22.5.12

Η δανειακή σύμβαση είναι… out! Και η ερώτηση των εκλογών είναι… off!


Οι πιστωτές δύνανται να υποχρεώσουν τους χρεώστες να λάβουν απαραίτητα μέτρα, ώστε να διασφαλίσουν με μεγαλύτερη σιγουριά την επιστροφή των χρημάτων τους. Σωστό ή λάθος;

Οπότε, σαφώς μπορεί να υποχρεώσουν το χρεώστη να πάρει μέτρα που θα βοηθήσουν στην καλύτερη εξασφάλιση των αποπληρωμών και είναι στη διακριτική ευχέρεια του χρεώστη να τα αποδεχθεί ή όχι. Σωστό ή λάθος; Αν απαντήσατε και στα δύο «Σωστό», όλα καλά έως εδώ. ΕΩΣ ΕΔΩ, ΟΜΩΣ!
Γιατί η δανειακή σύμβαση που υπεγράφη, ΔΕΝ έχει μόνο δημοσιονομικό χαρακτήρα.  Όμως, μόνον αυτός ο χαρακτήρας της είναι νομικά έγκυρος. Ο… υπόλοιπος δεν είναι.  Και θα σας εξηγήσω γιατί, καθώς διάβασα (όπως και πολλοί άλλοι) τη δανειακή σύμβαση.
Και η δανειακή σύμβαση που υπέγραψαν οι ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ, γράφει πράγματα που σε κάθε δικαστήριο θα μπορούσαν να την καταστήσουν ΑΚΥΡΩΣΙΜΗ, αν δεν είναι ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΩΣ ΑΚΥΡΗ (γιατί είναι πολύ πιθανόν να συντρέχει κι αυτή η περίπτωση).
Τι εννοώ; Σε όλον τον κόσμο, όταν ένα συμβόλαιο έχει τρία στοιχεία, ήτοι: α/ προσφορά, β/ αποδοχή και γ/ αντάλλαγμα (ή όπως αλλιώς το λένε εδώ – στις ΗΠΑ το λέμε «consideration») είναι κατ’ αρχάς έγκυρο.  Μπορεί να μην είναι έγκυρο, όμως, όταν προβλέπει καταχρηστικούς όρους για ένα από τα συμβαλλόμενα μέρη.  Δηλαδή, αν συμφωνεί ο δανειζόμενος, π.χ., να δώσει την κόρη του στο δανειστή για σύζυγο, αυτό είναι ένα ΑΚΥΡΩΣΙΜΟ συμβόλαιο.
Από την άλλη, ένα συμβόλαιο μεταξύ ενός προμηθευτή ναρκωτικών κι ενός χρήστη, με το οποίο ο πρώτος συμφωνεί να πουλήσει στο δεύτερο μια ποσότητα κοκαΐνης έναντι ενός ποσού, είναι ΑΚΥΡΟ εν τη γενέσει του, αφού η συναλλαγή καθεαυτή είναι παράνομη.
Καλά ως εδώ; Επανερχόμεθα τώρα στη δανειακή μας σύμβαση.  Αυτή περιλαμβάνει μία σειρά δημοσιονομικών μέτρων, όπως περικοπές δαπανών, αυξήσεις φόρων κλπ.  Το αν αυτά τα μέτρα θα είναι αποδοτικά ή όχι, επαφίεται στη νοημοσύνη (ή, εν προκειμένω, στην… ανοησία) του δανειστή.
Αλλά η σύμβαση έχει και κάποιους άλλους όρους:  υπάρχει άρθρο που ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΔΑΝΕΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΚΙΝΑ!  Φοβερά… δημοσιονομικό, δεν νομίζετε; Μήπως να τους δώσουμε και… τις κόρες μας για συζύγους;;;
Κι όχι μόνον αυτό, αλλά…. ο δανεισμός από τρίτους ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΑΝΕΙΣΤΗ, αφού μπορείς να δανειστείς από κάποιον για να αποπληρώσεις μέρος του δανεισμού κάποιου άλλου.  Άρα, έχεις ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΕΡΓΑΛΕΊΟ ώστε να επιστρέψεις τα χρήματα στους Ευρωπαίους και Αμερικανούς δανειστές.
Η ύπαρξη αυτού του όρου, λοιπόν, αν δεν είναι ΝΤΙΠ-ΓΙΑ-ΝΤΙΠ ΠΑΡΑΝΟΜΗ, καθιστώντας τη δανειακή σύμβαση αξιωματικά άκυρη, είναι ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ, καθιστώντας τη δανειακή σύμβαση ΑΚΥΡΩΣΙΜΗ μπροστά σε οποιοδήποτε δικαστή, ανεξαρτήτου… εθνικότητας.
