23.4.12

Η Ροδόπη εκδηλώνει την εμπιστοσύνη της στον Ευριπίδη Στυλιανίδη


Εξορμήσεις στα χωριά του Νομού Ροδόπης ξεκίνησε ο υπoψήφιος Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης. Επισκέφθηκε τους οικισμούς της Πόρπης, της Γλυφάδας, της Μέσης, του Φαναρίου, του Γλυκονερίου, του Ροδίτη, της Γρατινής, της Καρυδιάς, της Διαλαμπής.

Συζήτησε με τους κατοίκους τις δυσκολίες και τα προβλήματα που τους απασχολούν, άκουσε τις ανησυχίες τους για το μέλλον και τους παρουσίασε τις δικές του σκέψεις, για το πώς μπορούμε να βγούμε, κατά το δυνατόν γρηγορότερα και αποτελεσματικά από την κρίση.
Αμέσως μετά, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, ανέλαβε πρωτοβουλία, αποστέλλοντας αυστηρή επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών, διαμαρτυρόμενος για την καθυστέρηση καταβολής της επιστροφής του ΦΠΑ στους αγρότες της Ροδόπης.
Στο πολιτιστικό κέντρο του Ιάσμου, ο Βουλευτής Ροδόπης, μίλησε σε συγκέντρωση κατοίκων της περιοχής, καταγγέλλοντας την υποβάθμιση του καποδιστριακού Δήμου Ιάσμου, Σώστη και Αμαξάδων, καθώς και τη συνολική εγκατάλειψη της Ροδόπης τα τελευταία 2,5 χρόνια. Υπογράμμισε:
«Δούλεψα σκληρά όλα τα προηγούμενα χρόνια για τον τόπο μας. Σχεδίασα και δρομολόγησα σημαντικά για τον Ίασμο, αλλά και για όλη τη Ροδόπη. Σήμερα θυμώνω και αγανακτώ με όλους αυτούς, που αδιαφόρησαν για την περιοχή.
Γιατί καθυστέρησαν να υλοποιήσουν τα σχολεία που ενέκρινα στον Ίασμο, αν είχαν διασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις;
Γιατί επέτρεψαν η εγκεκριμένη χρηματοδότηση 54 εκατ. Ευρώ για το φράγμα του Ιάσμου, να φύγει στους ταμιευτήρες της Κορινθίας και του Ηρακλείου;
Γιατί δεν προχώρησαν οι εγκεκριμένες βιοκλιματικές εργατικές κατοικίες του Ιάσμου, που είχαμε εγκρίνει;
Γιατί άφησαν να φύγει από την περιοχή η ιδιωτική επένδυση του εμπορικού πάρκου, συνολικού ύψους 55 εκατ. Ευρώ, που θα δημιουργούσε 1300 θέσεις εργασίας, επειδή δεν διόρθωσαν μία απόφαση της ΔΕΣΦΑ, για τη θωράκιση του αγωγού;
Γιατί δεν φρόντισαν να καταβάλλονται έγκαιρα οι αγροτικές επιδοτήσεις, αποζημιώσεις, επιστροφές ΦΠΑ κ.α.;
 Γιατί εγκατέλειψαν πλήρως τον Ίασμο και την ευρύτερη περιοχή της δυτικής Ροδόπης, πάνω στην οποία θα μπορούσε να στηριχθεί η ουσιαστική ανάπτυξη και η δημογραφική ενίσχυση του Νομού μας….;».
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ευριπίδης Στυλιανίδης είναι από τους λίγους πολιτικούς, που ο Νομός του συνεχίζει να τον αγκαλιάζει με εμπιστοσύνη και αγάπη, προσδοκώντας ότι την επόμενη μέρα, θα έχει την εμπειρία, τη δύναμη και το ρόλο που απαιτείται για να στηρίξει την περιοχή μας που δοκιμάζεται αλλά και για να διαχειριστεί την κρίση που πλήττει ολόκληρη την Ελλάδα.

