11.8.11

Αποζημιώσεις 2 εκατομμυρίων ευρώ από τον ΕΛΓΑ σε 1.956 παραγωγούς

Αποζημιώσεις φυτικής παραγωγής και κρατικές οικονομικές ενισχύσεις ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ θα καταβάλλει ο Ελληνικός Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ) στους δικαιούχους παραγωγούς την Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011.

Ειδικότερα, ποσό 1,3 εκατ. ευρώ θα καταβληθεί σε 1.565 παραγωγούς για αποζημιώσεις από διάφορα ζημιογόνα αίτια (παγετού, χαλάζι, πλημμύρα, βροχόπτωση κ.λ.π) που συνέβησαν κυρίως την περίοδο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου 2010.
Αφορά, δε, τις περιοχές Άρτας, Βοιωτίας, Δράμας, Δωδεκανήσου, Ευβοίας, Ευρυτανίας, Ηλείας, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Καρδίτσας, Καστοριάς, Κοζάνης, Κυκλάδων, Λακωνίας, Λαρίσης, Λέσβου, Μαγνησίας, Μεσσηνίας, Ξάνθης, Πειραιώς, Πέλλας, Πρεβέζης, Ροδόπης, Σάμου, Σερρών, Τρικάλων, Χαλκιδικής, και Χίου.
Το υπόλοιπο ποσό ύψους 784.000 ευρώ θα καταβληθεί σε 391 παραγωγούς για οικονομικές ενισχύσεις (ΠΣΕΑ) Α' τριμήνου 2008 για απώλεια παραγωγής φυτικού ανασύσταση και συμπληρωματική ενίσχυση. Αφορά, τις περιοχές Αρκαδίας, Αττικής, Άρτας, Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, Ευβοίας, Ηλείας, Θεσπρωτίας, Κορινθίας, Πέλλας, Πρεβέζης, Τρικάλων και Χανίων.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος11/8/11 23:58

    Σε μια χώρα που το επάγγελμα του αγρότη απαξιώθηκε ,με τις επιδοτήσεις και η Ελληνική Γη έπαψε να αποτελεί πηγή πλούτου ακούμε συνταρακτικά νέα αυτού του τύπου περι ΕΛΓΑ κλπ ή για καλάθια του παραγωγού κλπ Σίγουρα το να πάρουν οι παραγωγοί τα χρήματα τους είναι σημαντικό νέο αλλα θα περίμεναν απο την πολιτεία να ασχοληθεί μαζί τους παρουσιάζοντας ενα σχέδιο για τον πρωτογενή τομέα που να δίνει την ελπίδα και το μύνημα οτι η Γεωργία μπορεί να αποτελέσει αναπτυξιακό μοχλό για την χώρα . Αυτό φυσικά δεν μπορούν να το σχεδιάσουν γραφειοκράτες και πολιτικοί της Αθήνας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.