11.10.11

Κόντρες στην συνεδρίαση των πεπραγμένων της δημοτικής αρχής Ξάνθης


Η ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης για την έκθεση πεπραγμένων της δημοτικής αρχής, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 10 Οκτωβρίου 2011 στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης.

Ο Δήμαρχος Ξάνθης Μιχάλης Στυλιανίδης, στην αρχική του ομιλία αναφέρθηκε συνοπτικά στο έντυπο που δημιούργησαν ο υπηρεσίες του Δήμου για τα στοιχεία του 2010 σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο.
Ιδιαίτερη  ήταν η αναφορά του Μιχάλη Στυλιανίδη  στην καλή οικονομική κατάσταση του Δήμου, όπως τη χαρακτήρισε, στα έργα και τις μελέτες που υλοποιήθηκαν.
Εκτενής ήταν η αναφορά του στις Πολιτιστικές εκδηλώσεις της περασμένης χρονιάς με πυλώνες το Καρναβάλι και τις Γιορτές Παλιάς Πόλης. Επίσης αναφέρθηκε στα έργα και τις δράσεις του Τμήματος Καθαριότητας, του Τμήματος Πρασίνου, του Δημοτικού Ραδιοφώνου, της Κοινωνικής Μέριμνας αλλά και στις αθλητικές εκδηλώσεις του Δήμου, συνοψίζοντας ως θετική την συνολική εικόνα του Δήμου και των προοπτικών που υπάρχουν.
Έντονη κριτική ασκήθηκε από τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χρήστο Πούλιο, στον τρόπο που εφαρμόζεται ο Καλλικράτης στο Δήμο. «Πολλά από τα καλά του Καλλικράτη τα ακύρωσε στην πράξη η δημοτική αρχή με την έλλειψη τόλμης και με τη φιλοσοφία με την οποία διαφωνούμε» σημείωσε ο Χρήστος Πούλιος.
Ο επικεφαλής της παράταξης Πολίτες για την Ξάνθη, Νίκος Ανταμπούφης στην ομιλία του, εστίασε την κριτική του στα οικονομικά του Δήμου, σημειώνοντας ότι οι οφειλές παρελθόντων ετών και το ισοζύγιο του Δήμου συνεχίζει να δημιουργεί προβλήματα στην οικονομική διαχείριση.
Παράλληλα, χαρακτήρισε ως «μαγική εικόνα» κάποια έργα που παρουσιάζονται στον απολογισμό των πεπραγμένων, υποστηρίζοντας ότι δεν έχουν γίνει, ενώ άφησε αιχμές για τον τρόπο που παρουσιάζονται τα οικονομικά στοιχεία για την ΔΕΥΑΞ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.