14.12.11

Παρεμβάσεις Ρενταρή για τα τοπογραφικά των αγροτεμαχίων και την προστασία του δασικού πλούτου της Σαμοθράκης


Την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου η Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Έβρου Όλγα Ρενταρή, έκανε παρέμβαση στο ΚΤΕ Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προκειμένου να καταργηθούν τα τοπογραφικά σχεδιαγράμματα για τα αγροτεμάχια, διότι το κόστος της γραφειοκρατικής διαδικασίας πολλές φορές υπερβαίνει την πραγματική αξία του αγροτεμαχίου και αποδυναμώνονται έτσι τα κίνητρα ενασχόλησης με τη γεωργία των νέων ανθρώπων.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων απαντώντας αποδέχθηκε τις παρατηρήσεις της Βουλευτού και δεσμεύθηκε ότι θα υπάρξει τροπολογία σε συνεννόηση με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, που θα κατατεθεί σύντομα σε μελλοντικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
Παράλληλα η βουλευτής μεταβίβασε το αίτημα του Δημάρχου Σαμοθράκης Γιώργου Χανού στον Υπουργό Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, Γιώργο Παπακωνσταντίνου Γιώργο σχετικά με  «τα προβλήματα για την  προστασία του Δασικού πλούτου της Σαμοθράκης».
Στην Αναφορά της η Βουλευτής υποστήριξε ότι «τα προβλήματα διαχείρισης των Δασών της Σαμοθράκης είναι η υπερβόσκηση, η μη εφαρμογή έργων διαχείρισης των δασών λόγω της οικονομικής συγκυρίας και της ακρίβειας των καυσίμων, το πρόβλημα της παράνομης υλοτομίας και υπερξύλευσης που τα προηγούμενα χρόνια βρισκόταν υπό σχετικό έλεγχο».
Η κ. Ρενταρή τόνισε ότι «χρειάζεται συντονισμένη δράση τόσο των δασικών υπηρεσιών της Αλεξανδρούπολης όσο και της Περιφέρειας προκειμένου να δοθεί ουσιαστική αντιμετώπιση ενός τόσο μεγάλου ζητήματος, το οποίο πιθανότατα μετά θα έχει εθνικές διαστάσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.