23.4.12

Γιώργος Πεταλωτής: «Να δώσουμε στην πολιτική μια καινούργια ιδέα»


Συνέντευξη τύπου παραχώρησε το μεσημέρι της Δευτέρας 23 Απριλίου, ο υποψήφιος βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Πεταλωτής, ξεκινώντας μ’ αυτόν τον τρόπο την προεκλογική του εκστρατεία.

Ο κ. Πεταλωτής στην εισήγηση του έθεσε το δίλλημα το εκλογών και για το τι πρέπει να αποφασίσουν οι πολίτες. Όπως ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά, «καλούμαστε οι πολίτες να αποφασίσουμε για το δρόμο στον οποίο θέλουμε να βαδίσει η χώρα. Θα είναι ένας δρόμος δύσβατος μεν αλλά ωστόσο δρόμος χαρτογραφημένος.
Που υπερασπίζεται τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας, το ευρώ και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, που αξιοποιεί τις θυσίες των πολιτών, ή θα είναι ένας δρόμος σε άγνωστα, αχαρτογράφητα νερά, που παραδίδει τη χώρα σε επικίνδυνη αστάθεια, τη βυθίζει στο λαϊκισμό».
Παράλληλα ο υφυπουργός Δικαιοσύνης τόνισε για την εκλογική αναμέτρηση πως «στη μάχη αυτή ήμουν, είμαι και θα είμαι μπροστά, δεν θα κρυφτώ. Όπως δεν θα κρυφτεί κανείς υπεύθυνος πολίτης».
Αναφερόμενος στην εκλογική του περιφέρεια επεσήμανε πως «η Ροδόπη βίωσε τα λάθη και τις αλόγιστες πρακτικές του παρελθόντος» και συνέχισε λέγοντας πως «η κρίση αποκάλυψε - εν μία νυκτί - όλα τα χρόνια και συσσωρευμένα προβλήματα του νομού μας, τόσο στο πεδίο των επιχειρήσεων, όσο και σε αυτό των μικρών επιχειρήσεων, αλλά και του κάθε νοικοκυριού».
Συνεχίζοντας, ανέφερε πως τα χρόνια αυτά πολιτεύτηκε με ρεαλισμό, «εντός της δύσκολης και ρευστής κατάστασης της χώρας, με συναινετικό πνεύμα, μιλώντας με τη γλώσσα της ειλικρίνειας και της αλήθειας, χωρίς να στρογγυλοποιώ, χωρίς να ονειροβατώ, χωρίς να εγκλωβιστώ σε φαύλες πρακτικές του παρελθόντος, που τελικά μόνο πληγές έφεραν στον τόπο μας».
Τέλος ο κ. Πεταλωτής έκανε μια αναφορά στο πλαίσιο δράσης του στην κυβέρνηση και μίλησε για τα έργα τα οποία έχουν δρομολογηθεί επί θητείας του στην Ροδόπη.

19 σχόλια:

  1. Ανώνυμος23/4/12 21:41

    Καλή επιτυχία Γιώργο. Τ΄αξίζεις. Πάλεψες συχνά μόνος σε πολύ δύσκολη εποχή. Έκανες τη Ροδόπη περήφανη. Παντού λένε για το 'διαμάντι της Ροδόπης'. Θα σε επιβραβεύσει ο κόσμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος23/4/12 22:28

    www.makeleio.gr.Αυριο τα ντοκουμεντα για τον ομορφαντρα.Piazza,μην το κοψεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος24/4/12 07:39

    Αφου ειπε ο πεταλωτης αυτα,εγω ψηφιζω ΔΗΜΑΡ δαγκωτο.Ετσι για να εχω την συνηδηση μου ησυχη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος24/4/12 10:20

      ΔΗΜΑΡ

      Και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ

      ΔΗΜΑΡ

      ΝΑι, ίσως, μπορεί, επειδή, αλλά, ωστόσο, βεβαίως, αλίμονο, θα δούμε

      ΔΗΜΑΡ

      Όσοι πασόκοι ντρέπονται να πουν ότι είναι πασοκ μη τους πετάξουν κανένα νερό οι ακραίοι, καταφεύγουν στη βολική λύση της ΔΗΜΑΡ

      Ναι σε όλα στην ουσία
      Όχι για τον τύπο ώστε να μην καούν ως εφεδρεία

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος24/4/12 08:09

    Καλή επιτυχία Γιώργο το αξιζεις Η Ροδόπη χρειάζεται την παρουσία σου με το ήθος σου χωρίς ρεβάνς ίσους και λαϊκισμους και υποσχέσεις παλιό κομματικής κοπής αλλα με ένα σοβαρό λόγο και πραξη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος24/4/12 10:46