12 σχόλια:

  1. Ανώνυμος23/4/12 17:42

    Του Πασοκ που είναι οι υποψήφιοι; Έμειναν απ λάστιχο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιασικιώτης24/4/12 14:55

      Πάντως οι Ιασμιώτες δεν μασάμε.Γιαυτό και εκτός από τον κρυμένο στο βάθος Αμούτζα πάνω από πέντε Ιασμιώτες δεν βλέπω εκεί μέσα.Ασε τα σάπια Στυλιανίδη.

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος24/4/12 10:46

    Η «ανάπτυξη» των τελευταίων δεκαετιών των κυβερνήσεων ΝΔ & ΠΑΣΟΚ λειτούργησε ανασχετικά, η κρίση όμως άνοιξε πάλι τις πόρτες της φυγής. Αν στο παρελθόν ήταν κυρίως τα εργατικά στρώματα που έπαιρναν τον δρόμο της μετανάστευσης, από μία Ελλάδα της φτώχειας, σήμερα φαίνεται να φεύγει πρώτο το επιστημονικό δυναμικό. Τελικά, η Ελλάδα της αφθονίας και της κατανάλωσης δεν είχε γερά θεμέλια για να στηρίξει περισσότερες από μία γενιές.
    Με ποια γενιά θα επιτευχθεί η πολυπόθητη ανάπτυξη που διακηρύσσεται προεκλογικά; Με την παρούσα βαλτωμένη γραφειοκρατία, και πολιτική ηγεσία που άγεται και φέρεται με τα αναμασημένα «έργα» που δεν συμβάλουν στην αύξηση του Εθνικού πλούτου;
    Σήμερα οι άνεργοι Έλληνες πολίτες είναι 1.000.000. Οι 1.000.000 θέσεις εργασίας δεν δημιουργήθηκαν από τη μια μέρα στην άλλη. Χρόνια διήρκεσε η δημιουργία τους και μάλιστα κλιμακωτά.
    Αν δεν αναδημιουργηθούν οι 1.000.000 θέσεις εργασίας το δυνατό ταχύτερο, τότε πολύ δύσκολα θα ανακάμψει η οικονομία και η κοινωνία της χώρας μας.
    Με τα πεντάμηνα «μεροκάματα» της κοινωνικής εργασίας με την απουσία συγκεκριμένου αναπτυξιακού χρονοδιαγράμματος, και με τα αναπτυξιακά «θα και μα», θα εδραιωθεί η στασιμότητα. Μόνο η φορολογία των φτωχότερων τάξεων δεν ξεχρεώνει το χρέος, αυτό θα επιτευχθεί μόνο με την αύξηση του Εθνικού πλούτου. Δηλαδή με εργασία και αύξηση της ανταγωνιστικής παραγωγής προϊόντων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος24/4/12 12:24

    Είναι θλιβερό με πόση ευκολία ζητούν συνέχεια θυσίες από το λαό και την ίδια ώρα αποτυγχάνουν παταγωδώς σε όλες τους τις προβλέψεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος24/4/12 13:02

    Παρακολουθώ τον κ. Στυλιανίδη την συνέντευξή του στο ΧΡΟΝΟ fm και σηκώθηκαν όρθιες οι τρίχες της κεφαλής μου από τα παπατζίδικο λόγο του.
    Γιατί:
    Οι λάθος χειρισμοί της ΝΔ οδήγησαν την Ελλάδα ένα βήμα πριν από τη χρεοκοπία. Το αρχικό πρόβλημα της Ελλάδας ήταν η ρευστότητα, δηλαδή η ανάγκη να βρεθούν χρήματα για τις πληρωμές των τοκοχρεολυσίων. Ωστόσο, με τους λάθους χειρισμούς της κυβέρνησης ΝΔ που την υπηρέτησε ο κ. Στυλιανίδης ως υπουργός το πρόβλημα μετεξελίχθηκε σε πρόβλημα φερεγγυότητας, δημιουργώντας στις αγορές τον φόβο ότι η Ελλάδα δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στο αυξανόμενο εξωτερικό χρέος της.

