28.4.12

Στην τσιμπίδα του ΣΔΟΕ μεγαλοδικηγόροι του Έβρου και της Ροδόπης


Στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ βρίσκεται λίστα με ονόματα 695 δικηγόρων και συμβολαιογράφων, οι οποίοι διαπιστώθηκε ότι έχουν στην κατοχή τους ακίνητη περιουσία ιδιαίτερα μεγάλης αξίας και την ίδια στιγμή δηλώνουν στην εφορία χαμηλά ή ακόμη και μηδενικά εισοδήματα. Στην λίστα βρίσκονται και άνθρωποι του νομικού κόσμου από τον Έβρο και τη Ροδόπη!!!

Σύμφωνα με πληροφορίες οι φορολογούμενοι αυτοί θα βρεθούν αντιμέτωποι με εξονυχιστικό έλεγχο του «πόθεν έσχες» αλλά και με άνοιγμα των τραπεζικών τους λογαριασμών, προκειμένου να αποκαλυφθούν όσοι αποκρύπτουν τα πραγματικά εισοδήματά τους ή έχουν αποκτήσει ακίνητα με «μαύρο χρήμα».
Στην λίστα του ΣΔΟΕ βρίσκεται ένας δικηγόρος από την Ορεστιάδα, μία δικηγόρος από την Αλεξανδρούπολη και δύο δικηγόροι από την Κομοτηνή, καθώς οι διασταυρώσεις που πραγματοποίησε η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, εντόπισε στην περιουσία τους … εξόφθαλμες περιπτώσεις.
Το υπουργείο Οικονομικών έχει δώσει εντολή να ενταθούν οι έλεγχοι στην «ελίτ» των φορολογουμένων, αφού με το νέο Μνημόνιο έχει δεσμευτεί για τη διενέργεια 1.300 ελέγχων έως το τέλος του έτους σε φυσικά πρόσωπα με μεγάλη ακίνητη περιουσία. Οι 600 έλεγχοι θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιουνίου.
Πρώτοι στο μικροσκόπιο των φοροελεγκτών βρίσκονται οι δικηγόροι και οι συμβολαιογράφοι σε όλη τη χώρα, με κριτήριο την αξία της ακίνητης περιουσίας τους.
Η Piazza έχει στα χέρια της τα ονόματα των δικηγόρων!

4 σχόλια:

  1. Ανώνυμος28/4/12 16:53

    Πόπολο, κανά πολιτικό πρόσωπο που ήταν και δικηγόρος υπήρχε στη λίστα (ή συγγενείς);

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος28/4/12 21:35

      Την υπογραφή την βάζουν στο τέλος

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος28/4/12 18:08

    ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ ΣΔΟΕ
    Πρώτοι στη φοροδιαφυγή οι συμβολαιογράφοι Α.Μ. – Θ.
    «ΧΡΟΝΟΣ»-20.04.2010-www.xronos.gr/detail.php?ID=54766

    Το ποσοστό φοροδιαφυγής μεταξύ των συμβολαιογράφων άγγιξε το 47%
    Περιπτώσεις κραυγαλέας φοροδιαφυγής αποκαλύπτουν οι έλεγχοι του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος σε ελεύθερους επαγγελματίες. Συμβολαιογράφοι βρέθηκαν να φοροδιαφεύγουν, δηλώνοντας ανύπαρκτες δαπάνες, προκειμένου να περιορίσουν τα καθαρά τους κέρδη και να γλιτώσουν φόρο. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», οι έλεγχοι στους συμβολαιογράφους διενεργήθηκαν στο διάστημα 12 με 19 Μαρτίου και μέσα σε μία εβδομάδα ελέγχθηκαν 352 επαγγελματίες σε όλη τη χώρα. Το ποσοστό παραβατικότητας άγγιξε το 47%. Το μεγαλύτερο ποσοστό παραβατικότητας παρατηρείται στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, όπου από τους 26 που ελέγχθηκαν οι 14 (ποσοστό 54%) είχαν υποπέσει σε 88 παραβάσεις.

    Στη δεύτερη θέση της κλίμακας παραβατικότητας εντοπίζονται οι 17 συμβολαιογράφοι των Ιονίων Νήσων, στους οποίους εντοπίστηκαν 9 με παραβάσεις (παραβατικότητα 53%) και την τρίτη θέση καταλαμβάνουν οι 29 συμβολαιογράφοι της Πελοποννήσου με ποσοστό παραβατικότητας 52% (σε 15 από τους 29 εντοπίστηκαν παραβάσεις). Οι περισσότεροι έλεγχοι, όπως είναι φυσικό, διενεργήθηκαν στην Αττική, όπου από τους 82 συμβολαιογράφους οι 42 είχαν 85 παραβάσεις, ενώ οι πιο συνεπείς φορολογούμενοι συμβολαιογράφοι εντοπίστηκαν στο νότιο Αιγαίο. Ελέγχθηκαν 4 και δεν βρέθηκε κανένας με παράβαση.

    Τέλος, μετά τους γιατρούς και τους συμβολαιογράφους σειρά παίρνουν και άλλες επαγγελματικές ομάδες με ροπή στη φοροδιαφυγή, καθώς η γενική γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων «τρέχει» ήδη διασταυρώσεις στοιχείων για 24 κατηγορίες επαγγελματιών με κατηγοριοποίηση ανάλογα με τα ακαθάριστα έσοδα.
    Apo: www.xronos.gr/detail.php?ID=54766
    Και: http://www.e-erevna.gr/portal/story.aspx?ID=87099.0000

    ΣΗΜΕΊΩΣΗ: Άγνωστη η τύχη της υπόθεσης, ίσως βρίσκεται στο ψυγείο για να σιτέψει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος29/4/12 13:34

    κανά πολιτικό πρόσωπο που ήταν και δικηγόρος υπήρχε στη λίστα;;;

    ΑΠάντηση:

    ΟΧΙ για την Κομοτηνή γιατί αν διαβάσατε γράφει ότι έχουν στην κατοχή τους ακίνητη περιουσία ιδιαίτερα μεγάλης αξίας και την ίδια στιγμή δηλώνουν στην εφορία χαμηλά ή ακόμη και μηδενικά εισοδήματα

    Όλοι οι δικηγόροι πολιτικοί στην Κομοτηνή δηλώνουν πολύ περισσότερα εισοδήματα από την προϋπόθεση που έχει ο έλεγχος που γίνεται

    ΆΡα τζάμπα η υπόγεια προπαγάνδα του 'εύκολου υπονοούμενου' εναντίον πεντακάθαρων ανθρώπων

    Εκτός αν κάποιος ξέρει κάτι συγκεκριμένο και μας το κρύβει. Ή ψεύτης λοίπόν ή συνεργάτης (αν το κρύβει) Διαλέγετε και παίρνετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.