26.7.11

Προληπτική απαγόρευση κατανάλωση οστρακοειδών στη Νέα Ηρακλείτσα Καβάλας

Στην προληπτική απαγόρευση της αλιείας, διακίνησης, εμπορίας και κατανάλωσης μυδιών και οστρακοειδών της ζώνης της Νέας Ηρακλείτσας προχώρησε η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, καθώς στο πλαίσιο καθιερωμένων δειγματοληψιών, ανιχνεύθηκε στη σάρκα τους τοξικότητα οφειλόμενη σε λιπόφιλες τοξίνες.

Η ανίχνευση έγινε στο Εθνικό Εργαστήριο Αναφοράς Θαλασσίων Βιοτοξινών του Ινστιτούτου Υγιεινής Τροφίμων Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση πρόκειται για περιοδικό πρόβλημα που καταγράφεται κατά τη θερινή και φθινοπωρινή περίοδο τα τελευταία χρόνια (από το 2003) και σχετίζεται με την ύπαρξη τοξινοπαραγωγών βενθικών μικροφυκών.
Τα συγκεκριμένα μικροφύκη αναπτύσσονται τοπικά στα όρια της ζώνης αυτής λόγω του «ανάγλυφου» της. Η παρουσία τους δεν σχετίζεται με ρύπανση της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.