10.8.11

Το «Σινεμά δρόμου» ταξιδεύει σε όλη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

Σε έξι σημεία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης μεταφέρει τη δράση του «Σινεμά του Δρόμου» ο Σύνδεσμος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας.

Σε μια εποχή που ο κινηματογράφος στην επαρχία παρακμάζει, το «Σινεμά Δρόμου» καλεί τις μικρές κοινωνίες να αντισταθούν και να προσεγγίσουν την τέχνη του σινεμά και όλες τις τέχνες που χωρούν μέσα σε αυτήν.
Δύο ταινίες δρόμου, το «Όλα είναι δρόμος» του Παντελή Βούλγαρη και «Ας περιμένουν οι γυναίκες» του Σταύρου Τσιώλη θα προβληθούν τις επόμενες εβδομάδες σε επιλεγμένα σημεία της Περιφέρειας και συγκεκριμένα, το Καζαβήτι της Θάσου (12/8), την Παλιά Μουσική της Καβάλας (13/8), την Μαρώνεια Ροδόπης (19/8), τη Χώρα της Σαμοθράκης (20/8), τα παλιά Άβδηρα Ξάνθης (26/8) και το Παγονέρι Δράμας (27/8).
Με την έναρξη θα προβάλλονται ταινίες μικρού μήκους, ενώ τις εκδηλώσεις θα συνοδεύσουν με τη τέχνη τους οι μουσικοί Ζιαντ Ραχμάν (ούτι- φωνή), Παναγιώτης Θεοδώρου (Κοντραμπάσο), Αγάπιος Αβλαστημίδης (Βιολί), Νατάσσα Μωύσογλου (πιάνο φωνή), Μαρία Ρεμπούτσικα (Βιολί) και Γιάννης Κανάκης (πιάνο).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.