29.1.12

Επίσκεψη ελληνικής αντιπροσωπείας στην Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Ζώνη στην Çorlu της Τουρκίας

Ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης, Αχμέτ Χατζηοσμάν, συμμετείχε σε επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Ζώνη που εδρεύει στην πόλη Çorlu (Τσόρλου) της Τουρκίας.
Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με την πρωτοβουλία του Χρηματοοικονομικού Φόρουμ Θράκης σε συνεργασία με το Γενικό Προξενείο της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Κομοτηνή.
Στην επίσκεψη συμμετείχε η Πρόεδρος του Χρηματοοικονομικού Φόρουμ Θράκης, Κατερίνα Καραγιάννη, ο Γενικός Πρόξενος της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Κομοτηνή, Μουσταφά Σαρνίτς, και πολυπληθής ομάδα αποτελούμενη από προέδρους και εκπροσώπους του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Έβρου, του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ξάνθης, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Καβάλας, του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, των Ομοσπονδιών Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Έβρου, Καβάλας, Ξάνθης και Ροδόπης,
Την αποστολή υποδέχτηκαν στο Τσόρλου η Διαχειριστική Αρχή της Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Ζώνης και κλιμάκιο του Υπουργείου Οικονομικών της Τουρκίας.
Η Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Ζώνη της πόλης Τσόρλου είναι μία ιδιωτική επένδυση η οποία ιδρύθηκε το 1996 από ιδιωτική εταιρεία σε έκταση 2 εκατομμυρίων μ². Στην ζώνη δραστηριοποιούνται συνολικά 170 επιχειρήσεις και απασχολούν ανθρώπινο δυναμικό 3.000 ατόμων.
Στην διάρκεια της επίσκεψης πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την Διοικούσα Επιτροπή  της Εταιρείας που ίδρυσε και διαχειρίζεται την Ελεύθερη Ζώνη. Ακολούθησε αναλυτική παρουσίαση της ιστορικής πορείας, της εξέλιξης και της λειτουργίας της ζώνης και ακολούθησε εκτενής διάλογος.
Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στις εγκαταστάσεις δύο (2) μεγάλων βιομηχανιών που στεγάζονται στην Ζώνη και δραστηριοποιούνται στους κλάδους της υφαντουργίας και της συσκευασίας. Πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τους Διευθυντές και τους Διευθύνοντες Συμβούλους των επιχειρήσεων και συσκέψεις στις οποίες υπήρξε ανταλλαγή απόψεων για θέματα των επιχειρήσεων σε συνδυασμό με την παρουσία τους στην Ελεύθερη Ζώνη.
Στο τέλος της επίσκεψης ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης, Αχμέτ Χατζηοσμάν, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Σήμερα η μέρα ήταν πολύ γεμάτη. Η φιλοξενία ήταν εξαιρετική. Για εμάς στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης οι Ειδικές Οικονομικές Ζώνες είναι μία έννοια πρωτόγνωρη με την οποία ήρθαμε πρόσφατα σε επαφή. Είναι εύλογο να αναπτύσσουμε έναν προβληματισμό και να εκφράζουμε μία ανησυχία για το αναπτυξιακό μέλλον της περιοχής μας.
Η επίσκεψή μας στην Ζώνη της Τσόρλου καταρχάς αξιολογείται θετικά διότι είχαμε την δυνατότητα να δούμε από κοντά την λειτουργία μιας Ζώνης, να γνωρίσουμε ανθρώπους που έχουν επενδύσει σε αυτήν, να λάβουμε απαντήσεις σε ερωτήματα που μας απασχολούν και να ανταλλάξουμε απόψεις.
Είναι επίσης πολύ σημαντική η παρουσία των προέδρων, των αντιπροέδρων και των εκπροσώπων των Επιμελητηρίων και των Ομοσπονδιών της Περιφέρειας διότι τους αφορά άμεσα η δημιουργία μιας Ειδικής Οικονομικής Ζώνης στην περιοχή μας. Η συζήτηση για την Ε.Ο.Ζ. παραμένει ανοιχτή, όπως και η συζήτηση για την μελλοντική αναπτυξιακή πορεία της περιοχής μας»
.

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος29/1/12 13:17

    Qvo Vantis Θράκη………..
    Ναί όμως: Ένα Φόρουμ… οικογενειακή υπόθεση

    Όλοι θυμάστε την περίφημη ομιλία του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης στο Χρηματοοικονομικό Συνέδριο της Θράκης, τον Μάιο του 2011, κατά την οποία ο κ. Λαμπάκης εξέπληξε το Πανελλήνιο, λέγοντας ότι η Θράκη θα μπορούσε να αποτελέσει ανεξάρτητο κράτος, κάτι βέβαια που ανακάλεσε στη συνέχεια.