Σωστό ή λάθος; Ρωτήστε το δικαστή της γειτονιάς σας (παρακαλώ, όχι δικηγόρους, γιατί ο καθένας θα σας… αγορεύσει τα δικά του – ή, άλλως, ότι του φανεί του Λολοστεφανή). Να σας πάω και παρακάτω στη σύμβαση; Είπατε ναι;;;
Ωραία!  Σε επόμενη παράγραφο, λέει ότι οι δανειστές μας ΜΠΟΡΟΥΝ να πουλήσουν το χρέος μας σε τρίτους!!!  Δηλαδή, εμείς ΔΕΝ μπορούμε να πάρουμε λεφτά από την Κίνα, αλλά ο Γερμανός μπορεί να μεταβιβάσει το χρέος μας στα… Σκόπια (επί παραδείγματι).  Δηλαδή, μπορεί να ξυπνήσουμε ένα πρωί και να χρωστάμε σε… οποιονδήποτε άλλο εκτός από την ΕΕ και τις ΗΠΑ!!!
Καταλάβατε τι υπέγραψαν οι ΕΘΝΙΚΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ; Είτε το διάβασαν, είτε δεν πρόλαβαν, είτε δεν το κατάλαβαν, έπρεπε να έχουν την τύχη της Μαρίας Αντουανέτας! Κι ελπίζω μελλοντικά να την έχουν!!  Το αν θα μπορέσω (προσεχώς) να σας γράψω ότι «Πιστεύω ότι μελλοντικά ΘΑ την έχουν», εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, πέραν του σκοπού του παρόντος σχολίου.  Μείνετε συντονισμένοι.
Γι’ αυτό κι εγώ, αρκετούς μήνες πριν το πει ο Τέρενς Κουίκ (γιατί νομίζω ότι… το διάβασε και το ‘πε και αυτός, albeit με ολιγόμηνη καθυστέρηση) είχα γράψει ΕΔΩ ΑΚΡΙΒΩΣ το εξής, στο άρθρο μου με τίτλο «Αν ήμουνα πρωθυπουργός» (ή κάτι τέτοιο) ότι ΘΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΑ ΤΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΘΑ ΤΑ ΕΒΑΖΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΩΣ ΕΠΙΔΙΚΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ, ΘΑ ΤΙΤΛΟΠΟΙΟΥΣΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΙΣ ΠΟΥΛΟΥΣΑ ΜΙΣΟΤΙΜΗΣ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ. Α-χα!  Κάτι θυμάστε. Έτσι;
Παρεμπιπτόντως:  το παραπάνω, όχι μόνον δεν είναι παράνομο, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ ΠΑΤΡΙΩΤΗ Η ΜΗ.  Και λέω «ή μη» γιατί ένας δικηγόρος, αν είχε τέτοια περίπτωση, θα την κυνηγούσε μόνον και μόνον για τα λεφτά της, κι ας ήταν και… ξένος!  Σίγουρα πράγματα!
Κι όλοι ξέρουν ότι η Ελλάδα και οι Έλληνες σήμερα χρειάζονται λεφτά.  Κι αντί αυτοί που μας τα χρωστούν να μας δώσουν ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥΣ για να μας βοηθήσουν να ξελασπώσουμε, μας δανείζουν με… επαχθείς και καταχρηστικούς όρους!  ΑΣΧΕΤΟΥΣ με οποιαδήποτε δημοσιονομική έννοια, που θα μπορούσε (έστω και λανθασμένα) να θεωρηθεί ότι αποσκοπεί στην εξυπηρέτηση του χρέους!!!
Καταλάβατε τώρα, τι υπέγραψαν τα «μουσμουλάκια» σας, οι βουλευτές (αυτοί που το υπέγραψαν); Απορώ πως δεν υπάρχει ένας πατριώτης στη Βουλή να πάρει τα φυσέκια και ν’ αρχίσει να τους πυροβολάει.  Ή μήπως, πλέον… υπάρχει;;; Θα δείξει…
Όταν, λοιπόν, ο μικρός (ΦΤΟΥ, κι έχω υποσχεθεί να μην τον ξαναποκαλέσω έτσι) λέει ότι «το μνημόνιο το ακύρωσε ο Έλληνας με την ψήφο του» τον χαίρομαι, γιατί εννοεί ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ:  το ακύρωσε ο ΕΛΛΗΝΑΣ με την ψήφο του. 
