15.6.11

Εκλογές εδώ και τώρα!

Η ανεξαρτητοποίηση Λιάνη από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ με το 4σέλιδο κείμενο που την αιτιολογεί έρχεται να επιβεβαιώσει τους τριγμούς της κυβέρνησης Παπανδρέου.

Στο κείμενο ζητά συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για τα βάσανα που του έχει προκαλέσει η παρούσα κυβέρνηση, δηλώνει ότι δεν πιστεύει πλέον στην οικονομική πολιτική που ακολουθείται και πως οδηγούμεθα σε φαύλο κύκλο.
Ο Γιώργος Λιάνης έθεσε τα αυτονόητα από όποια ματιά και να το δει κανείς, ότι η όλη κυβερνητική πολιτική δεν οδηγεί παρά μόνο στον γκρεμό και ότι πρέπει να υπάρξει αλλαγή πορείας.
Η συνάντηση Παπανδρέου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ίσως οδηγήσει σε εκλογές για μείζονα λόγο εθνικού ζητήματος που εν προκειμένω τη σωτηρία της χώρας.
Στο ήδη στημένο σκηνικό αναμένεται να κυριαρχήσει η προπαγάνδα περί καταστροφής, μονοδρόμων και αδιεξόδου με ένα φόντο ή Μνημόνιο και ΓΑΠ ή διάλυση. Θα μπορούσε να ειπωθεί και με απόδειξη τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις ότι ετοιμάζεται να λάβει θέση κυβερνήτη ο Σαμαράς, ως μια ανανέωση για την διαχείριση και την προώθηση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος σταθερότητας και να οδηγήσει τη χώρα στο ήδη βρισκόμενο σε προπαρασκευαστικό στάδιο δεύτερο Μνημόνιο.
Η κυβέρνηση αυτή αδυνατώντας να επιτελέσει έστω έναν σοβαρό διαχειριστικό ρόλο, μη ασχολούμενη ουσιωδώς με τη διαφθορά και τη σπατάλη που το ίδιο το ΠΑΣΟΚ βοήθησε να τραφεί και εφαρμόζοντας με έλλειψη αναλογικότητας οικονομικά μέτρα έριξε όλο το βάρος στις μη προνομιούχες κοινωνικές ομάδες. Έτσι έχει καταλήξει αφερέγγυα και για τους δανειστές μας.
Με την αποχώρηση Λιάνη γίνεται σαφές ότι η κυβέρνηση έχει μόνον την τυπική κοινοβουλευτική πλειοψηφία και παραλλήλως με την αυξανόμενη αδυναμία λειτουργίας και την αυξανόμενη κοινωνική αγανάκτηση οδηγείται σε εκλογές.
Το σύστημα που υπηρετεί αυτή η κυβέρνηση επιδιώκει αυξημένη αποχή και την πολυδιάσπαση των όσων εναντιώνονται στα τεκταινόμενα ώστε να συνεχιστεί η ίδια πορεία με αλλαγή σκηνικού. Πολύς λόγος θα γίνει για μια νέα μεταπολίτευση κ την πτώση του δικομματισμού.
Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για την μεγαλύτερη επιχείρηση διάσωσης του πολιτικού συστήματος με ανάσες από μικρά κόμματα, αυξημένη αποχή και την μη ενασχόληση με τις αιτίες (δομική διαφθορά, έλλειμα δικαιοσύνης, έλλειψη παραγωγικής βάσης κλπ.) αλλά με το σύμπτωμα την κρίση με τα κερδοσκοπικά παιχνίδια εναντίον των ληξιπρόθεσμων ομολόγων - σε μια ΟΝΕ που εισήλθε η χώρα με τεχνάσματα των ίδιων κερδοσκόπων ( Goldman Sachs).
Κυρίαρχο σύμπτωμα η ανακάλυψη ότι ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ή ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΛΙΤ.
Εδώ έγκειται και η κριτική, αλλά και οι άξονες για να τεθεί μια άλλη πορεία επιτέλους και όχι ανακύκλωση προσώπων και πολιτικών φτιασιδωμάτων.
Αν δεν τεθούν κανονιστικά ζητήματα για την λειτουργία της οικονομίας της κοινωνίας και του πολιτεύματος η όποια αγανάκτηση δεν θα επιφέρει καμία ουσιαστική αλλαγή, αλλά θα επανατροφοδοτήσει τη διάσωση της υπάρχουσας φαύλης κατάστασης. Μα καλά θα γίνει στην Ελλάδα η επανάσταση;
Μπορεί να μην γίνει στην Ελλάδα η επανάσταση, αλλά σίγουρα είναι μια ευκαιρία να αποδείξει ο ελληνικός λαός ότι θέλει άλλη πορεία στην ζωή του, άλλο τρόπο ζωής σε όλα τα επίπεδα. Έτσι θα δοθεί απάντηση αν απλά αγανακτεί γιατί ΛΕΦΤΑ δεν υπάρχουν ή θέλει μια ευθεία σύγκρουση με το σάπιο το κατεστημένο και την ΔΟΜΗΣΗ μιας κοινωνίας Δικαιοσύνης και Αλληλεγγύης.
Από τον καταγγελτικό λόγο στην θέσπιση προτάσεων και λύσεων. από τον καναπέ στην ενεργό δράση και συμμετοχή, από την απαιδευσιά και τον ραγιαδισμό στην μόρφωση και στις αξίες.
ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ λοιπόν για να δοθούν απαντήσεις από όλους προς όλους με μια προϋπόθεση για όλους τους πιθανούς φορείς αλλαγής και πρώτα την κοινωνία ως σύνολο και ως κάθε πολίτη προσωπικά : προσεκτική στάθμιση αξιών και στόχων, συνειδητοποίηση ότι δεν υπάρχουν ατομικές λύσεις στα συλλογικά προβλήματα, και επιτέλους κατεύθυνση προς ένα άλλο σύστημα.
Γι’ αυτό αν αύριο υπάρξουν εκλογές αυτές θα έχουν όφελος μόνο αν υπάρξει μια ενωτική κίνηση, ένας κοινωνικός συνασπισμός κάτω από στόχους κοινά αποδεκτούς με ανθρωπιά, λογική, δικαιοσύνη με δημιουργία παραγωγικής βάσης. Όχι κόμματα ή οργανώσεις που θα συμφωνήσουν μεταξύ τους στόχους και ύστερα το καθένα θα ισχυριστεί πως έχει το μοναδικό δρόμο σωτηρίας καλώντας σε μια ψεύτικη ενότητα.
Στην οργάνωση και λειτουργία να μπουν μπροστά πολίτες, έντιμοι ακαδημαϊκοί και όσοι έντιμοι βουλευτές έχουν συνείδηση ας ακολουθήσουν.
Για τα μελλούμενα στη χώρα μας δίνουμε μια πρόταση με τη λιγότερη δυνατή υποκειμενικότητα και με την πιο πολύ δυνατή αποτύπωση αντικειμενικών ζητημάτων και προοπτικής, εδώ…

του Σταύρου Τασιόπουλου
Ante Portas - Eλευθεριακή Κίνηση Έκφρασης Φοιτητών & Νέων Επιστημόνων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.