8.11.11

Στο τελικό στάδιο της υπογραφής της ΚΥΑ για τους καπνοπαραγωγούς της ΑΜ-Θ


Τον προβληματισμό για τα νέα χαρακτηριστικά της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής, εξέφρασε ο ειδικός γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Διβάρης.

Επιπλέον τόνισε ότι οι νέοι αγρότες που τώρα ξεκινούν την δραστηριότητά τους, πρέπει να βοηθηθούν στα πρώτα τους βήματα με σχέδια βελτίωσης και με εκπαιδεύσεις και όχι να τους δίνεται ένα πριμ απλά  και να εγκαταλείπονται στη συνέχεια.
Υπενθύμισε δε, ότι έχουν δοθεί 100 εκ ευρώ από το τρέχον πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, ως πρώτη δόση, ενώ η δεύτερη δόση θα δοθεί μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία με τις ενέργειες και τα χαρτιά που πρέπει να προσκομίσουν.
Για τους καπνοκαλλιεργητές ο κ. Διβάρης  έκανε μια σημαντική ανακοίνωση ότι βρίσκεται στο τελικό στάδιο της υπογραφής κοινής υπουργικής απόφασης (ΚΥΑ) και βγαίνει η προκήρυξη  σε δέκα μέρες περίπου.
Πρόκειται για το μέτρο της  αμειψισποράς, το οποίο αφορά τους πρώην καπνοκαλλιεργητές που βάζουν πλέον ξηρικές καλλιέργειες.
Το δεύτερο μέτρο  αφορά αυτούς   της ολοκληρωμένης διαχείρισης, που αγγίζει  κυρίως τους  καπνοκαλλιεργητές της ΑΜ-Θ. Σύμφωνα με αυτό το μέτρο το οποίο είναι γεωργο-περιβαλλοντικό, θα  προβλέπονται ενισχύσεις έως και 93,6 ευρώ ανά στρέμμα, για εκείνους τους καπνοπαραγωγούς που θα τηρήσουν και τις ανάλογες δεσμεύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.