    Η «ανάπτυξη» των τελευταίων δεκαετιών των κυβερνήσεων ΝΔ & ΠΑΣΟΚ λειτούργησε ανασχετικά, η κρίση όμως άνοιξε πάλι τις πόρτες της φυγής. Αν στο παρελθόν ήταν κυρίως τα εργατικά στρώματα που έπαιρναν τον δρόμο της μετανάστευσης, από μία Ελλάδα της φτώχειας, σήμερα φαίνεται να φεύγει πρώτο το επιστημονικό δυναμικό. Τελικά, η Ελλάδα της αφθονίας και της κατανάλωσης δεν είχε γερά θεμέλια για να στηρίξει περισσότερες από μία γενιές.
    Με ποια γενιά θα επιτευχθεί η πολυπόθητη ανάπτυξη που διακηρύσσεται προεκλογικά; Με την παρούσα βαλτωμένη γραφειοκρατία, και πολιτική ηγεσία που άγεται και φέρεται με τα αναμασημένα «έργα» που δεν συμβάλουν στην αύξηση του Εθνικού πλούτου;
    Σήμερα οι άνεργοι Έλληνες πολίτες είναι 1.000.000. Οι 1.000.000 θέσεις εργασίας δεν δημιουργήθηκαν από τη μια μέρα στην άλλη. Χρόνια διήρκεσε η δημιουργία τους και μάλιστα κλιμακωτά.
    Αν δεν αναδημιουργηθούν οι 1.000.000 θέσεις εργασίας το δυνατό ταχύτερο, τότε πολύ δύσκολα θα ανακάμψει η οικονομία και η κοινωνία της χώρας μας.
    Με τα πεντάμηνα «μεροκάματα» της κοινωνικής εργασίας με την απουσία συγκεκριμένου αναπτυξιακού χρονοδιαγράμματος, και με τα αναπτυξιακά «θα και μα», θα εδραιωθεί η στασιμότητα. Μόνο η φορολογία των φτωχότερων τάξεων δεν ξεχρεώνει το χρέος, αυτό θα επιτευχθεί μόνο με την αύξηση του Εθνικού πλούτου. Δηλαδή με εργασία και αύξηση της ανταγωνιστικής παραγωγής προϊόντων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος24/4/12 12:20

    «Δεν μπορώ να εξηγήσω πως οδηγηθήκαμε στο ΔΝΤ, όπως δεν θα μπορούμε να εξηγήσουμε από εδώ και πέρα την συμπεριφορά των πολιτών και των πολιτικών» είπε ο Γεώργιος Αγαπητός στον Real fm και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

    Ο καθηγητής Πανεπιστημίου, είπε ότι «ο κόσμος είναι ζαλισμένος, έχουν πειράξει όλο τον κόσμο και η οικονομία έχει βυθιστεί σε ένα χάος. Τα έσοδα έχουν πέσει κάτω από 50 δις. μείωσαν αναίτια του μισθούς» και χαρακτήρισε παραμύθι τη μείωση των μισθών ως μέτρο για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας. «Θα ενδιαφερόμουν για ανταγωνιστικότητα εάν είχα παραγωγή και ήθελα να εκτοπίσω άλλες αγορές , φανταστείτε κάτω από αυτές τις συνθήκες ποιο θα είναι το όφελος για να υπάρχει πατρίδα πρέπει να υπάρχει λαός εάν πεθάνει το 30% του λαού, για ποια πατρίδα μιλάμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Για τις επερχόμενες σχολίασε ότι είναι σαν να σε καλούν σε δημοπρασία χωρίς να υπάρχει έργο τέχνης. «Κάναμε λάθος στις διαπραγματεύσεις, δεχθήκαμε όρους που δεν έπρεπε και η μόνη λύση είναι να βρούμε τρόπο να πούμε μέχρι εδώ» και πρόσθεσε ότι δεν πρόκειται να μας αφήσουν να βγούμε από το ευρώ.