    Η εξέλιξη του ελληνικού χρέους από το 20% του ΑΕΠ το 1980 στο 100% του ΑΕΠ το 1993, σημείο στο οποίο διατηρήθηκε μέχρι το 2005, για να ξεφύγει από κάθε έλεγχο από το 2008 και μετά. Το χρέος της χώρας εκτινάχθηκε από τους λάθος χειρισμούς των κυβερνήσεων της ΝΔ, μετά το ξέσπασμα της διεθνούς κρίσης του 2008. Επί ΝΔ τα έσοδα κατέρρευσαν, οι δαπάνες διογκώθηκαν και δεν πάρθηκαν τα αναγκαία μέτρα.
    Αν κάνω λάθος κ. Στυλιανίδη, διέψευσε τα γραφόμενά μου όχι όμως με
    νεοδημοκρατικές παπαρδέλες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος24/4/12 15:45

    Άνετος ο Ευρυπίδης Στυλανίδης και εξαιρετικός θαυματοποιός.Όντας στην εξουσία,με μοναδική άνεση,έκανε αναρίθμητες εξαγγελίες έργων για τη Ροδόπη και, ειδικότερα, για τον Ίασμο,Όλα, όσα έχει εξαγγείλει, τα θεωρεί έργα του.Κάτι σαν "εγώ τα εξήγγειλα,οι άλλοι,γιατί δεν τα έκαναν;Δηλαδή το βάρος ενός έργου ή προγράμματος είναι η εξαγγελία,Όλα τα άλλα είναι ευθύνη και υπόθεση άλλων.Καλά,σε ό,τι αφορά τον Ίασμο,κανείς δεν τον ενημέρωσε για την εξυπνάδα μας;Σε κορόϊδα απευθύνεται;Θυμάστε το "Εμπορικό μας Κέντρο",το γειτονικό αεροδρόμιο,τη Βαρβάκειο Σχολή και άλλα ων ουκ έστιν αριθμός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος24/4/12 16:54

    Τι ήρθε να κάνει στη Κομοτηνή ο εξαμηνίτικος σκληροπυρηνικός οννεδίτης υφυπουργός υγείας κ. Βαρτζόπουλος συνεπικουρούμενος από τον βουλευτή Ροδόπης κ. Στυλιανίδη μαύρη προπαγάνδα σε βάρος του ΠΑΣΟΚ και του υφυπουργού κ Πεταλωτή και:
    «Παραδέχτηκε ότι νέο νοσοκομείο Κομοτηνής οι πολίτες της περιοχής δεν θα δουν σύντομα, αφού η κατασκευή του την παρούσα χρονική περίοδο και με δεδομένη την οικονομική κατάσταση, είναι εφικτή μόνο με ευρωπαϊκά χρήματα, που και αυτά έρχονται πλέον με φειδώ στη χώρα μας».

    Ποιας κυβέρνησης υφυπουργός είναι ο κ. Βαρτζόπουλος του κ. Παπαδήμου ή του κ. Σαμαρά ή του κ. Στυλιανίδη και δεν ξέρει τι του γίνεται.

    Το νέο νοσοκομείο Κομοτηνής εντάχθηκε στα έργα προτεραιότητας που συμφωνούνται με τον αρμόδιο Ευρωπαίο Επίτροπο και υπάρχουν εξασφαλισμένοι πόροι, ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ, χρήματα που προέρχονται από τον τομέα υγείας του ΕΣΠΑ.

    Εάν δεν το γνωρίζει ότι εντάχθηκε με εξασφαλισμένη πίστωση τότε τι να τον κάνουμε τέτοιον υφυπουργό υγείας, ο κ. Παπαδήμος αν μάθει τα τερτίπια του κανονικά πρέπει να του ρίξει δεξιό σουτ, και να πάει από κει που ήρθε.

    Τι θέλει δηλ. ο κ. Στυλιανίδης και ο κ. Βαρτζόπουλος να βγάλουμε στη δημοσιότητα τις προεκλογικές επισκέψεις του κ. Αβραμόπουλου και του κ. Αλογοσκούφη με τις δηλώσεις τους τι έλεγαν για το νοσοκομείο Κομοτηνής. Σαν να είχε φθάσει σιδηροδρομικώς και θα ξεφορτωνόταν έτοιμο με τον εξοπλισμό και το προσωπικό στο οικόπεδο μας το παρουσίαζαν. Δεν μας παρατάτε ψευταράδες με τις ψευτιές σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος24/4/12 19:18

