10.5.11

16 και 17 Μαΐου στην Ορεστιάδα ο Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης

Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Άρης Γιαννακίδης θα βρίσκεται το διάστημα 16 και 17 Μαΐου στην Ορεστιάδα, όπου θα ξεκινήσει μια διαβούλευση με τους τοπικούς θεσμικούς φορείς, με στόχο την ανάπτυξη της περιοχής.
«Προσπαθούμε μέσα από την διαβούλευση να συναντιόμαστε με την θεσμική κοινωνία, να επικαιροποιούμε τους στόχους που βάλαμε, να κάνουμε σχεδιασμούς και να ανασχεδιάζουμε ορισμένα πράγματα», σχολίασε ο Περιφερειάρχης.

9 σχόλια:

  1. Πεταλωτής: Απαράδεκτη η επίσκεψη της Καραβασίλη στη Φινλανδία
    Κατά της επένδυσης χρυσού στη Θράκη τάχθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
    Ο Γ. Πεταλωτής βάλλει κατά υπουργών που προωθούν τη λύση της εκμετάλλευσης του χρυσού και υπονοεί ότι σε τέτοιες ιδέες, τα κίνητρα δεν είναι αγνά…

    Όχι μόνο απαράδεκτη χαρακτήρισε την επίσκεψη της κ. Καραβασίλη στη Φιλανδία ο κ. Πεταλωτής, αλλά ήρθε και σε ολοκάθαρη πολιτική ρήξη με όλους τους χαμαιλέοντες (Αριστερούς και δεξιούς) που δεν παίρνουν ανοιχτή και ξεκάθαρη θέση στα παιχνίδια που παίζονται με τις εταιρείες χρυσού. Είναι γνωστό ότι άλλα λένε στις δήθεν συσκέψεις και στα ψηφίσματά τους και άλλα πράττουν κάτω από το τραπέζι.
    Κανένας μα κανένας από τις εμπλεκόμενους σε αυτή την υπόθεση δεν καταδίκασε τη θέση και τις πράξεις της κ. Καραβασίλη. Ούτε έλαβαν υπόψη τη θέση του κ. Πρωθυπουργού παρόντος του κ. Πεταλωτή, όταν απευθυνόμενος στους τοπικούς άρχοντες τους πέταξε το μπαλάκι λέγοντας τους: «Εσείς θα αποφασίσετε για την εξόρυξη του χρυσού στις Σάπες και στο Πέραμα».
    Ανταπόκριση ξεκάθαρη δεν υπήρξε από την «Τοπική Κυβέρνηση»!!!!!!!
    Ο υφυπουργός κ. Πεταλωτής «ως πυροσβέστης παντός καιρού» ανέλαβε την ευθύνη να ξεκαθαρίσει τη κατάσταση που δημιουργήθηκε εδώ και 10-12 χρόνια.
    Περιμένουμε τουλάχιστο τη «Τοπική Κυβέρνηση» να στηρίξει τη πρωτοβουλία του κ. υφυπουργού, για να το βουλώσει και ο κ. Στυλιανίδης ο οποίος εκμεταλλεύεται πολιτικά την ερμαφρόδιτη κατάσταση. Ο κ. Στυλιανίδης μάλλον «πάσχει από γεροντική ανία» και δεν θυμάται ότι οργανωτής της αποστολής ήταν στη Φιλανδία ήταν ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης κ. Πέτροβιτς!!!!!!
    Penche

    Μέρος της συνέντευξης: Περισσότερα eklogika.gr

    «Αδειάζει» την Ειδική Γραμματέα του υπουργείου Περιβάλλοντος κα Καραβασίλη και θέτει θέμα ηθικής τάξης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, διότι η κρατική λειτουργός συμμετείχε σε ταξίδι στη Φινλανδία, μαζί με τους φιλοξενούμενους της εταιρίας "Χρυσωρυχεία Θράκης", που προωθεί επένδυση χρυσού στη Θράκη! Ο κ. Πεταλωτής, μιλώντας στον ρ/σ «ΔΙΑΥΛΟΣ ΡΟΔΟΠΗΣ» και στη δημοσιογράφο Μαρία Παπαδοπούλου, χαρακτήρισε «απαράδεκτη» τη συμμετοχή της στο ταξίδι, έκανε παρέμβαση στην υπουργό Περιβάλλοντος, ανέφερε ότι ερευνάται ποίος κάλυψε τα έξοδά της και δείχνει την έξοδο… Επίσης ο κ. Πεταλωτής, τάχθηκε κατά της επένδυσης χρυσού στην εκλογική του περιφέρεια, για λόγους περιβαλλοντικούς. Μάλιστα, τονίζει ότι οποιαδήποτε διαφορετική άποψη, «έχει άλλα κίνητρα»…

    Πάντως η Ειδική Γραμματέας Περιβάλλοντος κ. Καραβασίλη, σύμφωνα με τη δημοσιογράφο «επέστρεψε ενθουσιασμένη με τα όσα είδε», σε περιοχή εξόρυξης χρυσού στη Φινλανδία, την οποία επισκέφθηκε αντιπροσωπεία με δαπάνη της εταιρίας χρυσού που θέλει να αναλάβει την επένδυση.

