22.5.12

Ειδικό καλοκαιρινό μεταπτυχιακό πρόγραμμα στη Δράμα


Ο Δήμαρχος Δράμας και Αντιπρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συνδέσμου Ευρωπαϊκών Συνοριακών Περιφερειών (ΣΕΣΠ) Κυριάκος Χαρακίδης μετείχε στη σύσκεψη του συνδέσμου η οποία πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην Κωνσταντινούπολη.

Πρόκειται για μία Πανευρωπαϊκή Οργάνωση με περίπου 200 μέλη από όλες τις συνοριακές και διασυνοριακές οργανώσεις της Ευρώπης από τα Ουράλια ως τον Ατλαντικό. Στην εισήγηση  που έκανε ο Δήμαρχος Δράμας, αναφέρθηκε στα προβλήματα που έχουν εντοπιστεί,  στον τρόπο με τον οποίο υλοποιούνται τα προγράμματα εδαφικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας – Βουλγαρίας και κυρίως τον προγραμματισμό  και την  επιλογή των έργων και δράσεων που λαμβάνουν τη σχετική χρηματοδότηση.
Ο Κυριάκος  Χαρακίδης κατέθεσε σειρά προτάσεων για την ισχυροποίηση του προγράμματος και την ανάπτυξη μεγαλύτερης προστιθέμενης αξίας για τη συνοριακή περιοχή της Δράμας στον προγραμματισμό της νέας περιόδου 2014 – 2020 για το πρόγραμμα εδαφικής συνεργασίας Ελλάδας – Βουλγαρίας.
Τα θέματα που απασχόλησαν την Εκτελεστική Επιτροπή του ΣΕΣΠ ήταν ιδιαίτερα σημαντικά για το μέλλον της εδαφικής συνεργασίας, της διακρατικής και διαπεριφερειακής συνεργασίας σε σχέση με το νέο προγραμματισμό στην Ευρωπαϊκή Ενωση για την περίοδο του 2014 – 2020.
Στο περιθώριο της σύσκεψης ο Δήμαρχος Δράμας  ενημερώθηκε για το ειδικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα που διοργανώνει κάθε καλοκαίρι ο Σ.Ε.Σ.Π. με κεντρικό θέμα την εδαφική συνεργασία, την διακρατική και διαπεριφερειακή συνεργασία και τα ειδικά προγράμματα που χρηματοδοτεί η ΕΕ. Το πρόγραμμα είναι ιδιαίτερα δημοφιλές για τους φοιτητές των ευρωπαϊκών πανεπιστημίων και δέχεται ένα μεγάλο αριθμό αιτήσεων συμμετοχής από πολλές χώρες. 
Ο Κυριάκος  Χαρακίδης ζήτησε να ερευνηθεί η δυνατότητα οργάνωσης του εκπαιδευτικού προγράμματος στη Δράμα το καλοκαίρι του 2013. Ένα τέτοιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στη Δράμα θα μπορούσε να εξελιχθεί σε ένα σταθερό και μόνιμο πτυχιακό εργαστήριο βάζοντας τη Δράμα στο χάρτη των διεθνών εξειδικευμένων προγραμμάτων σπουδών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.