24.7.12

Ομόφωνη άρνηση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ στον Πάνο Ζαρίτη

Με την παρουσία του ιδιοκτήτη της Diana Πάνου Ζαρίτη, συζητήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης η γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου «Φ/Β πάρκο ΔΕΚΑΡΧΟ ισχύος 20 MW» της εταιρείας «Φ/Β Τοπείρου Θράκης Α.Ε» στη θέση ΔΕΚΑΡΧΟ του Δήμου Τοπείρου.

Η έγκριση της ΜΠΕ του φωτοβολταϊκού πάρκου, σε έκταση της υπό πτώχευση Χαρτοποιίας, βρήκε ομόφωνα αντίθετο το σώμα, όχι τόσο για επιστημονικούς αλλά για ξεκάθαρα πολιτικούς λόγους και αυτό επεσήμανε και ο εισηγητής της πλειοψηφίας Δημήτρης Χαΐτίδης, εισάγοντας το θέμα με αναφορές στις μεθοδεύσεις Ζερίτη σε βάρος των εργαζομένων και της τοπικής κοινωνίας.
  
Να συζητηθεί ότι η συζήτηση του θέματος έγινε παρουσία εργαζομένων της εταιρίας, ενώ ο ιδιοκτήτης της Dianna, ο οποίος διέκοπτε συνέχεια την διαδικασία, παραβρέθηκε στην συνεδρίαση μαζί με το νομικό του σύμβουλο και ένα στέλεχος της εταιρίας. 

4 σχόλια:

  1. Ανώνυμος24/7/12 16:50

    Η Θρακιώτικη μαλακια και βλακεια ξαναχτύπησε. Ακους εκει για πολιτικούς λόγους γνωμοδοτούν αρνητικά. Δεν περνάνε αυτά ρε σοφοί της Θράκης, τα κάνετε για ψηφοθηρικούς λόγους είναι παιχνίδια για παρσλογους που κοροϊδευόυν τη νοημοσύνη.
    Τα ίδια κάνατε και με άλλες μεγάλες επενδύσεις και τις βρήκατε μπροστά σας, ενω στην αρχή γνωμοδοτήσατε θετικά μετά απο πιέσεις των ντενέκεδων με το αιτιολογικό για -πολιτικούς- λόγους γνωμοδοτήσατε αρνητικά.
    Έρχονται τα χρυσωρυχεία του Περάματος και των Σαπών και όχι μόνον. (Καλλυντήρι, βόρεια του Ιασμου, οι λιγνίτες της Δραμας και βάλε πράμα μπαρμπα), και αυτοί αντι να προσπαθούν για εναλλακτικές επενδύσεις ήπιας μορφής ίδιας και περισσότερης οικονομικής απόδοσης ακόμη γνωμοδοτούν αρνητικά με το μαλακια αιτιολογικό για πολιτικούς λογους. Αυτά διαβάζουν και ακούνε οι Ευρωπαίοι και αποτρλλαίνονται.
    Μια απλή προσφυγή και τα φωτοβολταϊκά θα παράγουν ηλεκτρική ενέργεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος24/7/12 23:01

    Κατι ξερεις εσυ... Ή εισαι τοσο βλακας, που μιλας διχως να ξερεις την υποθεση!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος25/7/12 09:02

    ΘΡΑΚΙΣΤΑΝ
    «Μελέτησε Κύριε» την παρακάτω καταγγελία που αναρτήθηκε σήμερα στη piazza del popolo και βγάλτε τα συμπεράσματά σας που βαδίζει η Τοπική Αυτοδιοικηση της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε αυτές τις κρίσιμες ώρες της χώρας:

    «Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των beach bars σε Φανάρι, Αρωγή και Μέση
    Ανώνυμος25/7/12 02:26
    Ο Δήμος Αιγείρου παρέδωσε στο Δήμο Κομοτηνής 7 αναψυκτήρια με άδειες λειτουργίας και οικοδομικές άδειες οι οποίες όλες, χωρίς καμιά εξαίρεση, κρίθηκαν από το Εφετείο Θρἀκης οριστικά και αμετάκλητα ως απολύτως νόμιμες. Ξέρεις τι σημαίνει στη νομική ορολογία εφετειακή απόφαση οριστική και αμετάκλητη; Ότι δεν μπορεί ούτε ο Αρειος Πάγος να αμφισβητήσει τη νομιμότητα των αδειών (και των οικοδομικών και της λειτουργίας) των αναψυκτηρίων που κατασκεύασε και έθεσε σε λειτουργία ο Δήμος Αιγείρου. Οκτώ ολόκληρα χρόνια ο Δήμος Αιγείρου πάλεψε μέσα στα δικαστήρια για να δικαιωθεί. Και οι αποφάσεις αυτές βγήκαν από το 3μελές Εφετείο Θράκης και είναι όλες ΟΜΟΦΩΝΕΣ για τη νομιμότητα των αδειών και μάλιστα περιέχουν ένα ολόκληρο σκεπτικό, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τώρα ο Δήμος Κομοτηνής. Εάν βέβαια θέλει να μείνουν ανοιχτά τα αναψυκτήρια.
    Υπάλληλος εκ των έσω»

    Το δικό μου συμπέρασμα από την εν γένει κατάσταση που διαμορφώνεται ότι μπακάληδες με μπακάλικους λογαριασμούς ανέλαβαν να βγάλουν από την οικονομική ύφεση την περιφέρειά μας.
    Μπέρδεψαν την ανεργία με την εργασία και συσκέπτονται για να ψηφίσουν την ανεργία ως «μοχλό ανάπτυξης».
    Ζούρλαναν τους πολίτες με την αειφόρο ανάπτυξη, και τώρα που τους ήρθε στο πιάτο σερβιρισμένα τα 330 στρέμματα του φωτοβολταϊκού πάρκου στη περιοχή του δήμου Ταπείρο, για πολιτικούς λόγους αρνούνται να ψηφίσουν την περιβαλλοντική μελέτη η
    οποία εγκρίθηκε από το «Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών» η οποία είναι υπηρεσία της Περιφέρειας.
    Όποιος αφιερώσει λίγο χρόνο στο Google θα διαπιστώσει ότι η «Φ/Β Τοπείρου Θράκης Α.Ε» είναι ξεχωριστή επιχείρηση από την DIANA χαρτοποιία.
    Αν μια ατεκμηρίωτη πολιτική απόφαση ενός θεσμικού οργάνου μπορεί να απαγορεύσει την ίδρυση επιχείρησης λόγω συγγενείας των ιδικτητών, είναι άλλου παπά ευαγγέλιο να βρεί τα αίτια, μάλλον ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας.
    Παγκοσμίως ο όρος «πολιτική απόφαση» για την επιχειρηματικότητα δεν υπάρχει, δεν γνωρίζω αν σε κάποια τριτοκοσμική χώρα ισχύει αυτός ο όρος.
    Η υπόθεσεις Φαναρίου και Ταπείρου είναι σχεδόν ίδιες και εξελίσσονται ανώμαλα παραθαλάσσια στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & ΘΡΑΚΙΣΤΑΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος25/7/12 19:10

    Η πολιούχος της πόλης μας η Αγία Παρασκευή προστάτης των ματιών εύχομαι να τους ανοίξει τα μάτια να δούνε τι συμβαίνει γύρω τους για να πάμε ένα βήμα μπροστά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.