    Ερωτηθείς για το θέμα αυτό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Πεταλωτής, απάντησε:
    «Διάβασα κάποιες δηλώσεις της κ. Καραβασίλη, η οποία είναι μία σοβαρή επιστήμονας. Η δουλειά την οποία κάνει στο Υπουργείο, στο οποίο υπηρετεί, είναι να προστατεύει το περιβάλλον. Θεώρησα και θεωρώ απαράδεκτο και το τόνισα, στο πιο υψηλό επίπεδο, που θα μπορούσα και στην υπουργό στην κ. Μπιρμπίλη, ότι δεν μπορεί μία γραμματέας Υπουργείου Περιβάλλοντος να επισκέπτεται μαζί με τους φιλοξενούμενους από την εταιρεία χρυσού, οι οποίοι πήγαν από την περιοχή μας ιδιώτες, πολίτες, στη Φινλανδία, για να επισκεφθεί τα χρυσωρυχεία, που βρίσκονται εκεί.

    Περισσότερα: eklogika.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος10/5/11 18:00

    Και ο Γραμματέας της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Ν. Έβρου κ. Ράσιος συμμετείχε στην αποστολή στη Φιλανδία και μάλιστα ήταν και λαλίστατος κατά την επιστροφή του στον αερολιμένα της Αλεξανδρούπολης.
    Δεν ανησύχησε αυτή η ενέργειά του το εκτελεστικό γραφείο του ΠΑΣΟΚ και τους βουλευτές του Έβρου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος10/5/11 21:03

    Ποιοι … συμμετείχαν στη χρυσοφόρα αποστολή στη Φιλανδία. Να τους χαιρόμαστε!!!

    Μαργαρίτα Καραβασίλη: Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

    Ντίνα Μήτσιου: Στέλεχος του ΥΠΕΚΑ.

    Θανάσης Ράσιος, Γραμματέας της Νομαρχιακής ΠΑΣΟΚ Έβρου.

    Δημήτρης Γοδοσίδης, Εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ.

    Δημήτρης Πέτροβιτς, Περιφερειακός Σύμβουλος ΑΜΑΘ.

    Πασχάλης Γουτκίδης, Πρόεδρος των Φαρμακοποιών Έβρου.

    Στάθης Μακρίδης, Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξ/πολης.

    Κώστας Χατζηκωνσταντίνου, Πρόεδρος των Ξενοδόχων Θράκης.

    Νίκος Τζανίδης, εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξ/πολης.

    Μανώλης Βουκουρεσλής, εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Έβρου.

    Παναγιώτης Μάνδαλος, εκπρόσωπος του Περιφ. Εργαστηρ. Δημ.Υγείας.

    Αντώνης Καμελίδης, Πρόεδρος και Δ.Σ. της Δέλτα Τηλεόρασης Α.Ε.

    Χριστίνα Κουματζίδου, Δημοσιογράφος του Θράκη Νετ.

    Ιωάννα Παρασχάκη, Δημοσιογράφος της εφημερίδας Γνώμη.

    Θανάσης Τσολάκης, Δημοσιογράφος της Εφημερίδας Επαρχιακός Τύπος.

    Σταύρος Αποστολίδης δημοσιογράφος του Ρ/Σ STATUS 942.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο κ. Στυλιανίδης μου θυμίζει τον προπάππο μου ο οποίος έζησε 104 συναπτά χρόνια. Σχεδόν καθημερινά με εξιστορούσε την ιστορία της προσφυγιάς του. Επαναλάμβανε την ίδια ιστορία, πως ήλθε από το Μπαμπαεσκί της Ανατολικής Θράκης στη Κομοτηνή ως πρόσφυγας, την ιστορία του Βενιζέλου και πως βοήθησε τους πρόσφυγες, τα κινήματα κατά της βασιλικής οικογένειας, τον πόλεμο του΄40, την αντίσταση, με εκμυστηρεύτηκε τους δωσίλογους, ποιοι φάγανε τα χρήματα του Σχεδίου Μάρσαλ, και πάντα μου έλεγε μην ψηφίζεις τη δεξιά. Άφηνε ο συγχωρημένος παρακαταθήκη στις νέες γενιές και δεν έπασχε από γεροντική ανία τα είχε τετρακόσια..

