6.5.11

Ποιες συγχωνεύσεις νοσοκομείων θα γίνουν στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη

Από τον αέρα αλλαγών στα δημόσια νοσοκομεία δε θα μείνει ανεπηρέαστη και η Ανατολική Μακεδονία – Θράκη.
Όπως επισήμανε ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ (Υγειονομική Περιφέρεια) Μακεδονίας και Θράκης, Αριστείδης Μπουσουλέγκας, στη Δράμα, σχεδιάζεται συγχώνευση των δυο παθολογικών και δυο χειρουργικών μονάδων, περαιτέρω ανάπτυξη του Καρδιολογικού Τμήματος και της Στεφανιαίας Μονάδας, ανάπτυξη ΜΕΘ και διαβητολογικής μονάδας.
Στην Καβάλα, προτείνεται η συγχώνευση χειρουργικής και παθολογικής, η ανάπτυξη του Νευρολογικού Τμήματος με μονάδα αγγειακών και εγκεφαλικών επεισοδίων, και η περαιτέρω ανάπτυξη της μιας πνευμονολογικής και της ογκολογικής. Για τα νοσοκομεία Ξάνθης και Κομοτηνής, η πρόταση αφορά τη συγχώνευσή τους με στόχο να λειτουργούν πιο αποτελεσματικά.
Το νοσοκομείο Διδυμοτείχου, όπως τονίστηκε, μπορεί να αποκτήσει κοινή διοίκηση με το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, και να συμπτυχθούν το Παθολογικό και το Χειρουργικό Τμήμα. Παράλληλα, προτείνεται να αναπτυχθούν το Ογκολογικό, το Αγγειοχειρουργικό που διαθέτει 4 κρεβάτια, το Νευροχειρουργικό που έχει 6 και η Πνευμονολογική να αποκτήσει μονάδα αναπνευστικής αποκατάστασης.
[αναδημοσίευση από το INPOST.gr]

6 σχόλια:

  1. Άλλα μας έλεγε η πεντάλφα των υπουργών μας και άλλα τελικά έγιναν.
    Ο φθηνός λαϊκισμός στο απόγειο του. Κανένας δεν τους ζήτησε νέο νοσοκομείο κανένας δεν τους ζήτησε τη μη συγχώνευση των νοσοκομείων. Μόνοι τους τα λέγανε μόνοι τους ακούγανε τις λαϊκίστικες διακηρύξεις τους.
    Οι ίδιοι συζήτησαν στις επιτροπές τα θέματα τα ενέκριναν και τα συνυπέγραψαν. Και τώρα είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόσουν τις αποφάσεις της κυβέρνησης.
    Επανάληψη του πολιτικού εμπαιγμού της ΕΝ.ΚΛΩ και τόσων άλλων προβλημάτων που υποσχέθηκαν ότι θα επιλύσουν.
    Οι νέο-λαϊκιστές υπουργοί ζουν στο κόσμο τους, ακόμη δεν κατάλαβαν ότι ο λαός αγόγγυστα συναινεί στις προσπάθειες της κυβέρνησης για την ανόρθωση της χώρας, κι αυτοί πουλούσαν φύκια για μεταξωτές κορδέλες.
    Καταργούνται και οι 200 ΔΥΟ από τις 286, μη συνεχίσουν να λένε ότι των Σαπών δεν θα καταργηθεί.
    Επικοινωνιακή πολιτική εφησυχασμού των πολιτών πίστεψαν ότι είναι κατά τη γνώμη τους οι νεόκοποι άπειροι πολιτικάντηδες, ο λαός εφησυχάζει και καθορίζει το μέλλον του με την αλήθεια.

    «Κύκλος Θράκης:

    Πανεπιστημιακό Αλεξανδρούπολης (εξειδικευμένο κέντρο για εγκεφαλικά επεισόδια, σύμπτυξη παθολογικών και χειρουργικών τμημάτων, ανάπτυξη ογκολογικού νευροχειρουργικού τμήματος και πνευμονολογικής κλινικής, ενιαία διοίκηση με το νοσοκομείο Διδυμοτείχου)
    νοσοκομεία Ξάνθης, Κομοτηνής (συγχώνευση ουρολογικής, οφθαλμολογικής και ΩΡΛ)».

