22.10.12

Τίμησαν τα 85 χρόνια ιστορίας του Εθνικού Αλεξανδρούπολης

Την Κυριακή 21 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στη λέσχη αξιωματικών Αλεξανδρούπολης, η καθιερωμένη ενημερωτική συνάντηση του τμήματος στίβου του Εθνικού. Στην εκδήλωση – θεσμός περισσότεροι από εκατό αθλητές, γονείς, παράγοντες, προπονητές και φίλοι του τμήματος έδωσαν το παρών τιμώντας έτσι και τον εορτασμό των 85 χρόνων από την ίδρυση του σωματείου.

Ο έφορος του τμήματος στίβου Κώστας Πατερόπουλος ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκομένους για τη συμμετοχή τους, τονίζοντας ότι «ο Εθνικός ζει και αναπνέει από το 1927, αναπτύσσεται παράλληλα με την Αλεξανδρούπολη και το σήμα του ίσως είναι το γνωστότερο έμβλημα της πόλης, μετά το Φάρο».
Επίσης μίλησε για την ευθύνη του ονόματος, που βαραίνει όλους τους ανθρώπους που ασχολούνται με τον Εθνικό τονίζοντας ότι «ο Εθνικός δεν ανήκει σε έναν άνθρωπο, ούτε σε μια ομάδα ανθρώπων, ανήκει σε όλη την πόλη και εμείς απλά γράφουμε μια σελίδα στο βαρύ βιβλίο της ιστορίας του».
Ξεκινώντας έναν απολογισμό της τελευταίας τριετίας αναφέρθηκε στην ενασχόληση μιας ομάδας ανθρώπων στο τμήμα στίβου, στον κεντρικό Εθνικό, αλλά και στα άλλα τμήματα του συλλόγου, που έχοντας φρέσκιες ιδέες και αποδεχόμενοι τις αλλαγές που βιώνει η Ελληνική κοινωνία, τις νέες ανάγκες  της Ελληνικής οικογένειας, αλλά και τον περιορισμό της κρατικής βοήθειας στον αθλητισμό, αναπροσάρμοσαν την οργάνωση όλου του Εθνικού, στο σήμερα.
Ο κ. Πατερόπουλος μίλησε για την συμμετοχή 5 χιλιάδων παιδιών στις 15 αγωνιστικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε το τμήμα στίβου στα τρία χρόνια, ενώ διοργάνωσε και συμμετείχε και σε πολλές κοινωνικές εκδηλώσεις, ενώ κάνοντας λόγο για τους στόχους του συλλόγου, είπε πως είναι «η συνεχιζόμενη αγωνιστική άνοδος, η οικονομική ανεξαρτησία, η οργάνωση μέσα και έξω από το γήπεδο και η διοργάνωση αγωνιστικών και εξωαγωνιστικών εκδηλώσεων».
Ο έφορος του τμήματος κλείνοντας την εκδήλωση υποσχέθηκε συνέχιση των γρήγορων ρυθμών ανάπτυξης του τμήματος, με ήθος, καθαρό αθλητισμό μακριά από περίεργες ουσίες, με αγωνιστικούς και κοινωνικούς στόχους που πρέπει να επιτυγχάνει ένας 85χρονος σύλλογος.
Η εκδήλωση τέλειωσε με βραβεύσεις σε αθλητές και φορείς.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος23/10/12 10:35

    ΜΠΡΑΒΟ ΕΘΝΙΚΑΚΗΔΕΣ ΕΙΣΤΕ ΠΟΛΥ ΜΠΡΟΣΤΑ. ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΚΟΜΟΤΗΝΑΙΟΥΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.