31.10.12

«Φως στο τούνελ» για την Τσανάκλειο

Τέλος στο πολύκροτο σίριαλ με την «πατρότητα» της Τσανακλείου αναμένεται να δοθεί μέσα στις επόμενες μέρες, όπως άφησε να εννοηθεί ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης στη διάρκεια της προχθεσινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

Με αφορμή ερώτηση δημοτικού συμβούλου σχετικά με την τύχη ακινήτου, που διεκδικείται από το δήμο και από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων, ο κ. Πετρίδης δεν έκρυψε την αισιοδοξία του για τη θετική κατεύθυνση, που έχουν πάρει οι διαπραγματεύσεις με τον ΟΣΚ συνολικά.
Ερωτηθείς για το θέμα, μετά από το πέρας της συνεδρίασης, επανέλαβε ότι βρίσκονται σε καλό δρόμο, τόσο η υπόθεση της Τσανακλείου, όσο και οι αντίστοιχες με ακίνητα, για τα οποία υπήρχαν εκκρεμότητες και προβλήματα με τον ΟΣΚ τα προηγούμενα χρόνια.
Ο ίδιος δε θέλησε να επεκταθεί σε προσδιορισμό του χρονοδιαγράμματος, αναφορικά με την επισφράγισει της συμφωνίας, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες οι τελευταίες γραφειοκρατικού τύπου διαδικασίες πρόκειται να έχουν ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου.
Θυμίζουμε πως στο θέμα της Τσανακλείου, το αίτημα του δήμου Κομοτηνής ήταν η παραχώρηση της χρήσης της από τον ΟΣΚ για χρονική διάρκεια 50 ετών. Η παραχώρηση αυτή θα προσφέρει τη δυνατότητα στο δήμο να εντάξει στη συνέχεια το έργο αναστύλωσής της στο ΕΣΠΑ ή σε άλλο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.
Σε παλαιότερες δηλώσεις του, ο κ. Πετρίδης είχε προσδιορίσει σε έναν ή δυο μήνες το διάστημα, που θα μεσολαβήσει από την παραχώρηση έως την ένταξη, επικαλούμενος την ικανοποιητική ετοιμότητα που παρουσίαζαν οι σχετικές μελέτες, οι οποίες χρίζουν απλώς ορισμένων τροποποιήσεων.

Ρεπορτάζ Θωμάς Σταμούλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.