικές παρακολουθήσεις και έρχονται μόνο για μαθήματα, πάνε και οι Σχολές αστυνομίας που ήταν τόνωση της τοπικης αγοράς και στήριζαν εισοδήματα σε μικρομεσαίους Κομοτηναίους. Και οι τοπικοί χτενίζονται...

    Διαβάστε για τις αστυνομικές σχολές που και καλά θα επιστρέφαν στους δόκιμους αφού διώχναν τους μετανάστες επειδή οι τοπικοί μας άρχοντες το ... επέβαλλαν στο Δένδια.

    «Μάχη» 30.000 υποψηφίων για τις στρατιωτικές σχολές

    Λιγοστεύουν οι πιθανότητες εισαγωγής στις στρατιωτικές σχολές για τους φετινούς υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων, μετά την απόφαση του υπουργείου Αμυνας να «ψαλιδίσει» τις θέσεις κατά 30%.

    Το πρόβλημα στις Πανελλαδικές του 2013 θα είναι ακόμη μεγαλύτερο καθώς δεν θα υπάρξουν εισακτέοι στις αστυνομικές σχολές -ελέω Μνημονίου-, με αποτέλεσμα ακόμη περισσότεροι υποψήφιοι να δηλώσουν στην κορυφή του μηχανογραφικού Στρατιωτικά τμήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος29/11/12 13:43

      Το ονειρο του Ελληνα, να δει το παιδι του μπάτσο ή καραβανά... και μετα αναρωτιομαστε γιατι φαληρισαμε

      Διαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.