Όποιος δεν το ακύρωσε, μάλλον είναι… μπερδεμένος για τις καταβολές του!!!  ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ.  Όταν όμως μερικοί πολιτικοί θεωρούν τους ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ της Ελλάδας ιθαγενείς κι όχι…. γηγενείς, μάλλον δίκιο έχουν.  ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΣΒΛΗΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!!!  Τουλάχιστον κανείς από αυτούς που πιστεύουν ότι αυτοί που υπέγραψαν το μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση, και που ως εχθές μας έλεγαν ότι ΔΕΝ είναι διαπραγματεύσιμα, αλλά τώρα λένε ότι θα τα διαπραγματευτούνε, τους λένε αλήθεια!  Αυτοί που το πιστεύουν αυτό, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ είναι ιθαγενείς!!!
Μα… είναι δυνατόν να κυκλοφορεί τέτοια ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ στο δρόμο που περπατάμε καθημερινά; Στο πεζοδρόμιο; Στην Πλατεία; ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ;;;
Είναι δυνατόν να πείσει ο Σαμαράς το Νουδίτη ότι θα επαναδιαπραγματευθεί το μνημόνιο, τη στιγμή που όταν υπέγραψε είπε ότι «τον αιφνιδίασαν οι ευρωπαίοι εταίροι», ότι «δεν γινόταν αλλιώς», ότι «δεν θα μας έδιναν την πρέζ… εεε… τη δόση μας, αν δεν υπογράφαμε»; Ποιον θα πείσει;;; ΜΟΝΟΝ τον ιθαγενή. Σωστό ή λάθος;
Είναι δυνατόν ο Βενιζέλος να πείσει τον Πασόκο (ε, να μη λέμε και ονόματα τώρα, παρότι… υπογράφουμε) ότι θα επαναδιαπραγματευθεί το μνημόνιο που υπέγραψε εκ των υστέρων, ΑΦΟΥ είχε πρώτα διώξει την τρόικα, λέγοντας ότι «τελικά δεν υπάρχει άλλος δρόμος»;
Κι άιντε να πείσουν μερικούς ιθαγενείς με υποδεέστερο του Ελληνικού δείκτη νοημοσύνης.  Ακόμη κι αυτοί, όμως, ΔΕΝ θα έπρεπε να πειστούν για τον εξής λόγο:  ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΙ Ο ΜΠΕΝΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΚΙ ΟΛΟΙ ΘΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΧΕΡΙΟΥ ΤΟΥΣ!!!
Γιατί… ΤΟΥΣ ΞΕΡΟΥΝ!!!  Τώρα, δεν μπορούν να κρυφτούν. Όοοοοοχι.  Επαναδιαπραγμάτευση ΜΠΟΡΕΙ να γίνει, αλλά για να είναι ΣΟΒΑΡΗ και να ΑΝΑΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ το τοπίο, θα πρέπει να γίνει από κάποιον ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ!  Από κάποιον που ΔΕΝ τον ξέρουν οι Ευρωπαίοι.  Που θα «τους μπει» με διάθεση διαπραγμάτευσης, αλλά και δυναμικά.  Από κάποιον που ΔΕΝ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ.  Που θα τους κόψει τις ψευτοδιαχύσεις και θα μπει στο ψητό, χωρίς διάθεση για ψιλοκουβέντα.  Από κάποιον που θα τους πει:  «Η αλλάζουμε τα μνημονιακά φώτα και βγάζουμε οποιοδήποτε καταχρηστικό όρο από τη σύμβαση, ή ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ»!!!
Και το τελευταίο θα τους τρομάξει.  Γιατί ο Obama τους προειδοποίησε να κάνουν τα πάντα ώστε να μη φύγουμε από το ευρώ.  Γιατί ο Πρόντι τους προειδοποίησε ότι μετά από μας θα φύγουν η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Ιταλία.  Γιατί ο Ρουμπινί τους προειδοποίησε ότι θα έχουν €5 (κι όχι €1) τρις κόστος και πολλές παράπλευρες απώλειες και ανεξέλεγκτες καταστάσεις.  Γιατί ο Ολάντ έχει ήδη… τυπώσει Ευρωομόλογο, κι ας μην το ξέρουν οι… ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΓΕΡΜΑΝΟΙ “LAZODEUTSCHSoible και Merkel! Γιατί… γιατί... γιατί… Πολλά γιατί.