    Ο κ. Στυλιανίδης αν και νέος εδώ κα 7 χρόνια μας επαναλαμβάνει τα ίδια και ίδια έργα «ατάκτως ειρημένα» . Στο παρελθόν με πολυσέλιδα πανάκριβα προπαγανδιστικά φυλλάδια και τώρα με φτηνιάρικα φυλλάδια σε Α4 σελίδα χαρτιού.
    Όλα τα μεγαλεπήβολα έργα του φανταστικά και ατεκμηρίωτα είναι. Ονειρεύεται έγχρωμα έργα στα όνειρά του, όπως ο νηστικός ζεστά φρέσκα καρβέλια ονειρεύται.

    Ξεχνάει όμως να αναφέρει τα πυροσβεστικά οχήματα κατασκευής του έτους 1930 και προγενέστερα που δώρισε στο λαό της Ροδόπης τα οποία ποτέ δεν λειτούργησαν, και σήμερα στέκουν ως περήφανα φαντάσματα της νεοδημοκρατικής φαντασμαγορικής διακυβέρνησης στην υπαίθρια αποθήκη του δήμου Ξυλαγανής και Σαπών και σε άλλους πρώην Καποδιστριακούς δήμους για να μας υπενθυμίζουν το καταστροφικό πέρασμα της κυβέρνησης Καραμανλή.

    Λησμόνησε τον «αλήστου μνήμης» υφυπουργό κ. Ρεγκούζα ο οποίος όπως ισχυρίστηκε κατά την επίσκεψή του στην Αλεξανδρούπολη, ότι «αρκετές φορές πάτησε σε κυάνιο και δεν πέθανε» όταν ως εντεταλμένο όργανο της κυβέρνησης Καραμανλή επισκέφθηκε τα χρυσωρυχεία του Καναδά και διαπίστωσε την αθανασία ζωής που δωρίζει το κυάνιο στον άνθρωπο!

    Ο κ. Στυλιανίδης επίσης λησμόνησε τον κ. Σαλαγκούδη όταν ως περιοδεύων υπάλληλος των εταιρειών εξόρυξης χρυσού επισκεπτόταν τη Ροδόπη, συγκεκριμένα τις Σάπες και καλούσε τους φορείς και τους πολίτες να υπογράψουν θετικά για τη λειτουργία των χρυσωρυχείων και προσπαθούσε να τους πείσει με δώρα διάφορα μπιχλιμπίδια, για να προωθήσει την επένδυση του χρυσού.
    Κύριε Στυλιανίδης και οι «συν αυτώ» δεν δικαιούσθε να ομιλείται, όπως έλεγε και ο αείμνηστος Μένιος Κουτσόγιωργας.
    Penche

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος11/5/11 23:57

    Είχε κανά εξάμηνο να εμφανιστεί στα μέρη μας ο βουλευτής .Σου λέει δεν πάω να κάνω μια εμφάνιση να δείξω στους ιθαγενείς ότι αγωνίζομαι .μια συνέντευξη ενα φυλλάδιο της πλάκας και η υποχρέωση βγήκε .σαν τον Μαυρογυαλουρο της ταινίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος12/5/11 14:10

    Και ο ποταμός Αμυγδαλόρεμα της Γρατινής είναι χρυσοφόρο. Είναι αυτό που τροφοδοτεί το φράγμα της ΔΕΗ με νερό. Απορώ γιατί και αυτά τα κοιτάσματα χρυσού τα αφήνουν ανεκμετάλλευτα. Μα είναι πηγή πλούτου το ποτάμι, χρυσός, νερό πεντακάθαρο αμμοχάλικο, τι μας λείπει για να ξεφύγουμε από τη μιζέρια, και να εξοφλήσουμε μέρους των δανεικών. Πραγματικά απορώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος12/5/11 17:49

    Ο κ. Πεταλωτής ξεπετάλωσε την Καραβασίλη και το χρυσό της…τραλαλα!
    Βλέπουμε ότι μετά τις τελευταίες εξελίξεις η υπόθεση του χρυσού δεν έχει μέλλον. Κι επειδή η Κομοτηνή είναι στην Ελλάδα δεν μπορεί άλλα να ισχύουν άλλα εκεί και άλλα εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος13/5/11 21:35

