24.7.11

«Στο κόκκινο» η παράνομη μετανάστευση στον Έβρο

«Κόκκινο χτύπησε» η παράνομη μετανάστευση στον Έβρο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που αποδεικνύουν πως τα ημίμετρα που έχουν ληφθεί κατά καιρούς στην περιοχή κρίνονται ανεπαρκή.

Όπως φαίνεται, τα κυκλώματα των δουλεμπόρων απλώς αλλάζουν τα «μονοπάτια» από τα οποία διέρχονται, παίζοντας κρυφτούλι με τις αστυνομικές αρχές και συνεχίζοντας ανενόχλητα τη δράση τους.
Είναι χαρακτηριστικό ότι το πρώτο εξάμηνο του 2011 στην περιοχή του Έβρου καταγράφηκε αύξηση στις συλλήψεις παράνομων μεταναστών της τάξης του 237,8%, που σε αριθμό ατόμων σημαίνει ότι φέτος από την αρχή του χρόνου εντοπίστηκαν από τις αρχές 10.038 παράνομοι μετανάστες, αντί για 2.971, που είχαν συλληφθεί πέρυσι την ίδια περίοδο.
Η αύξηση είναι τόσο μεγάλη, που υπερκαλύπτει και ουσιαστικά ακυρώνει τη μείωση της τάξης του 40%, που παρατηρήθηκε στην περιοχή της Ορεστιάδας στον ίδιο νομό. Στην Ορεστιάδα, το πρώτο εξάμηνο του 2011 συνελήφθησαν 6.164 λαθρομετανάστες, ενώ την ίδια περίοδο του 2010 οι συλλήψεις ανέρχονταν σε 10.295.
Η τελευταία σύλληψη λαθρομεταναστών στην Αλεξανδρούπολη αφορούσε συνολικά επτά άτομα, μεταξύ των οποίων και τρία ανήλικα παιδιά, ενώ εντοπίστηκε και ο 34χρονος διακινητής τους.
Οι αστυνομικοί εντόπισαν τους παράνομους μετανάστες την ώρα που αποβιβάζονταν από πλαστική βάρκα στην περιοχή της Γεμιστής Φερών, ενώ ο διακινητής σκόπευε να επιστρέψει στην τουρκική όχθη για να παραλάβει άλλα επτά άτομα, όλοι τους από το Αφγανιστάν.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, το πρώτο εξάμηνο της φετινής χρονιάς συνελήφθησαν σε όλη τη χώρα 34.534 λαθρομετανάστες, ενώ πέρυσι το ίδιο διάστημα είχαν εντοπιστεί και συλληφθεί 61.028 άτομα. Ο Έβρος είναι η μοναδική περιοχή όπου παρατηρείται ανάλογη αύξηση στην είσοδο λαθρομεταναστών, ενώ ακολουθούν η Λευκάδα, όπου καταγράφηκε αύξηση 187,5% και η Κεφαλλονιά με 136,67%.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος27/7/11 00:55

    ΕΣΕΙΣ ΔΕ ΘΑ ΧΤΙΖΑΤΕ ΦΡΑΧΤΗ ΡΕ ΠΑΣΟΚΟΣΚΥΛΟ. ΤΙ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΣ ΑΥΤΑ ΑΝΤΕ ΓΑΜΗΣΟΥ ΚΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.