21.5.12

Αναστολή χορήγησης φαρμάκων στον ΕΟΠΥΥ από τους φαρμακευτικούς συλλόγους Θράκης


Αναστέλλουν επ’ αόριστον, από την Τετάρτη 23 Μαΐου, τις επί πιστώσει χορηγήσεις φαρμάκων στον ΕΟΠΥΥ, μέχρι να εξοφληθούν οι εκπρόθεσμες οφειλές για το 2012 καθώς και τα οφειλόμενα του 2011, οι φαρμακευτικοί σύλλογοι Έβρου, Ροδόπης και Ξάνθης, απαιτώντας παράλληλα να δοθούν έγγραφες δεσμεύσεις από το αρμόδιο Υπουργείο ότι για το μέλλον οι πληρωμές θα καταβάλλονται κανονικά.

«Σήμερα 12.000 φαρμακεία είναι προ των πυλών του Τειρεσία και των κατασχέσεων από τις τράπεζες. Σήμερα 30.000 οικογένειες φαρμακοποιών και βοηθών κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο. Σήμερα 9.500.000 εκατομμύρια ασφαλισμένοι καταδικάζονται να μείνουν εκτός της δωρεάν φαρμακευτικής περίθαλψης, διότι κανείς πια δεν πληρώνει τα φάρμακά τους», αναφέρουν σε σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσαν οι φαρμακευτικοί σύλλογοι της Θράκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.