12.10.12

Επίσκεψη κλιμακίου των Οικολόγων Πράσινων στη Ροδόπη

Στα πλαίσια του Πανελλαδικού Συμβουλίου των Οικολόγων Πράσινων που πραγματοποιείται το σαββατοκύριακο 13 με14 Οκτώβρη στην Αλεξανδρούπολη, κλιμάκιο του κόμματος, βρέθηκε στη Ροδόπη, όπου έδωσε συνέντευξη τύπου στην Κομοτηνή και πραγματοποίησε σειρά επαφών με το δήμαρχο Κομοτηνής, τον Περιφερειάρχη, το δήμαρχο Μαρώνειας – Σαπών και την Κίνηση πολιτών Δήμου Μαρώνειας – Σαπών, Φιλύρας, Αρριανών κατά της μεταλλουργίας χρυσού σε Κομοτηνή, Ξυλαγανή και Σάπες αντίστοιχα. 

Κύριο αντικείμενο των επαφών ήταν η χάραξη προσπάθειας για να επικρατήσει η άποψη της τοπικής κοινωνίας που δε δέχεται τις εξορύξεις χρυσού ως επιλογή της για το σήμερα και το αύριο της Θράκης και διερεύνηση της δυνατότητας που δίνουν η πρωτογενής, η δευτερογενής και η τριτογενής παραγωγή  και ο συνδυασμός τους.
Συζητήθηκαν επίσης ο χωροταξικός σχεδιασμός και το επιχειρησιακό πρόγραμμα της ΑΜ-Θ, η διαχείριση των απορριμμάτων, οι υπάρχουσες παραδοσιακές καλλιέργειες και οι δυνατότητες μεταποίησης των προϊόντων κ.α.

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος12/10/12 18:15

    Τον θάνατο θα τον πληρώνουμε 50 ευρώ για να μας διαγράψουν απο τ μητρώα των δήμων και κοινοτήτων, τα χρυσωρυχεία νομίζετε ότι δεν θα κάνουν. Εεεει να το πάρετε χαμπάρι φαλημέντο έρριξε η Ελλάδα με τον Βενιζέλο τον Σαμαρά και τον Κουβέλη. Αυτοί όσο καιρό θα είναι στα πράγματα θα κάνουν πολλά, μα πάρα πολλά με το έτσι θέλω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος12/10/12 21:05

    Η μεταποίηση των παραγόμενων αγροτικών προϊόντων σε ποια εργοστάσια θα γίνει; Σε αυτά που έκλεισαν και βγήκαν προς πώληση; (ΕΒΖ, ΣΕΚΑΠ, ΣΕΒΑΘ, Κλωστοϋφαντουργίες κτλ).
    Πριν πεινάσεις μαγειρεύεις φιλαράκια, όλα τα συνεταιριστικά εργοστάσια δυστυχώς έκλεισαν στα χρόνια της πλαστής ευημερίας, κανένας δεν έβλεπε στο μέλλον, γιατί όλοι μας καλοπερνούσαμε μα αεριτζίδικα χρήματα.
    Η κτηνοτροφία της επαρχίας Σαπών και του Περάματος δεν υπάρχει πια, τα βοσκοτόπια προορίζονται για μεταλλεία χρυσού.
    Όλα αυτά τα χρόνια μόνο φωνές, αντί να προστεθούν κι’ άλλες δυνατότητες στον πρωτογενή τομέα, αφαιρέθηκαν σχεδόν το σύνολο των υποδομών που κόστισαν δισ δραχμές. Άλλες υποδομές καταστράφηκαν και άλλες εγκαταλείφθηκαν. Αυτές οι υποδομές δεν έγιναν με το μαγικό ραβδάκι, έγιναν με προσπάθειες ετών και τα τελευταία 15 χρόνια καταστράφηκαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.