18.8.11

Επιστολή Δημάρχου Αλεξανδρούπολης προς τον Πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την επένδυση του χρυσού

Ανοιχτή επιστολή κατά της επένδυσης του χρυσού απέστειλε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης προς σχεδόν όλα τα μέλη της κυβέρνησης αλλά και στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, σχετικά με την επένδυση του χρυσού στο Πέραμα. Η επιστολή είχε παραλήπτες 17 Υπουργούς (συμπεριλαμβανομένου και του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης), τον Πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Πιο συγκεκριμένα το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«Οι Εβρίτες ξεσηκωθήκαμε.
Γιατί κάποιοι εν ονόματι του κέρδους πολυεθνικών εταιριών ξεπουλάνε τον τόπο μας στο όνομα δήθεν της ανάπτυξης και υποσκάπτουν το μέλλον του Έβρου, εφαρμόζοντας πρόγραμμα που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή μας.
Υποβαθμίζουν την αξία της γης μας και εκμηδενίζουν τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα. Οι συνθήκες βιωσιμότητας και ανάπτυξης δίνουν τη θέση τους στο θάνατο και στην απαξία. Και βέβαια αυτοί που στοχεύουν στο κέρδος χωρίς άλλη σκέψη για παράλληλη ανάπτυξη, έχουν συμμάχους:
Α. Την αρνητική οικονομική και κοινωνική κατάσταση της χώρας μας.
Β. Όλους όσους στον πολιτικό κόσμο της χώρας μας (κυβέρνηση και αντιπολίτευση) δουλεύουν τόσο καιρό μαζί με τους χρυσοθήρες είτε από αμέλεια είτε με ιδιοτελή σκοπό προκειμένου να εγκαταστήσουν τα χρυσορυχεία στην Αλεξανδρούπολη και στις Σάππες δηλαδή να εγκαταστήσουν στην περιοχή τον θάνατο γενικά και ειδικά.
Σκοτώνουν την ελπίδα μας, στις επόμενες γενιές τη συνέχεια της ζωής, δημιουργώντας ακόμη μεγαλύτερη οικονομική αθλιότητα, τροχοπεδίζοντας την αληθινή ανάπτυξη μέσα από την απενεργοποίηση του λιμένος μας και την μη σύνδεσή του με την Εγνατία οδό, την καταστροφή της γεωργίας, της κτηνοτροφίας και του τουρισμού με την άθλια ρήση «θα γίνουν τα χρυσορυχεία μόνο αν Ο ΛΑΟΣ ΤΟ ΘΕΛΗΣΕΙ».
Τι όμως εννοούν;;;;!!!! ότι κάποια στιγμή ο λαός θα λυγίσει υπό το βάρος της ανέχειας και της ανεργίας από τις πολιτικές που ασκήθηκαν, βοηθώντας προς τούτο ακόμη περισσότερο με την κατάργηση έργων εθνικής σημασίας όπως ο περιφερειακός, η σύνδεση του λιμένος με την Εγνατία Οδό, η παύση της εκβάθυνσης του λιμένος, η ύπνωση κάθε τομέα για αναπτυξιακή προοπτική και στόχευση σ’ ολόκληρη τη Θράκη.
Συμπεριφορές που προκαλούν δημοσκοπήσεις και εντέχνως με την σειρά τους οδηγούν όπου θέλουν ως εύκολο θύμα τον λαό που εγκαταλείφθηκε από τον πολιτικό του ηγέτη, είναι προδοτικές για το λαό.
Κύριοι Υπουργοί της κυβέρνησης δείτε επιτέλους την Θράκη και τους Θρακιώτες με υπευθυνότητα. Σταματήστε την αδειοδότηση των χρυσορυχείων στην Αλεξανδρούπολη και στις Σάπες. Δώστε την αληθινή ανάπτυξη στην Θράκη πριν ερημώσει δημογραφικά και συνταχθείτε με το Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειάς μας, και τα Δημοτικά Συμβούλια της Αλεξανδρούπολης και των Σαπών που πρόσφατα και επί 14 συνεχή έτη λένε ομόφωνα ΟΧΙ ΣΤΑ ΧΡΥΣΟΡΥΧΕΙΑ από τα οποία μόνο θάνατος θα προκύψει και κανένα όφελος για την Περιφέρεια και την Αθήνα κοστολογώντας οφέλη και ζημίες.
Απευθύνομαι σε όλους εσάς, γιατί ως μέλη μιας κυβέρνησης δεν είστε άμοιροι ευθυνών. Φύγετε από την κακόμοιρη επιδίωξη κέρδους, μόνο για την Περιφέρεια όπου εκλέγεσθε. Γίνετε αληθινοί ηγέτες ολόκληρης της Ελλάδας και σταματήστε σήμερα και για πάντα την καταστροφή της Θράκης, του Έβρου, της Αλεξανδρούπολης, των Σαπών δηλαδή στην ουσία της καρδιάς της Ελλάδας.
Μην σιωπήσετε διαβάζοντας αυτήν την επιστολή μου. Ενεργοποιηθείτε και απαντήστε, αναλαμβάνοντας ευθύνη συλλογική και ατομική. Πάρτε θέση ο καθένας ξεχωριστά, ως αληθινός ηγέτης, σώζοντας την Θράκη από την ερήμωση και την αντιανάπτυξη. Σε αντίθετη περίπτωση θα λογοδοτήσετε λόγω της θέσης σας, αμέσως λίγο μετά την έναρξη των καταστρεπτικών εργασιών των χρυσορυχείων για την ίδια την ζωή μας και τον τόπο μας. Κάθε σας αντίσταση θα γραφεί με χρυσά γράμματα στην ιστορία της Θράκης, γιατί οι αγωνιστές πολύ λίγο θέλει για να γίνουν «ήρωες», σήμερα που δυστυχώς κυριαρχεί απόλυτη απαξίωση πραγμάτων, προσώπων και αξιών.
Περιμένω με αγωνία με όλους του Θρακιώτες και ιδιαίτερα τους Εβρίτες την αντίδρασή σας και τελικά την εναντίωσή σας σε ένα θέμα που είναι τελικά ΕΘΝΙΚΟ λόγω της ευαισθησίας του χώρου από κάθε άποψη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.