    Renche

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Aναπτυξιακός Yπερ-οργασμός στη Ροδόπη την έκτην μέρα του Μαΐου ημέρα Παρασκευή ενεστώτος έτους.

    Από την αριστερή μεριά:
    Ο κ. Πεταλωτής σε ειδική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στην Κομοτηνή, μετά από πρωτοβουλία του κυβερνητικού εκπροσώπου προκειμένου να ενημερωθεί αρμοδίως από τη στρατιωτική ηγεσία στο χώρο της Θράκης για τις εγκαταστάσεις ανενεργών στρατοπέδων της ευρύτερης περιοχής της Ροδόπης. Τελικός σκοπός θα είναι η διαμόρφωση πρότασης για την αξιοποίηση της χρήσης τους προς το δημόσιο συμφέρον. Στη σύσκεψη επίσης συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης κ. Γιαννακίδης ο Δήμαρχος κ. Πετρίδης και ο αντιστράτηγος κ. Ζαζιάς.

    Από την δεξιά μεριά:
    Ο κ. Στυλιανίδης ως υπεύθυνος σύνταξης των Τοπικών προγραμμάτων ανάπτυξης για καθεμία από τις δεκατρείς περιφέρειες της χώρας που κατάρτισε η Νέα Δημοκρατία,
    σήμερα παρουσίασε το Τοπικό πρόγραμμα ανάπτυξης της Ροδόπης.
    Προσπάθησε να παρουσιάσει όσο το δυνατόν τις ίδιες και τις ίδιες προτάσεις που εδώ και μια πενταετία ανακοινώνει πιο συγκεκριμένες και πιο εξειδικευμένες θέσεις υλοποίησης τους.
    Για να δούμε τι θα δούμε ακόμη για έργα μη υλοποιήσιμα όταν δεν υπάρχει ο παράς.
    Δεν θα δούμε όμως την επίλυση των καθημερινών οικογενειακών προβλημάτων, που είναι αιτία πολλών κακών κύριοι πολιτικοί. Δουλειά και αισιοδοξία θέλει ο λαός.
    D-Frida

    ΥΓ1. Η Μαρία Αντουανέτα και η φτώχεια.
    Η βασίλισσα βρίσκονταν τόσο μακριά από τις δυσχερείς συνθήκες διαβίωσης των συμπατριωτών της που δεν μπορούσε να καταλάβει την κατάσταση που επικρατούσε. Αν και η απάντησή της μας φαίνεται παράλογη και εκτός πραγματικότητας, «οι άνθρωποι δεν έχουν ψωμί; Ας φάνε παντεσπάνι», ήταν ενδεικτική ενός βαθύτερου προβλήματος.

    Το ανέκδοτο λέει ότι όταν είπαν στην Μαρία Αντουανέτα βασίλισσα της Γαλλίας ότι ο λαός δεν έχει να φάει ψωμί, αυτή απάντησε «τότε γιατί δεν τρώνε παντεσπάνι;», (qu'ils mangent de la , pain d' Espagne).

    ΥΓ2. Ως φαίνεται το νέο νοσοκομείο ίσως μετακομίσει από τις παρυφές της Αιγείρου στα ευάερα και ηλιόλουστα βόρεια προάστια της Κομοτηνής παρέα με τον πρώην Δήμαρχο κ. Τάσο Βαβατσικλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος9/5/11 12:34

    Για ακροδεξιούλη Penche Kάθε βλακεία που γράφεται την επενδυεις με αντιπασοκισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμε βλάξ 9/5/11 12:34