    ΑΥΡΙΟ ΔΙΚΑΖΕΤΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ Δ. ΣΑΡΑΜΑΝΤΟΣ

    Ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου Δημήτρης Σαραμάντος, δικάζεται στις 10 Μάη για την υπόθεση της παράνομης δωρεάν λήψης και χορήγησης αδρανών υλικών από το Λατομείο του Δήμου στο Μεσαίο στον ιδιώτη Στέφανο Τσολακίδη (γαμπρό του αντιδημάρχου κ. Λαζαρίδη), με σκοπό να προσπορίσουν (ο Σαραμάντος και ο Λαζαρίδης) σε αυτόν παράνομο όφελος. Το τριμελές εφετείο Θεσσαλονίκης καταδίκασε πρωτόδικα τους Σαραμάντο και Λαζαρίδη σε 12μηνη φυλάκιση.
    …………………………………………………………………………..
    ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

    ΚΗΡΥΣΣΕΙ τους κατηγορούμενους, Δημήτριο Σαραμάντο του Κων/νου, Γεώργιο Λαζαρίδη του Χαρίτωνος, Βασίλειο Ξουζαφείρη του Πέτρου και Στέφανο Τσολακίδη του Σωκράτη ένοχους
    Ο Εισαγγελέας αφού έλαβε το λόγο πρότεινε να επιβληθεί στους κατηγορούμενους ποινή φυλακίσεως δώδεκα μηνών στον καθένα».

    Τελικά Αναβλήθηκε για τον Οκτώβριο η δίκη του Δημάρχου Ωραιοκάστρου Δ. Σαραμάντου για την υπόθεση του λατομείου Μεσαίου, στην οποία πρωτόδικα ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Δ. Σαραμάντος (ως Δήμαρχος του πρώην Δήμου Καλλιθέας) και ο Αντιδήμαρχος Ωραιοκάστρου (ως Αντιδήμαρχος του πρώην Δήμου Καλλιθέας για συνέργεια στην υπόθεση) είχαν καταδικαστεί σε 12μηνη φυλάκιση για παράβαση καθήκοντος κατ' εξακολούθηση.
    Το τριμελές εφετείο Θεσσαλονίκης αποδέχτηκε το αίτημα του ενός εκ των κατηγορουμένων στην υπόθεση (Τσολακίδης), ο οποίος μέσω του συνηγόρου του επικαλέστηκε κώλυμα για λόγους υγείας και δεν παραβρέθηκε στο δικαστήριο, για αναβολή της δίκης η οποία τελικά αναβλήθηκε για τις 12/10/2011.

    Θα βρείτε πολλά
    εδώ: http://www.lagadas.net/index.php?act=viewProd&productId=967
    http://www.kallithiotis.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=350&Itemid=79

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος13/5/11 21:56

    Στο σημερινό βραδινό δελτίο ειδήσεων της TV DELTA φιλοξενούμενος ήταν ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ κ. Μιχελάκης. Σε ερώτηση του δημοσιογράφου κ. Πετρίδη ποιά γνώμη έχει για την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων χρυσού της Θράκης.
    Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ του ήταν: Δεν καταλαβαίνω γιατί η κυβέρνηση δεν προσπαθεί να εκμεταλλευθεί τα κοιτάσματα χρυσού της Θράκης, και ανάπτυξε και τη σχετική θεωρία τα οικονομικά οφέλη από την εκμετάλλευσή του. Τι παπάρες είναι από τη μια μεριά γαυγίζει η ΝΔ ότι ξεπουλιέται ο Εθνικός πλούτος στη Βουλή, και από την άλλη όταν πέσουν τα μετζίτια όλα είναι καλά και ωραία.
    Ο κ. Στυλιανίδης άραγε τι γνώμη έχει άπαυτου. Διχογνωμία ανάλογα με την περίπτωση μια στο καρφί και μια στο πέταλο!!!!!!
    Να ξεκαθαρίσουμε τη κατάσταση ακολουθούν πολιτική Μητσοτάκη. Για πρώτη οι εταιρείες χρυσού έκαναν την εμφάνισή τους στη Θράκη οι εταιρείες χρυσού το 1992-93.
    Και μάλιστα το θέμα συζητήθηκε στη βουλή, ο πρώην βουλευτής κ. Σαλίκας αυτή την ιστορία τη γνωρίζει πολύ καλά γιατί ήταν υπέρμαχος των χρυσοφόρων επιχειρήσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.