25.6.12

Τι αλλάζει ο Βενιζέλος, σε όνομα, σύμβολα, πρόσωπα, καταστατικό του ΠΑΣΟΚ


Στην κοινοβουλευτική ομάδα που συγκαλείται αύριο, ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα ανακοινώσει τις αλλαγές που θέλει να δρομολογήσει στο κόμμα. Οι αλλαγές θα είναι ριζικές και θα περιλαμβάνουν τροποποιήσεις στο όνομα, στα σύμβολα, στο καταστατικό και στα όργανα του κινήματος. Οι αποφάσεις θα σφραγιστούν στο συντακτικό συνέδριο του ΠΑΣΟΚ που θα γίνει πιθανότατα το Νοέμβριο.

Στις αρχές Ιουλίου ο κ. Βενιζέλος θα εισηγηθεί σε συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ τη νέα διακήρυξη του κόμματος και θα παρουσιάσει τις βασικές αρχές για το πολιτικό σύστημα και την κοινωνία. Επίσης θα συγκροτήσει επιτροπή διεξαγωγής του Συνεδρίου και παράλληλα θα υπάρξει νέο καταστατικό του κόμματος.
Ερωτηματικό παραμένει αν θα εξακολουθεί να υφίσταται η θέση του Γραμματέα ΠΑΣΟΚ ή ποιά μορφή θα πάρει το Εθνικό Συμβούλιο. Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η απόφαση του κ. Βενιζέλου να διαλύσει την ΠΑΣΚΕ και την ΠΑΣΠ, προκειμένου να ανασυσταθούν σε νέες βάσεις.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Βενιζέλος θα ορίσει τον Κώστα Σκανδαλίδη πρώτο κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο και τον Πάρι Κουκουλόπουλο Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Την ίδια στιγμή Άννα Διαμαντοπούλου, Ανδρέας Λοβέρδος και Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αποστασιοποιούνται από την Ιπποκράτους, χωρίς να μπορεί να προληφθεί η κατάληξη της πορείας που ξεκινούν.
Εντός της εβδομάδας ο κ. Βενιζέλος αναμένεται να ορίσει τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ, αλλά και να προτείνει τον Γραμματέα της ΚΟ.
Ειλημμένη φέρεται να είναι η απόφασή του να ορίσει κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο τον Κώστα Σκανδαλίδη. Είναι ωστόσο άγνωστο αν θα κάνει πρόταση για τις θέσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου στον Ανδρέα Λοβέρδο και τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, πολύ δε περισσότερο αν οι δύο πρώην κορυφαίοι υπουργοί θα αποδέχονταν τυχόν τέτοια πρόταση.
Για την ιδιαίτερα ευαίσθητη θέση του διευθυντή της κοινοβουλευτικής ομάδας προορίζεται ένας εκ των Βασίλη Γερανίδη και Βαγγέλη Αργύρη, χωρίς να αποκλείεται τυχόν έκπληξη, ενώ η Φώφη Γεννηματά θα παραμείνει εκπρόσωπος Τύπου.

10 σχόλια:

  1. κυρα Λεμονιά25/6/12 12:56

    Νομίζω πως μιά καλή κίνηση και ουσιαστική απο την πλευρά του κ. Βενιζέλου θα ήταν να αξιοποιήσει και να αναβαθμίσει τον συμπολίτη μας, Γιώργο Μανανά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος25/6/12 22:55

      Τοσα λεμονια που εφαγες εχεις ξυνισει μεχρι αηδιας@$@$0

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος25/6/12 23:02

      kai na athetisei ennoeis to logo tou oti o epomenos arxigos tou pasok tha einai 30aris????

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος27/6/12 20:09

      Χέσε μας κυρά Λεμονιά...

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος25/6/12 22:36

    μακαρι αν εχει το πασοκ στελεχη σαν τον γιωργαρο. και γιατι οχι; τα μαιμουνια του μνημονιου καλυτερα ηταν; αυτος σας φταιει και το γραφετε και ειρωνικα; γιωργω γερα παρτους τα μυαλα. ανθρωπους θελουμε οχι ντιντιδες στην πολιτικη και ο μανανας το εχει για να μην λεω γιωργος και τσιμπησει κανεις αλλος οτι λεμε γι αυτον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος26/6/12 00:25

      καλα τα λες μανανα, το κωλομνημονιο καταργει και την ΔΕΥΑΚ Καβαλας και μετα θα τρεχεις παλι να παρακαλας να βρεις αλλη ΔΕΥΑΚ στην Δραμα ισως

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος27/6/12 20:11

      Με τον Μανανά θα ανέβει??? Ωχ παναγία μου...κολπική μαρμαρυγή θα πάθω κι εγώ σαν αυτόν...

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος25/6/12 22:43

    Να βαλει στο καταστατικο του πασοκ οτι οσοι διετελεσαν υπουργοι παραυπουργοι στελχη διοικησης μελη δσ οργανισμων κλπ να μην ξαναεμπλακουν στον κρατικο μηχανισμο ποτε. να απαγορευτει η υποψηφιοτητα οσων εχουν εκλεγει δυο φορες βουλευτες. αν δεν τα κανει αυτα που προκαλουν εμετο στον κοσμο τοτε θα παει στον καιαδα. και φυσικα δεν τοσυζητω για να ξαναειναι υποψηφιοι περιφερειαρχες δημαρχοι κλποι της καρεκλας οσοι διετελεσαν πανω απο 2 τετραετιες στην αυτοδιοικηση απο πλευρας εξουσιας. σπιτι ολοι καταλαβατε; αν οχι θα σας στειλουμε εμεις αμεσα. και μην το περνεται εγωιστικα για οσα ακουτε. απο μονοι σας καρεκλοκενταυροι αν εχετε ιχνος αξιοπρεπειας θα επρεπε να δωσετε το πρασινο φως σε νεους και νεες. καλυτεροι θα ειναι απο εσας και μην θολωνεται οταν το ακουτε. απλα ακουστε οταν φευγετε απο τα καφενεια τι λενε για σας οταν σας χτυπησουν την πλατη και φυγετε. θα ντρεπεστε να κυκλοφορησετε ουτως ή αλλως και παλι ντρεπεστε γιατι εχτε πεπραγμενα και προσπαθειτε να αγγυλωθειτε ξανα στην εξουσια. για να δουμε λοιπον τι θα βγαλει ο σακο; για να σε δουμε βενιζελο; ή ειπες ξείπες; περιμενουμε με αγωνια. ΟΛΟΙ ΣΠΙΤΙ ΤΩΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος26/6/12 00:19

      πάλι τα έτσουξες γιώργαρε αντιμνημονιακέ.

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος26/6/12 13:26

    Για τις απαντήσεις δεν έχει σχέση καμία μα καμία ο μανανάς. και επειδή έχετε εμεπιρία σ αυτά μην γράφετε πράματα που δεν στέκουν. τα σχολια γίνονται από φιλο του χωρίς να συζητά τακτικά μαζί του. επιτρέψτε λοιπόν και εμένα να έχω την άποψη για τον φίλο μου που ούτε τα έτσουξε ούτε είπε κάτι. δεν έχει καμία σχέση και το επαναλαμβάνω. μην του αφερείται το δικαίωμα να έχει φίλους όπως και εσείς βέβαια και σεβαστή η άποψή σας αλλά δεν γραφει ο μανανας. καλό απόγευμα και το ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΑΝΕΒΕΙ ΠΟΛΥ ΨΗΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΔΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.