30.12.11

Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ η ανέγερση Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Δράμας


Προπαραμονή της πρωτοχρονιάς ο Αι Βασίλης έφερε ένα δώρο για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας. Ένα δώρο της ένταξης ανέγερσης  κτιρίου  Κ.Η.Φ.Η. στην περιοχή της ανάπλασης του χειμάρρου Καλλιφύτου.

Ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 2 εκ. ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονία – Θράκη 2007 – 2013» που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.
Ο Δήμαρχος Δράμας Κυριάκος Χαρακίδης στην συνέντευξη του τόνισε: «Ο Δήμος μας αρχίζει να υλοποιεί ένα πρωτόγνωρο για την πόλη μας, πρόγραμμα δημοτικών έργων με σκοπό την εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής. 
Γι αυτό  και προχωρούμε σήμερα  σε αυτό το σημαντικό  έργο το οποίο αφορά τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας. Γιατί  η στάση μας απέναντι στην  Τρίτη Ηλικία για μας είναι  έννοια του καθήκοντος  και την φροντίδα μας την αποδεικνύουμε έμπρακτα με λύσεις που θα τους διευκολύνουν με λύσεις όπως αυτό της κατασκευή του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων. 
Είναι ένα μεγάλο έργο που υλοποιείται χωρίς κόστος για τους Δραμινούς και τις Δραμινές. Γι αυτό και τονίζουμε συνεχώς την  αξία της σωστής προετοιμασίας  και των σωστών στόχων στον σχεδιασμό των έργων. Γι αυτό και είμαστε περήφανοι ως Δημοτική Αρχή για την σκληρή δουλειά που έχει γίνει σε επίπεδο προετοιμασίας εδώ και 12 μήνες.
Μοναδικό μας μέλημα είναι να προσφέρουμε στους συνδημότες μας και αυτό θα πράξουμε. Θέλω να συγχαρώ, όλα τα στελέχη του Δήμου, αιρετά και υπηρεσιακά που συνέβαλαν για την επίτευξη αυτού του στόχου και να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που με την δική της αρωγή σήμερα η έγκριση είναι μια πραγματικότητα».
Το κτίριο του ΚΗΦΗ θα κατασκευασθεί σε ιδιόκτητο οικόπεδο του Δήμου Δράμας, στην περιοχή της ανάπλασης του χειμάρρου Καλλιφύτου εμβαδού 1.402,89 τμ.
Θα αποτελείται από δύο ορόφους 443,69 τ.μ. ο κάθε ένας
  1. στον ισόγειο όροφο:
αίθουσα υποδοχής – αναψυχής
αίθουσα πολλαπλών χρήσεων
γραφείο ιατρού
εξεταστήριο
χώρους υγιεινής
κουζίνα και
αποθήκη..
  1. στον 1ο όροφο:
τρεις χώρους ανάπαυσης (συνολικά 15 κλίνες) για την ημερήσια
ανάπαυση των ηλικιωμένων με τον ανάλογο ξενοδοχειακό εξοπλισμό (κλίνες,
κομοδίνα, ατομικές ντουλάπες), σε κάθε χώρο ανάπαυσης προβλέπεται ένα WC με
ντουζιέρα,
γραφείο για τη νοσηλευτική υπηρεσία
χώρος ιατρείου- εξεταστηρίου
χώρος ασκήσεων – μηχανημάτων
γραφείο κοινωνικού λειτουργού
αποθήκη
Προβλέπονται επίσης χώροι υγιεινής και μπανιέρα ΑΜΕΑ Η χρονική διάρκεια υλοποίησης του έργου είναι 36  (μήνες)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.