    «Σε κατάσταση νευρικής κρίσης βρίσκεται η κυβέρνηση μετά την έκρηξη Λοβέρδου για διγλωσσία και καθυστερήσεις αλλά και την έμμεση απειλή του ότι σε νεφελώδεις τακτικές ο ίδιος δεν έχει θέση.
    "Είμαι στρατιώτης -είπε- από την πρώτη στιγμή. Και δίνω και θα δίνω όσες δυνάμεις διαθέτω. Σε νεφελώδεις και αντιφατικές πολιτικές, πάντως δεν νομίζω πως έχω θέση. Σε κάθε περίπτωση είμαι στη διάθεση του Πρωθυπουργού".
    «Φυσικά δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα» είπε ο Γιώργος Πεταλωτής απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο παραίτησης του Ανδρέα Λοβέρδου.
    9/5/2011 5:49:00 μμ» Real.gr

    Και ο κ. Λοβέρδος σήμερα με τις δηλώσεις του επενδύει στον βλακώδη κατά την φαντασία σου αντιπασοκισμό; Ανώνυμε 9/5/11 12:34
    Δεν πιστεύω, μάλλον κάτι δεν πάει καλά στην κυβέρνηση και στο βλακώδες μυαλό σου.
    Η κριτική που ασκείται , έχει προειδοποιητικό χαρακτήρα, και δεν αποσκοπεί στην υπονόμευση του Πρωθυπουργού και του κ. Πεταλωτή. Ως επί το πλείστον το περιβάλλον των πολιτικών επηρεάζει αρνητικά την εικόνα των πολιτικών.
    Penche

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. «Δεν λειτουργεί ο αξονικός τομογράφος του Νοσοκομείου Κομοτηνής
    Ημ/νία: 28/4/2011 «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ»

    Συνωστισμός στους ιδιωτικούς αξονικούς τομογράφους της Κομοτηνής σημειώνεται τις τελευταίες μέρες, αφού ο αξονικός τομογράφος του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής είναι χαλασμένος εδώ και δέκα μέρες.
    Το πρόβλημα, σύμφωνα με τον διοικητή του Νοσοκομείου Κομοτηνής κ. Ηρακλή Χατζηνέστωρος βρίσκεται στην «εξάντληση» της λυχνίας του αξονικού τομογράφου, η οποία πρέπει να αντικαθίσταται σε τακτά χρονικά διαστήματα».

    Η περίπτωση του νοσοκομείου Βέροιας με ασθενή τον υπουργό κ. Λοβέρδο στο νοσοκομείο Κομοτηνής. Νομίζω ότι την ευθύνη δεν την έχει ούτε ο κ. Λοβέρδος ούτε ο κ. Πεταλωτής, το ποιος την έχει αλλονού παπά ευαγγέλιο είναι. Το κόστος το 80.000 ευρώ της λυχνίας θα διπλασιασθεί αφού οι ασθενείς εξετάζονται σε ιδιωτικά ιατρικά κέντρα, και ταλαιπωρούνται.
    Πριν πεινάσεις μαγειρεύεις. Αυτά τα σύγχρονα μηχανήματα καταγράφουν καθημερινά τις ώρες εργασίας της λυχνίας και όταν φθάσουν στο 80% με 85% της «εξάντλησής τους» γίνεται η παραγγελία. Αυτή η αρχή τουλάχιστο τηρείται στις βιομηχανίες επεξεργασίας ξύλου που χρησιμοποιούν λαμπτήρες ακτινοβολίας HV της Siemens. Δεν μπορούν να περιμένουν άβαφες εκατοντάδες μέτρα επιφανειών άβαφες. Η οικονομία τρέχει η ζημία αυξάνεται, το έλλειμμα διογκώνεται της επιχείρησης.
    Ποιος είναι αντιπασοκικός η καλοπροαίρετη κριτική ή η αμέλεια;
    Penche

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος10/5/11 12:44

    Η διαστροφή του δεξιού Penche δεν εχει όρια.Aσε τον αξονικό, λοβοτομή χρειάζεσαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.