    Σημείωση: Ο κ. Αγαπητός είναι Καθηγητής στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ).
    Συμμετείχε στη κυβέρνηση Ζολώτα ως υπουργός Οικονομικών.
    Υπ’ όψη ο αείμνηστος καθηγητής Ζολώτας ανήκει στους top οικονομολόγους σε διεθνές επίπεδο. Ήξερε τι έκανε ο Ζολώτας με τις επιλογές του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος24/4/12 14:48

      Ο καθηγητής κ. Αγαπητός μήπως είναι λίγο ψεκασμένος? Κάτι σαν Βαρουφάκης μου κάνει

      Διαγραφή
  7. Ανώνυμος24/4/12 12:56

    Γιώργο γερά και χρόνια σου πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος24/4/12 14:48

    Ο κ. Γιώργος Πεταλωτής στη χθεσινή ενημερωτική εκπομπή του Πρετεντέρη κυριολεκτικά τάπωσε με επιχειρήματα τον κ. Αντώναρο της ΝΔ.
    Που λένε Ανατροπή στην Ανατροπή έγινε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος24/4/12 16:19

      ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ ΞΥΠΝΗΣΕ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΣ.

      Διαγραφή
  9. Ανώνυμος24/4/12 17:37

    Εικόνα απο την επόμενη βουλή πήραμε όλοι χθες στην ανατροπή. Χαβρα Ιουδαίων και ένας Πεταλωτής ο μόνος παράγοντας σοβαρότητας, ειλικρινειας και συνέπειας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος24/4/12 19:12

    ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΟΤΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΔΟΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΟΥ 1ΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΗΤΑΝ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΓΑΠ; ΤΙ ΤΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕ; ΓΙΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ - ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΓΙΑΚ; ΓΙΩΡΓΑΚΗ Η ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΝΟΔΟΣ ΦΕΡΝΕΙ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΗ ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ. ΣΕ ΒΛΕΠΩ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος24/4/12 20:22

    Σταυροπουλε να μας δωσεις γραμμη,ποιον να ψηφισουμε απο το ΠΑΣΟΚ,στην Ροδοπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος24/4/12 22:46

    Και η Θεοδωρα Κοκλα μαζι με τον Γιωργο Πεταλωτη.Τηλεφωνει εδω και ενα μηνα τους παλαιους συνεργατες και συνεργατισες και προτρεπει να στρατευθουν στον φιλο της. Δυο χρονια στο τζακσον του Κολωνακιου,μαζι τους και ο Νικητας Κακλαμανης...Και τα εξοδα των δειπνων η Περιφερεια Ανατ.Μακεδονιας και Θρακης.Αθανατη Θεοδωρα,πρωτη φορα εκλαψα στην ζωη μου,που εφυγες...Απο τοτε εκλεισαν 7 πιτσαριες στην Κομοτηνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος26/4/12 00:39