Και αν το μόνο επίφοβο της υπόθεσης «Δεν-σας-δίνουμε-άλλα-ευρώ» ήταν ότι για ένα διάστημα δεν θα είχαμε κανένα νόμισμα και θα έπρεπε να δανειστούμε κάποιο άλλο (ενδεχομένως από… Κίνα ή Ρωσία, αφού δεν θα ίσχυε η σύμβαση πλέον), τώρα έφυγε κι ΑΥΤΟΣ ο φόβος των… Ιουδαίων (ιθαγενών):  βγήκε προχθές η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής εθνικών νομισμάτων, η De La Rue, κι είπε ότι θα βοηθήσει την χώρα, συνεργαζόμενη με τις αντίστοιχες ελληνικές εταιρείες να τυπώσει άμεσα δραχμή.
Είδατε;
Τελειώνοντας, θέλω να πω κάτι στους ΑΝΟΗΤΟΥΣ πολιτικούς που ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ να ερμηνεύσουν τον κόσμο και στις ΚΟΤΕΣ πολιτικούς που ΔΕΝ ΤΟΛΜΟΥΝ να ερμηνεύσουν τον κόσμο:  Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΨΗΦΙΣΕ ΠΡΩΤΑ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ.  Για να μην κρυβόμαστε πίσω από κανενός δάκτυλο, δηλαδή, και μας αποκαλέσουν και βλάκες ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ (γιατί το αδικαιολόγητο δεν με ενοχλεί – έχω και τα αποτελέσματα από 4 IQ tests που αποδεικνύουν το αντίθετο). 
Έλεγα, λοιπόν, ότι για να μην μας αποκαλέσουν ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ ηλίθιους, πρέπει να αναγνωρίσουμε σαφώς ότι 14,5+18,5=33% ψήφισε ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, 18,5% ψήφισε «αιγκό-παιραστυκώ-ήμε» και το υπόλοιπο 48,5% ψήφισε ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ.  Μπορεί δε όλοι οι μνημονιακοί να είναι ευρωλάτρες (μαζέψτε τα σάλια, παρακαλώ) αλλά όλοι οι αντιμνημονιακοί ΔΕΝ είναι… ευρωκλάστες:  ίσα-ίσα, νομίζω ότι οι περισσότεροι ΘΕΛΟΥΝ την Ευρώπη.  Αλλά ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΕΙΨΟΥΝ ΤΙΣ ΣΟΛΕΣ ΤΗΣ!!!  Αν είναι έτσι, ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΉΝ!!!
Λέγεται «ανθρώπινη αξιοπρέπεια», αλλά σαφώς τον όρο αγνοεί το ζωικό βασίλειο.  Και πολλοί πρωτόγονοι ιθαγενείς.  ΟΥΓΚ!
Επαναλαμβάνω, λοιπόν, ότι ο κόσμος ψήφισε ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ σε ποσοστό 48,5% και υπέρ σε ποσοστό 33%.  Και ΜΗΝ είστε ιθαγενείς και παραμυθιαστείτε:  ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ, ΨΗΦΙΣΤΕ ΥΠΕΡ Η ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ. 
ΟΧΙ ΥΠΕΡ Η ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩ.  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΕΡΩΤΗΣΗ!!!
Και νομίζω ότι το ΤΙ ΨΗΦΙΣΕ Ο ΕΛΛΗΝ το κατάλαβαν και οι ΚΟΤΕΣ πολιτικοί, και προσπαθούν να τον μπερδέψουν στις επόμενες εκλογές, αλλάζοντας το ερώτημα.
ΜΗΝ ΜΠΕΡΔΕΥΕΣΤΕ.  Μην αφήνετε να σας πουλήσουν καθρεφτάκια που γράφουν Ευρωζώνη=Μνημόνιο.  Τέτοια εξίσωσε ΔΕΝ υπάρχει ΟΥΤΕ στο βιβλίο των Lazodeutsch.  Ασχέτως αν προσπαθούν κι αυτοί, σιγοντάροντας τα δικά μας παληκαρούδια, να σας μπερδέψουν.
Γιατί; Μα για να ΕΙΣΤΕ ΗΛΙΘΙΟΙ!  Για να ΤΗΡΕΙΤΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ.  Και για να βγάλετε και τους φίλους τους κυβέρνηση, ώστε να… περνάνε οι μίζες τους. Ε, λοιπόν;;; ΕΙΣΤΕ;;;

Uli Chris

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.