Πρωινό με τοπικά προϊόντα και
συνταγές σκοπεύει να «σερβίρει» στα ξενοδοχεία και τους χώρους εστίασης της
περιοχής από τον Μάιο του 2013, οπότε και ξεκινάει η τουριστική περίοδος, η
Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.
Όπως εξήγησε, μιλώντας στο ΑΜΠΕ,
ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού, Κώστας Παπακοσμάς, το «Πρωινό
Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης», θα μπορούσε να περιλαμβάνει λάδι, μέλι,
σπαράγγια, ντομάτα, παραδοσιακές πίτες, μπουγάτσα και λαλαγγίτες.
Τόνισε, δε, ότι υπήρξε η πρώτη
επαφή με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας, που προωθεί το πρόγραμμα
«Ελληνικό Πρωινό» και με τις τοπικές ενώσεις ξενοδόχων.
Σε μια επόμενη φάση, η Περιφέρεια
θα καλέσει σε τοπικό επίπεδο σεφ ξενοδοχείων και συγγραφείς γαστρονομίας για να
αποφασιστούν τα προϊόντα που θα περιλαμβάνονται στο μενού.
Ο κ. Παπακοσμάς επισήμανε ότι
στόχος είναι το «Πρωινό Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης» να αποτελέσει ένα ακόμη
«όπλο» για προσέλκυση τουριστών.
που ειναι ο τουρισμος στην αμθ,Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ.
ΑπάντησηΔιαγραφή