    ΟΥΔΕΙΣ ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΥΡΙΠΙΔΗ. ΟΣΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΣΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΦΘΑΝΟΥΝ. ΤΟΥΣ ΕΦΕΡΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ, ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ, ΣΧΟΛΕΙΑ, ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΣ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΜΕΡΗ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ. ΜΟΝΟ ΑΜΑ ΕΦΕΥΓΕΣ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΠΟΛΗ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΑΝ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΣΟΥ. ΕΜΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ, ΟΛΟΙ ΖΗΛΕΥΑΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΟΔΟΠΗ. Η ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΜΑΣ ΗΤΑΝ "ΑΡΕ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΜΕ ΕΝΑΝ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΕΔΩ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος24/4/12 20:41

    Φιλε μου... πως φαινεται οτι δε γνωριζεις τιποτα...τα πανεπιστημια ειναι ετοιμα να κλεισουν οι δυο νεες σχολες βρισκονται στη μεση του πουθενα χωρις λεωφορεια για μετακινηση χωρις λεσχη..δημιουργηθηκαν καθαρα και μονο για να εξυψωθει ο συγκεκριμενος επιπολαιος βουλευτης... τις αθλητικες εγκαταστασεις που τις ειδες τα χρηματα στους αγροτες παλι που τα ειδες τα σχολεια που???ΕΝΑ "ΠΟΥ" παντου!!!!!κατσε λοιπον στον εβρο και μην εκφερεις αποψη αν δε γνωριζεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος24/4/12 21:00

    Σημερα ειχα την τυχη να ακουσω τον μεγαλο ευεργετη της Ροδοπης Ευριπιδη Στυλιανιδη στο Ραδιο Χρονος.Μια διαλεξη,που αφησε ο φιλος του Δ.Μπακιρτζακης,και η μολις αφιχθεισα Βανα Μπαρμπα της Κομοτηνης.Σπεκουλα μεγαλη,το δια ταυτα τιποτε.Κανενα ερωτημα πως το Υπουργειο Μεταφορων που επιχορηγουσε τις Μη Κυβερνητικες Οργανωσεις του Νομου Ροδοπης,πριν φυγει.Τα δικα μου τα χρηματα δεν εχεις δικαιωμα ανεπαγγελτε να τα δινεις στις κυριες που τις κοπηκε η περιοδος.Μπραβο παντως στον Χρονο,και στην Μελαχροινη.Πρεπει να ξοφλησετε τα γραμματια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος24/4/12 22:27

    Ανωνυμε,9.18 φιλε του αγαπητου μεταπτυχιακου της Μερκελ.Εισαι ασχετος φιλε,ο Ευριπιδης ο Ροδοπαιος ειναι ο ανθρωπος που η περιοχη μας, ειδε εργα.Πως φαινεσαι οτι εισαι πεταλωτης στο επαγγελμα.Τρεξε με τον συντροφο σου,και ασε τον μελλοντα υπουργο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος25/4/12 00:21

    Κόψε κάτι κύριε Εβρίτη,που αμφιβάλλω, άν είσαι Εβρίτης.Όχι και τόσο φθηνή προπαγάνδα.Τα πανεπιστημιακά τμήματα του ΔΠΘ, που έφτασαν μέχρι και την Ορεστιάδα, αλλά και το τεράστιο έργο, που ακούει στο όνομα "Πανεπιστημιούπλη"είνα έργα του ΠΑΣΟΚ.Αλλά οι δικοί μας μόνο τη φήμη του προπαγανδιστή κράτησαν στην πλάτη τους, από τη μαύρη προπαγάνδα του κόμματός σας και τίποτε δεν πρόβαλλαν.Και μου μιλάτε εσείς για πανεπιστημιακά τμήματα,με δύο που ιδρύσατε και αυτά ημιτελή και στο μαύρο τους το χάλι;Πιστεύεις πως ο λαός τρώει κουτόχορτο;Δεν βλέπει τα αμέτρητα σχολεία,το ΙΚΑ,τον ΟΑΕΔ,το απαράμιλου κάλλους Μουσικό Γυμνάσιο,τις εξαιρετικές εγκαταστάσεις του ΚΥΚΕΑΜΕΑ και άλλα αμέτρητα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.