    Στο συνέδριο αυτό διοργανωτές ήταν ο Δήμος Αλεξανδρούπολης και η μη κερδοσκοπική εταιρεία με την επωνυμία «ECONOMIC FORUM OF THRACE». Για το σκοπό αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε, με εισήγηση του Αντιδημάρχου κ. Βαμβακερού, να επιχορηγήσει την εν λόγω εταιρεία, με το ποσό των 5.000 ευρώ για την οργάνωση του συνεδρίου, κάτι που αποτελεί το... βασικό σκοπό της ίδρυσής της.

    Βέβαια για να είναι νόμιμη η χρηματοδότηση, ο Δήμος εμφανίζεται ως συνδιοργανωτής. Σημειωτέον ότι για τη συμμετοχή στο συνέδριο υπήρχε η υποχρέωση καταβολής 50 ευρώ ανά άτομο.

    Σημειώνουμε ότι πρόεδρος της εταιρείας αυτής είναι η κυρία Αικατερίνη Καραγιάννη, κάτοικος Γερμανίας. Αυτά όλα τα γνωρίζαμε βεβαίως και δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα για ένα συνέδριο που ασχολείται με την ανάπτυξη. Εκείνο που δε γνωρίζαμε ήταν αυτό που κατήγγειλε ο επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης, δημοτικός σύμβουλος κ. Νίκος Γρηγοριάδης στο ράδιο MΑXIMUM, ο οποίος μας προσκόμισε και το καταστατικό της μη κερδοσκοπικής αυτής εταιρείας.

    Από αυτό πληροφορούμαστε ότι η εταιρεία αποτελείται από επτά μέλη, εκ των οποίων τα δύο είναι η σύζυγος και η αδελφή του Δημάρχου, κυρίες Βασιλική Λαμπάκη και Σοφία Λαμπάκη, το δε κεφάλαιό της ανέρχεται στο ποσό των χιλίων ευρώ.

    Κανείς βεβαίως δε μπορεί να αμφισβητήσει ότι οι δύο κυρίες έχουν το δικαίωμα να συμμετέχουν σε όποια εταιρεία θέλουν.

    Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως, όπως τόνισε ο κ. Γρηγοριάδης, το περίφημο Forum που τόσο φιλόδοξους στόχους έχει, όπως η συμβολή στην ανάπτυξη της Θράκης και μέσω αυτής των Βαλκανίων και της Ευρώπης, αποδεικνύεται ότι είναι απλά μια οικογενειακή δημαρχιακή υπόθεση.

    Και βέβαια η χρηματοδότηση ιδιωτικής εταιρείας και μάλιστα με ποσό πενταπλάσιο του εταιρικού της κεφαλαίου, στην οποία μετέχουν συγγενικά πρόσωπα του Δημάρχου, ρητά απαγορεύεται από το Νόμο. Και αυτό θα έπρεπε να το γνωρίζουν οι δημοτικοί σύμβουλοι που ενέκριναν την επιχορήγηση.

    Πηγή: Εφημερίδα Η ΓΝΩΜΗ & http://alexpolisonline.blogspot.com/2012/01/blog-post_9694.html

    Έγκλημα στο μπάνιο. Γίνε κι εσύ μάρτυρας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος31/1/12 09:46

    Ξεχάσατεε τα κουμπαριά του Καραμανλη,Ζαχόπουλος, Πανάγος, Στυλιανίδης Μπασιάκος μια παρέα που βούλαιξε την Ελλάδα.
    Κουμπάρος Καραμπέρης με τα μέληη της μαφίας της Θεσσαλονίκης.
    Γιατί δηλαδή να μην κάνει την εταιρία ξεπουλήματος της Θράκης με την σύζηγό του με την αδελφή του. Τι θα γίνει στο μέλλον τον ενδιαφέρει όσο ενδιέφερε το μέλλον της Ελλάδας στον Καραμανλή. Οι δουλιές απαιτούν οικογενειακή ομερτά. Και σε αυτή την ενέργεια του Λαμπάκη οι λαλίστατοι θέσμικοί δεν μίλησαν δεν την κατάγγειλαν. Εκτός απο θεσμικοί θα μας προκύψουν και φεδουάρχες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.