13.9.11

Ο Περιφερειάρχης υπέγραψε την ένταξη στο ΕΣΠΑ την Παράκαμψης Δράμας


Την ένταξη στο Ε.Π. Μακεδονία Θράκη 2007 2013 (ΕΣΠΑ) ενός νευραλγικού για τη Δράμα αλλά και για ολόκληρη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, έργου υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης.

Πρόκειται για το έργο «Σύνδεση Ε.Ο. 57 Δράμας –Νευροκοπίου – Βουλγαρικών Συνόρων με την Επ.Οδό Δράμας – Κουδουνιών Ορίων Ν. ΣΕΡΡΩΝ και οδός  Νότιας Παράκαμψης Δράμας», το οποίο εντάσσεται στον άξονα προτ. 3 «ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΟΣΠΕΛΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΜΘ», συνολικού προϋπολογισμού 8.000.000 ευρώ, με δικαιούχο τη Δ/νση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.
Το έργο αποτελεί ουσιαστικά συνέχεια και ολοκλήρωση προηγούμενης εργολαβίας, περιλαμβάνει την κατασκευή σημαντικών τεχνικών παρεμβάσεων αλλά και απαλλοτριώσεις  γης και σε συνδυασμό με την προώθηση της κατασκευής του οδικού άξονα Δράμας – Καβάλας, με προδιαγραφές κλειστού αυτοκινητόδρομου μέσα από το ΕΣΠΑ, επιβεβαιώνεται στην πράξη η αναπτυξιακή πρόταση της Περιφέρειας για έναν σύγχρονο διεθνή διαμετακομιστικό κόμβο, προωθώντας ταυτόχρονα την επίλυση χρόνιων ενδοπεριφερειακών υστερήσεων και ανισοτήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.