    Από ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ Ο κ. Πεταλωτής, όπως αποδεικνύεται, ακολουθεί την άκρως επιτυχημένη επικοινωνιακή πολιτική του Ευριπίδη Στυλιανίδη. Προτίμησε να παρουσιάσει κάποιες εξαγγελίες έργων ως «έτοιμα» ενώ γνωρίζει πολύ καλά ότι την επόμενη μέρα των εκλογών το ΠΑΣΟΚ δεν θα είναι στην κυβέρνηση, τουλάχιστον με το ρόλο που είναι σήμερα
    Την έναρξη του προεκλογικού του αγώνα πραγματοποίησε τη Δευτέρα (23/4) ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Πεταλωτής, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ, στα οποία και παρουσίασε το έργο της θητείας του στα 2,5 χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ.
    Έκπληκτοι ακούσαμε σε αυτήν τον κ. Πεταλωτή σε μια προσπάθεια να κάνει τον απολογισμό του να παρουσιάζει ως έτοιμα έργα (!!!), έργα τα οποία δεν έχουν καν ξεκινήσει να υλοποιούνται και βρίσκονται ακόμα στα χαρτιά και στα ράφια κάποιου Υπουργείου.
    Ενδεικτικά, μερικά από αυτά που παρουσίασε είναι :
    Η έναρξη κατασκευής του νέου Νοσοκομείου στα τέλη του 2012
    Η σύνδεση της ΒΙΠΕ με την Εγνατία Οδό
    Η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 2ου Λυκείου Κομοτηνής 1,6 εκ
    Το νέο Δημοτικό Σχολείο και προσθήκη 6 αιθουσών στο Γυμνάσιο Λύκειο του Ιάσμου 3 εκ. ευρώ
    Έργα ύδρευσης, αποχέτευσης της ΔΕΥΑΚ 20 εκ ευρώ
    Δακτύλιος ποδηλατοδρόμων 2,7 εκ.,
    Επέκταση ΧΥΤΑ Κομοτηνής 6,7 εκ.
    Αναβάθμιση Πνευματικού Κέντρου Μαρώνειας 1,3 εκ.
    Νέα πτέρυγα Γηροκομείου Κομοτηνής 3,3 εκ. υπό άμεση ένταξη
    Εγκρίνεται το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Κομοτηνής
    Εξασφάλιση 3,5 εκ € για το παγωμένο Φράγμα Ιασίου και ακυρώνεται ο κίνδυνος επιστροφής στην Ε.Ε. των 17 εκ. ευρώ σαν ποινή για το πάγωμα την προ του 2009 περίοδο – Το έργο επανεκκινεί με νέα χρηματοδότηση 4 εκ ευρώ
    Εξασφάλιση 800.000 € για να μην ακυρωθεί η μετεγκατάσταση των αθιγγάνων της αστικής πληγής του Αλάν Κογιού, το έργο εντάσσεται σε ειδικό περιβαλλοντικό πρόγραμμα και αποκτά νέα δυναμική.
    Ειδικό πρόγραμμα ανάπλασης του κάμπινγκ Φαναρίου ύψους 2,5 εκ ευρώ
    Ολοκλήρωση κάθετου άξονα Κομοτηνής – Νυμφαίας
    Ιδρύεται και λειτουργεί Περιφερειακή Διεύθυνση του ΟΑΕΕ στην Κομοτηνή
    Ιδρύεται και λειτουργεί μονάδα ΟΚΑΝΑ στην Κομοτηνή
    Ιδρύεται Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας και Ξενώνας Φιλοξενίας των γυναικών θυμάτων βίας και των παιδιών τους στην Κομοτηνή
    Ιδρύεται και λειτουργεί Περιφερειακή Στρατολογική Υπηρεσία στην Κομοτηνή
    Αποφασίζεται η ίδρυση Τμήματος Μεταγωγών στην Κομοτηνή
    Αποκαθίσταται και εγκαινιάζεται το αρχοντικό Ταβανιώτη στη Μαρώνεια
    Εγκαινιάστηκε και λειτουργεί το Στρατιωτικό Μουσείο Κομοτηνής
    Ίδρυση της Περιφερειακής Εταιρείας για το Φυσικό Αέριο στην Κομοτηνή (ΕΠΑ), η Ροδόπη από τις πρώτες περιοχές της χώρας που θα έχει φυσικό αέριο για οικιακή χρήση
    Αναβαθμίζεται η «ΕΚΘΕΣΗ ΘΡΑΚΗ»
    Διασφαλίστηκε το επίδομα παραμεθορίου για τη Ροδόπη
    Νέα περιπολικά για την ΕΛΑΣ, θερινή αστυνόμευση της παραλίας , επιτυχημένη λειτουργία της ομάδας ΔΙΑΣ
    Μείωση των μισθωμάτων για δημόσιες υπηρεσίες
    Ρωτήσαμε τον κ. Πεταλωτή και του θέσαμε την άποψη μας ότι αυτά αποτελούν προεκλογικές εξαγγελίες παρά έργα για να πάρουμε την απάντηση ότι «αυτά που ήδη ανέφερα και αναγράφονται και στο φυλλάδιο, είναι αυτά που έχουν γίνει σε πολύ μεγάλο βαθμό. Είμαι αντίθετος με τη χρήση της λέξης “δρομολογείται”. Έχουμε δει κατεβατά έργων να ξεκινούν με αυτή τη λέξη και τελικά έμεναν μόνο στο μυαλό των πολιτικών που τα ανέφεραν. Εγώ λέω ότι έγινε, δεν είπα – για παράδειγμα – ότι έχει χτιστεί το νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής.
    Εδώ και 2 χρόνια όμως έχει γίνει μία έντονη εργασία για το νέο Νοσοκομείο και αυτό τονίζω. Θα ήθελα να αναφέρω και ορισμένους στόχους που έχω στο μυαλό μου, αλλά δεν τολμώ να τους πω, ακριβώς γιατί τα δημοσιονομικά περιθώρια είναι πολύ στενά ή γιατί είναι στόχοι που έχουν ειπωθεί και ξαναειπωθεί και έχουν πρακτικά καεί. Πιστεύω πάντως πως αυτά τα δυόμισι χρόνια της κυβερνητικής μου θητείας και με πολύ στενά δημοσιονομικά περιθώρια, όπου μπορούσα να βοηθήσω, βοήθησα, με ρεαλισμό, συναινετικά και πιστεύω ειλικρινά πως “σωτήρες” της περιοχής μας ούτε υπήρξαν, ούτε θα υπάρξουν».

    Με τη μόνη διαφορά φυσικά ότι ο κ. Στυλιανίδης έχει να επιδείξει και κάποιο έργο στην περιοχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος26/4/12 00:42

    Γιώργο μην μασάς . Οσο σε χτυπάει ο Γλερίδης με λάσπη βγαίνεις πιο ισχυρός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.