13.8.11

Νεότερα από την ληστεία στο Δημαρχείο Παγγαίου

Σύμφωνα με το δήμαρχο Βασίλη Ξουλόγη, οι δράστες μπήκαν από παράθυρο της πίσω πλευράς του ισογείου και, αφού αφαίρεσαν τα προστατευτικά κάγκελα, έφτασαν έως το ταμείο του δήμου.

Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας συσκευή οξυγόνου, διέρρηξαν το χρηματοκιβώτιο (κάντε κλικ στην φωτογραφία), «σηκώνοντας» από το εσωτερικό του το ποσό των 62.000 ευρώ. Όπως είπε ο κ. Ξουλόγης, επρόκειτο για επαγγελματίες, δεδομένου ότι, παρότι χτύπησε ο συναγερμός, κατάφεραν αμέσως να τον απενεργοποιήσουν, ενώ στη συνέχεια κατέστρεψαν και τις τηλεφωνικές γραμμές.
Το περιστατικό έγινε αντιληπτό νωρίς χτες το πρωί από υπάλληλο του δημαρχείου που είδε την πόρτα του ταμείου ανοιχτή και το χρηματοκιβώτιο παραβιασμένο. Αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία, ωστόσο μέχρι αργά χτες το βράδυ οι δράστες παρέμεναν άφαντοι.
Όπως σχολίασε ο κ. Ξουλόγης, το εν λόγω περιστατικό έρχεται να προστεθεί στα πολλαπλά κρούσματα κλοπών που σημειώνονται τον τελευταίο χρόνο στην ευρύτερη περιοχή. «Μας έχουν κλέψει καλώδια από το φωτισμό, ζημιά που ανέρχεται σε 50.000 ευρώ, κλέβουν τους μετασχηματιστές της ΔΕΗ και μας κάνουν πολλές ζημιές στα αντλιοστάσια και στις γεωτρήσεις», ανέφερε ο ίδιος.
Για το περιστατικό διενεργείται προανάκριση, ωστόσο αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι, σύμφωνα με την Αστυνομία, η λεία των δραστών ανέρχεται στις 88.000 ευρώ.
Υπενθυμίζεται ότι ο δήμος Παγγαίου είχε βρεθεί και στο παρελθόν στο επίκεντρο της δημοσιότητας με την αποκάλυψη του σκανδάλου υπεξαίρεσης από τα ταμεία του με πρωταγωνιστές τον τότε δήμαρχο Τριαντάφυλλο Κουκούδη και τους δυο ταμίες της υπηρεσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.